Kako bi bila jaz vesela, če bi se v bodoče lahko izognila družinskim kosilom v restavracijah, ki vključujejo mojo taščo! Začeti se mora že pri naročanju hrane, ko je treba nujno prekinjati natakarja in mu skakati v besedo. Živali se delijo na "tiste tasrčkane" in "tiste za pojest", in bog ne daj sploh omeniti tistih "tasrčkanih" v povezavi s hrano, nikar šele naročiti! "A jagenjčka boš požrl? Kako moreš? Jaz ne bi mogla! Naroči rajši svinino, tako kot jaz!" Če naročiš nekaj, kar si naročil že kdajkoli prej (ali pa, kar ona misli, da si naročil prej, ker misli, da ima dober spomin, čeprav ga nima), je to smešno in vredno glasnega roganja. To, da ona naroči vedno isto, pa na noben način ni problematično. Med čakanjem na hrano se je treba seveda na glas pritoževati, koliko traja. In nikakor se nihče ne sme pogovarjati o hrani, ker "hrana je brezveze" in "njej nič ne pomeni", vreme je boljša tema za pogovor. Ko pride račun, je treba natančno pogledati, koliko je kdo "zapravil za hrano" (ne plačuje ona), ozmerjati vse tiste, ki so naročili dražjo hrano kot ona z zapravljivci, in dodati, da njej pa res na kraj pameti ne pade, da bi naročila X. Sploh je pa itak vsa hrana povsod predraga. No, bomo pa naslednjič sedeli v dnevni sobi in si podajali vrečko čipsa S-Budget, a prav? In jasno, bog ne daj, da bi kdo samo dahnil kaj v smislu, da zdaj pa že malo pretirava. Ne! Ona lahko govori kar hoče, mi ostali pač ne razumemo, da se je samo hecala, in smo ves čas grdi in hudobni do nje!
Ja, sem zoprna, ampak če se ne zduškam, potem bi se znalo zgoditi, da bom njej kaj rekla, pa bo spet špetir v familiji.