Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe feb 13, 2015 8:09 pm

Re: Daj si duška

Rozika, priporočam tole za čisto osnovno izobrazbo o cepivih -http://www.ivz.si/cepljenje/splosna_javnost/pogoste_zmotne_trditve_in_odgovori?pi=18&_18_view=item&_18_newsid=2092&pl=263-18.0.

Predvsem osmo točko, ki kaže, kakšna je smrtnost ob okužbi z boleznimi, ki so zaradi cepljenja skoraj iztrebljene. Če te zanima več, pa ti z veseljem pošljem en kup znanstvenih člankov (torej ne jajc ki jih prodajajo na blogih nekih teoretikov zarote), kjer so resno proučevali prednosti in slabosti cepiv in nedvomno dokazali, da je precepljenost ključna za izogib hudim boleznim.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Pe feb 13, 2015 8:15 pm

rozika je napisal/-a:Kako ogrožaš cepljene, če pa cepivo pri cepljenih kao prepreči bolezen? Sicer pa večino držav nima obveznega cepljenja, pa so še kar živi. Res čudno...

Mogoče so v teh državah tisti, ki so proti cepljenju, v izraziti manjšini, ker je večina prebivalstva malce bolj odgovorna in se malce manj obrača na trenutne trende in se zato odloči za cepljenje? Ne?
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 8:16 pm

Vidla, rekla praviš. In koliko staršev dejansko vsaj prebere dekleracijo preden cepi? Pa mogoče še kaj drugega prebere? Aja, saj res, čredni nagon, če cepijo skoraj vsi, je to pač ok, a ne? Tko kot je ok, da skoraj vsi jedo meso... Otroka pa res ne smemo prikrajšati za antifriz, aluminij, živo srebro, herbicid itd. v cepivu...(pišem o otrocih, velja tudi za odrasle).
Imam kolegico, ki je študirala o cepivih in na podlagi strokovnih člankov napisala knjigo. Njeno znanje+ostale raziskave so mi zaenkrat dovolj. Žal pa se skoraj dnevno javljajo starši, ki so opazili, da ima otrok po cepljenju kar naenkrat take ali drugačne težave. Seveda jih zdravniki nočejo vpisati v kartoteke in se zato lažno širi misel da je cepivo čudežna rešitev za vse...
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe feb 13, 2015 8:22 pm

Guys, I wanted to let you know about a personal decision I recently made. I don’t really feel like discussing it, but I want to put my position out there. Please be respectful. This is a really long post, but please read the whole thing.

I’m taking the brakes off my car. This isn’t a rash decision, so please listen up.

A few weeks ago I saw a car accident - two people went through an intersection at the same time. Both slammed on their brakes at the same time and collided. Fortunately no one was seriously injured.

But then it occurred to me - if they had just gone through the intersection, they wouldn’t have collided. The brakes CAUSED the accident!

So, I decided to do my own research and what I found was *staggering*: Hundreds of people every year are seriously injured by unnecessary braking. One time, I was driving in the snow and I just lightly tapped my brakes and it caused my car to COMPLETELY LOSE CONTROL. My brakes could have very easily gotten me killed. Even more astoundingly is how often brake pads will warp and distort rotors, causing bumpy rides and squeaky wheels.

And you know what? I also found that decades ago brakes weren’t even used! People would control their vehicle’s speed with downshifting and engine braking. Maybe it’s just coincidence, but back when engine braking was used there were almost no automotive fatalities. There were NEVER brake caused car accidents.

After doing some more digging, I found a nefarious plot - Mechanics: The very people who we trust to work on and care for our cars - get PAID to install and change brakes! You might THINK they care about our safety, or our cars - but they’re just in it for the $49.99 brake pad installations.

So I talked to my Mechanic about taking the brakes off my car and I was disgusted by how poorly he treated me. He accused me of being ignorant, when I was the one that looked up how much rotational torque brakes can put on your rotors. He didn’t even know how much torque a rotor can take before being warped!!! He said “rotors are designed to be compressed, that it isn’t actually a problem” just completely dismissing me.

Then he had the NERVE to say that my personal choice had consequences, that I would affect everyone around me. Well I’ve had it with him, I’m looking for a new mechanic. The problem is that so many mechanics are bought and paid by the automotive industry that ALL of them are insistent about my car having brakes. Most of them won’t even look at my car for other reasons, saying that a brakeless car could cause damage to their shop and other cars. What a bunch of bullshit, they just don’t like those who believe in alternative braking techniques.

Now of course big government is getting involved, saying that I *MUST* have brakes. That this isn’t just about me, and that I could hurt people. What happened to personal freedom? What happened to liberty?

So all I’m saying is, do your research. Don’t just listen to the NTSB and big automotive. I made a personal decision for my family, we just said no to brakes. We’ll be using natural remedies like Gravity, and putting our feet on the ground to stop. After all, if that was good enough for me when I was on my bike as a kid, it’s good enough for my children in my car.

Please keep the comments respectful!

To nekako povzame moje mišljenje o tem - malo za hec, malo zares :)

V strokovno argumentiranje pa naj gre nekdo, ki se na to bolj spozna.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 8:28 pm

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 8:36 pm

Kolegica je napisala knjigo...Tudi jaz jo lahko napišem in izdam, so what? Rabim samo nekaj jurjev in kak mesec dopusta.
Sicer je danes zagotovo prepogosto tako, da se vsak, ki ne ve, kam s svojim prostim časom, usede za računalnik in površno prebira in pobira informacije malo tu malo tam in naenkrat se mu zdi, da poseduje celotno zakladnico znanja. Stroka je čedalje bolj pridno in agresivno zasmehovana, ker laiki itak vedo vse in z neverjetno lahkoto solijo pamet tistim, ki dejansko kaj znajo, se izobražujejo in izobražujejo druge, raziskujejo in dosegajo nove mejnike v znanosti. Prej ali slej pride vedno mimo en fičfirič, ki se pač odloči da bodisi cepljenja škodijo bolj kot koristijo, bodisi da so seizmologi krivi za žrtve potresov, bodisi da – vstavi poljubno. Imeti dostop do informacij, ne pomeni imeti znanja. Za slednjega je potrebno kaj več od preobilice prostega časa.

Še vedno nisi odgovorila nič o tem, zakaj tolikšna umrljivost tam, kjer ni osnovne zdravstvene oskrbe s cepljenjem vred, pa niti nisi nič napisala o tem, kako to, da so sovrstniki naših nonotov/starih staršev umirali skorajda po tekočem traku zaradi bolezni, ki so danes vsaj izkoreninjene, če ne pod nadzorom? Pa tako zdravo so živeli. Nobenih pesticidov, aluminija in antifriza v hrani, redkokdaj so imeli meso na krožniku (ga nalašč omenjam, ja), Čakam.
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 8:39 pm

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 8:49 pm

Ej, Cats, škoda ker je preveč teksta - bi si dala tole kar tetovirat! :lol: :thanks:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 8:58 pm

Danes je bilo pa kar lepo vreme za sredino februarja, anede? :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 8:59 pm

Kot sem napisala, kdor želi najti informacije jih bo našel, zaradi ostalih pa ne mislim zgubljati besed.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Pe feb 13, 2015 9:00 pm

Ja, res je, česar sem se zavedala šele, ko sem se peljala proti domu, torej proti Tržiču, ker v Kranju je prevladovala oblačnost ... ampak za čas službe oblačnost kar prav pride :D so pa malček pretopli dnevi za sredi februarja ... jst hočem sneg (brez kakih hudih metežev, pač da sneži in se sneg obdrži mogoče kak teden) in vsaj malo mraza (max do -10°).
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe feb 13, 2015 9:15 pm

Pa v Ljubljani niti ne, je blo lepše do srede, zadnja dva dni je bolj meh :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 9:16 pm

Pri nas zagotovo ne bo več zime :) Narcise so tik pred cvetenjem, vrtnica je polna popkov, za popolnost manjkajo le še pomidorji in jagode :nyam:
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 9:17 pm

Upam, da bo vikend OK, jutri gremo s ta malima pogledat pustno povorko v staro Ljubljano in bi bilo fino, da nam v tisti gužvi ne pada na glavo. 8)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Pe feb 13, 2015 9:48 pm

Se že vnaprej opravičujem, ampak ker sem se ogromno ukvarjala s tem, ne morem kar tako mimo. Kot "sveža" mama, sem kar nekaj ur preživela ob branju ene in druge strani cepljenj. Pa se vse konča pri tem, da "po raziskavi tej in tej"... Na obeh straneh so argumenti podprti z raziskavami, ki jih ne bom mogla nikoli sama prebrat, obe strani trdita druga za drugo na niso veljavne, oboji argumentirajo zakaj.

Glede cepljenja me grozno moti odnos pediatrov. Da mi pred celjenjem pediatrinja reče, da nima nobenih stranskih učinkov, da niti slučajno nočejo našteti sestavin cepiva. Da sem se morala boriti, da smo cepljenje prestavili samo za en mesec, ko smo imeli v družini hudo epidemijo rota virusa. Da je imel nečak hudo reakcijo, pa pediatrinja o tem ni želela nič niti slišat, kaj šele da bi to zapisala v kartoteko. Večkrat. Da me še niso prepričali glede obveznega cepljenja za hepatitis B pri otrocih.

Pa je kljub temu moj sin cepljen po programu. Ker zgodovina govori sama zase. Ker razumem, da ima vse stranske učinke, lekadol, antibiotik, sirup proti vročini. Tudi pri rutinski operaciji slepiča lahko gre kaj narobe. Ker so posledice nekaterih otroških bolezni grozljive in bolj pogoste kot zapleti pri cepljenju. Ker ne verjamem, da so nalezljive bolezni izginile zaradi boljše higiene (ne vem zakaj se potem gripa in prehlad širita kot požar?) in verjamem, da se lahko vrnejo (in ponekod so se že).

Sem pa prepričana, da bi se dalo cepiva in odnos farmacije in zdravnikov korenito izboljšat. Samo to pač zahteva čas in denar, kaj pa to pomeni v današnjem času, pa vemo.

Pa še to, za mene ni relativen podatek kje je cepljenje obvezno, ampak kakšna je, ne glede na to, precepljenost. Zaenkrat so, kolikor vem, starejše generacije povsod precepljenje. Smo pripravljeni izvedeti, kaj bo, ko jih nekaj ne bo?
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 9:55 pm

Okej, sem brala po medijih in sem še nekako dojela, da so ameriški verski fanatiki tako bedasti, da so jim ponovno izbruhnile ošpice zarad tega ker nočejo cepit svojih pamžev zarad nekih izmišljenih teorij zarote da cepljenje povzroča avtizem in podobne cvetke... Ampak da se kej takega najde tudi v tej naši nesrečni Sloveniji? Očitno smo še 3x bolj zaplankani, kot sem mislila da smo...

Sem imela napisanega pol strani odgovora, ampak potem sem videla tisto slikco od Cats "Do not feed the troll"... eh, nima veze. :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 14, 2015 3:00 pm

Eh sem tud jst imela napisan odgovor okol tega cepljenja pa bom rekla samo tole:

kak za vraga si upajo na radiu trobit kak je sonce na vzhodu in drugod delna oblačnost, pa da so čez dan mozne kaksne padavine . .. Jaz pa sedim v avtu z vklopljenimi brisalci, mrak kot da je že večer ... A ti ljudje na radiu pogledajo kdaj skoz okno, ko delajo novice al jih pripravljajo na Baliju? :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 14, 2015 6:34 pm

moji dve sta tud cepljeni. bi pa še vprašala vse tiste, ki se tako zgražate o necepljenju, imate vse otroke?
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne feb 15, 2015 12:02 am

Jaz (še) ne, in samo upam lahko, da se mi ne bo kdaj zgodilo kaj podobnega kot je objavila Vixen.

Drugače pa ja, lepo vreme za takle čas leta... 8)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 15, 2015 2:21 pm

Počivaj v miru, gospod Ferrero. Marsikateri dan je bil slajši zaradi tebe... V spomin nate bomo pojedli en kos kruha z Nutello al pa en Kinder jajček.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov