Kaj bo danes za kosilo/recepti...

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 24, 2011 12:17 pm

Re: Kaj bo danes za kosilo/recepti...

Pašta-paradižnikova-oljčno olje-ćebula-rožmarin-origano-čili-timijan-kuhaj 1 urco al pa več.. :rolleyes-skuhaj testenine-naribaj parmezanček-operi svežo rukolo -premešaj-malo čilija -kozarček črnega vinčka-pa seveda da ne pozabim skledica sveže domače solatke....pa dobr tek :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 24, 2011 12:17 pm

rozika je napisal/-a:Da končam tole z McD. Citiram iz članka na linku "Leta 2002 so jih skupine vegetarijancev celo uspešno tožile, ker so zavajali javnost s tem, da je njihov krompirček vegetarijanski".
Torej nisem narobe prebrala in tisto kar McD piše na svoji strani ni res.

Če bi bila jaz McDonalds, bi zdaj tožila tebe zaradi obrekovanja, ker nimaš dokazov, je stanje tako, kot je bilo leta 2002 (zanimivo, ne navajaš, kako se je proces končal) in ker v javnem mediju pišeš, da lažejo.

Pa daleč od tega, da zagovarjam McD, ampak globoko me moti ta svetniška potreba po "razširjanju resnice", ki z resnico, preverjeno in preverljivo resnico, nima NIČ skupnega.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 24, 2011 12:18 pm

Punce, evo se OPRAVIČUJEM če sem agresivna. V letih borb vsejedcev proti vegijem (drugi forumi...), se je moja meja kaj pomeni biti agresivno spremenila. Če dodam še to, da sem šokirana, vsakič ko vidim kaj nam dajejo za jesti, je rezultat tak. Me pa sproti dajte "za ušesa" če vam kaj ne bo ok. ;) :kiss: Cats, sej bo, sej bo. :praising:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 24, 2011 12:45 pm

Evo, glede McDonald'sa, v katerega, priznam, občasno (mogoče enkrat, dvakrat letno) zavijem tudi sama, je pač tako: zavedati se moramo, da je vsa tako ali drugače predpripravljena hrana tako ali drugače obdelana (konzerve, pakirane zadeve ...). Ne more biti drugače, saj sicer ne bi preživela.
Če takšnih zadev ne vnašamo v svoje telo vsakodnevno, najbrž ne more biti kakšne hujše škode, nikakor pa to ni uravnotežena prehrana.

In pri McD mene osebno moti le to, da celo v svojih letakih priporočajo in usmerjajo k uravnoteženi prehrani, hkrati pa je iz tabel, ki jih navajajo v tem istem letaku, očitno razvidno, da je, recimo, količina soli in maščob hudo previsoka (glede na ostale vrednosti hranilnih snovi določene jedi - ker se zavedamo, da bomo najbrž jedli še kaj poleg tega sendviča, če npr. število kalorij zadošča le za 20 % dnevne potrebe) - http://www.mcdonalds.si/Static/upload/f ... ROCNIK.pdf
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 24, 2011 12:49 pm

pipikus je napisal/-a:Pašta-paradižnikova-oljčno olje-ćebula-rožmarin-origano-čili-timijan-kuhaj 1 urco al pa več.. :rolleyes-skuhaj testenine-naribaj parmezanček-operi svežo rukolo -premešaj-malo čilija -kozarček črnega vinčka-pa seveda da ne pozabim skledica sveže domače solatke....pa dobr tek :)

:nyam:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 24, 2011 1:00 pm

O pipikus, ravno sem se k zajtrku spravila, pa bi tole kosilo res pasalo. :nyam:

K McD-ju bi se pa vrnila samo s temle člankom: http://www.guardian.co.uk/world/2005/mar/23/usa.foodanddrink Tko za eno kavico si skuhat in prebrat. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr maj 25, 2011 6:44 am

Vidim, da ste debatirale o cvrtju v olivnem olju. Jaz sem tudi verjela, da ni ok, dokler nisem od enega od dohtarjev na med.over.net (pediatrinje mogoče?) prebrala, da je. In sem šla malo brskat in med drugim naletela na tale članek: http://www.oliveoilsource.com/page/heating-olive-oil
Pa še en kup drugih, ki trdijo, da je tole o necvrtju urban mit.

Nimam pojma, kaj je res, da ne bo pomote - se pa boljše počutim, ker moj dragi, če se že spravi kuhat, uporablja izključno olivca za prav vse, torej tudi cvrtje. :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr maj 25, 2011 6:44 am

Aja, lahko enkrat prevedem članek, ampak zdajle šibam s Tobyjem na kliniko po nov povoj. :dash:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če maj 26, 2011 6:18 pm

Mlečni riž z borovnicami :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Če maj 26, 2011 6:29 pm

Pečen krompir, ocvrte bučke in bučkini zrezki :nyam:
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 25, 2011 5:08 pm

Hitro, okusno in zdravo, najino današnje kosilo.
Baby bučke s šampinjoni in papriko, okrogle bučke, polenta, olimski sir, motovilec s paradižnikom in balzamičnim dresingom, za vse skupaj porabite 15 min max (za dve osebi) in umažete eno ponev, skledo, desko za rezanje in dva krožnika s katerih se je.
Vse na olivnem olju, s svežim česnom in blago slano.

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 25, 2011 5:19 pm

tole je pa videt in brat fuuuul :nyam: !
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 25, 2011 6:21 pm

Tudi pri nas danes olimski sir iz žara, priloga grška solata. Ampak priznam, da Helenina izvedba ne izgleda nič slabše. :nyam:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 7:38 am

a vaši desci jejo kosilo brez mesa :O ? kako ste jih do tega prpravile? moj da vlogo za ločitev če mu dam dva dni zaporedoma nemesni obrok...sem zadnjič brala o krvnih skupinah in kaj kdo je pa je blo res zanimivo. moj ima 0 in ta je bla kukr prva skupina iz katere vse ostale izhajajo in oni so lovci in bla bla in rabjo meso. jest sem pa A in meni bolj diši zelenjava in precej manj mesa in bi menda z lahkoto ratala vegi. mogoče pa kdaj bom.
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 7:45 am

Mi mesa doma ne kuhamo že kar nekaj časa. Moj je meso, če gremo ven jest , doma pa le salame.
Smo vsi bolj zdravi in boljšega počutja, odkar je tako. Tele krvne skupine v povezani v hrano pa so meni en velik tralala. Čovek lahko izbira z glavo, kaj bo jedel, preveč mesa zagotovo ni ok, imam cel kup znancev, ki imajo hude probleme s pritiskom in holesterolom, pa se še vedno vsakodnevno bašejo z mesom in so seveda še vedno bolni.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 8:27 am

Podpis. Krvne skupine-blablabla.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 8:56 am

Ma ne vem, jaz sem med tistimi, za katere je svinja kraljica živali in zame je pa cela ta mantra o zdravem vegetarijanstvu en blabla. Razvojno gledano je človek pač vsejed in verjamem, da je potrebna zmernost v vsem, da se živi zdravo. Meni meso pač odgovarja, rada ga imam in rabim ga. In nihče me ne bo prepričal, da bi se bolje počutila, če bi bila brez njega, ker vem, da to ni res. V obdobju, ko sem najbolj intenzivno študirala, sem prav hrepenela po mesnih obrokih; ko sem se bolj aktivno ukvarjala s športom, sem imela manj energije po dnevu, ko nisem jedla mesa itn. Da sploh ne omenjam, kako brez energije sem bila po nekaj dneh na presni prehrani.

Vsakomur pač svoje. Eni živijo samo od vrečk čipsa, drugi samo od zelenjave, eni pa pač jemo vse.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 9:04 am

jaz se bolje počutim odkar ga ne jem, mogoče tudi zato, ker nimam slabe vesti.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 9:09 am

Zahvalite se vsem svojim srečnim zvezdam, da je tako. Jaz imam marsikaj rada in bi FUL jedla... ampak sem na pol stvari alergična.
Tragedija je v tem, da nisem alergična glih na tste stvari, ki jih ful ne maram. :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 9:12 am

No, jaz sem z mojo vestjo razčistila: usnjeni čevlji, torbice, pasovi za hlače, jahalna sedla... to so pač stalnice v mojem življenju, ki se jim ne nameravam odpovedati. Vsako zdravilo, ki ga uporabim, je bilo testirano na živalih, pa ga bom vseeno vzela, če mi bo rešilo življenje ali pomagalo premagati bolezen. Živali so že dale svoje življenje za mene, da sem živa, da sem tukaj, ne vem, zakaj bi bila moja vest kaj bolj čista, če živali ne bom pojedla, uporabljala pa bom proizvode, zaradi katerih so množično umirale -in tu ne govorim o kozmetični, ampak predvsem o farmacevtski industriji.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov