Daj si duška

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 2:08 pm

Re: Daj si duška

Mah ja, samo zadnje čase se jaz vedno spomnim na ljudi, ki mogoče nimajo najbolje delujočega imunskega sistema ali pa so na imunomodulatorjih itd. - tudi na primer ne razumem staršev, ki par tednov stare otroke vlačijo v trgovske centre, po možnosti v zadnjih dneh decembra.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 2:22 pm

Metina očitno moj imunski sistem uspešno prenaša tole cepljenje. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 3:41 pm

Če zboliš, to ni cepljenje. Cepljenje je PREVENTIVA, da NE zboliš.
Naravno ali ne, ampak ti dve stvari sta točno kontra.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 4:02 pm

Narobe, cepljenje ne prepreči bolezni, kvečjemu malo olajša, če že verjameš da deluje....
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 4:19 pm

rozika, to pa ne bo držalo, če naše mačke ne bi bile cepljene proti kužnim boleznim, bi bila smrtnost v pogojih zavetišča 70% in ne 5 in manj %. Dajte malo premislit, preden pišete takele kozlarije, ki so lahko za koga tudi usodne, če se ga kaj primejo.
So pa zagotovo možni stranski učinki, ki so nekaj tavžentkrat manjši kot pa če bi kakšna usodna viroza na živalih ali pa ljudeh usekala v vsej svoji moči.
Če ne verjamete, gremo gledat v Indijo, kaj naredi steklina in kakšne so posledice za živali in ljudi. In kakšna razlika je v predelih, kjer je večina psov cepljenih.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 4:19 pm

malo olajša.... :fool: :rolleyes:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 4:36 pm

V sosednjem bloku je fant po cepljenju postal skoraj rastlina, me zanima kaj bi rekli staršem.... Da o vseh ostalih ljudeh ki imajo hude posledice in jih poznam ne govorim. Ampak pustimo to, tu je forum o živalih. Če kdo želi videti drugo plat se ve kje jo najti.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Pe feb 13, 2015 4:38 pm

rozika je napisal/-a:Narobe, cepljenje ne prepreči bolezni, kvečjemu malo olajša, če že verjameš da deluje....

Prosim za strokovne dokaze/izsledke/študije te trditve. Kaj naj si mislim, da so se hude otroške nalezljive bolezni prostovoljno pobrale iz npr Evrope, kar tako, so šle malo v Afriko in Azijo zamenjat zrak al kaj? Ali imajo kvečjemu sistematična cepljenja kaj pri tem? Ne, itak da ne, buhnedej. Matr, folk :devil: Pa antibiotiki po možnosti tudi malo olajšajo, če le verjameš, da delujejo, če pa ne verjameš pa en klinc, al kaj?!!! Grrrr :ireful:

rozika je napisal/-a:V sosednjem bloku je fant po cepljenju postal skoraj rastlina, me zanima kaj bi rekli staršem.... Da o vseh ostalih ljudeh ki imajo hude posledice in jih poznam ne govorim. Ampak pustimo to, tu je forum o živalih. Če kdo želi videti drugo plat se ve kje jo najti.

Aha, en primer in neki vsi ostali ljudje so dokaz za škodljivost cepljenj. Kul. Vse jasno :wacko:
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 4:45 pm

Kdor želi informacije jih bo našel, je v celofanu vam jih ne mislim dajati.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 5:01 pm

Šur. Zelo strokovno. Obilne padavine na Obali zadnjega leta in pol so posledica HAARPa. Pred tem je suša bila posledica HAARPa. JFKja so umorili marsovci, celotna farmacevtska industrija, pardon, lobi, ima en sam cilj in to je uničenje celotnega življa tega sveta (cepljenja to dokazujejo, ker se je prej omenjena farmacevtska industrija pardon lobi spravila najprej na manj razvite, a zato tolikanj bolj prebrisane oblike življenja, kakršni so virusi al kaj že povzroča ošpice, otroško paralizo, oslovski kašelj in druge malenkosti), segrevanje zemeljskega površja je fejk, svetu vladajo reptili, unih belih črt na nebu v mojem otroštvu ni bilo sploh in ko me moji mački fiksirajo, v resnici snujejo in kujejo moj umor. In če me bo kdaj nadlegoval recimo srčni napad, ne bom iskala zdravniške pomoči, ampak si bom na vrtu izbrala kako fejst zelišče in grgrala koncentrat naravnega zdravja, pa nič ne de, če je prometna cesta z njenimi izpušnimi plini kak meter stran, ker če verjamem, verjamem in kuj prec spodim infarkt daleč proč :good:
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 5:03 pm

joj, rozika no. Sama pa živim v starem veku, nimam interneta sem tupa, glupa in slepa in ne znam poiskati druge plati. A začneva o milijonih in milijonih .......mrtvih zaradi viroz, ki se sedaj cepijo? Ne bova, a ne?

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 5:06 pm

Ko mački stopiš na rep.... Me veseli da malo razmišljate, kdor popolnoma verjame v cepiva bi pač preskočil objavo. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor Pe feb 13, 2015 5:11 pm

:offtopic: Vse crkuje :dash: :dash: Prejšnji teden je šel motor na 2 leti starem pralnem stroju (sicer hvalabogu za garancijo), danes pa radiator toči (in seveda nima ventila, da bi lahko zaprla dotok vode) :girlcry: A se lahko že spokava ven iz tega stanovanja? Ker sem ziher, da bo čez kakšen teden že kaj drugega hin...

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 5:15 pm

A veš kater datum je danes? ;) Drugače pa ja, ko začne crkavati, se zlepa ne neha.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 5:26 pm

Ko mački stopiš na rep, rozika? Ali pa ko si fed up s tem, da se za vsako bolezensko stanje najde prava rožca (za enostavne in praviloma nenevarne zadeve prav gotovo, a te itak minejo ponavadi same od sebe), pa ko si tako sit branja in poslušanja o tem, kako zelo škodljiva so cepiva in to ponavadi od ljudi, ki praviloma niso dali nosu iz Evrope. Resno mislim: pojdi malo naokoli po svetu pogledat, kako necepljeni in nezdravljeni ljudje umirajo. Ne rabiš veliko denarja za npr Indijo ali Nepal. Zagotovo manj kot za operacijo psa :P Pa poglej, kako umirajo otroci že zaradi tega, ker nimajo antipiretika na razpolago (!!!), za cepljenja pa še niti slučajno slišali niso. Jaz sem to videla na lastne oči, ne izza računalnika. O bolnih živalih v krajih, kjer ni ne cepljenja, ne zloveščih farmacevtskih lobijev in njihovih "škodljivih" zdravil pa raje ne bom, ker si bom pokvarila dan. Se bojim tudi, da nisi nikoli imela opravka z necepljenim mucem, ki je srečal mačjo kugo.
In si upam oporekati vsakemu, ki ima pet minut časa in iz svojega toplega fotelja trosi nasvete, ki niso za nikamor. Res je enostavno delit neumne (ampak nadvse moderne, to pa) nasvete. Kar se mene tiče, tvoje objave nisem preskočila zato, ker je naivna, neumna in nestrokovna, ti pa si kar delaj drugačne utvare, če ti je to povšeči.

Ja, sem hudo jezna, zato tak post.
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 7:11 pm

Niti ni treba v tujino, samo stare starše, če so še živi, vprašajte, kako je bilo. Moja žal že pokojna babica je bila rojena leta 1910. Njen najmlajši bratec je umrl pri treh zaradi ene od zdaj zaradi cepljenja iztrebljenih otroških bolezni. Če se bo precepljenost zmanjšala, bodo po nepotrebnem umirali tudi naši otroci in vnuki. :fool: :(
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe feb 13, 2015 7:53 pm

rozika je napisal/-a:Ko mački stopiš na rep.... Me veseli da malo razmišljate, kdor popolnoma verjame v cepiva bi pač preskočil objavo. :)

Js verjamem v cepiva in ne morem preskočit takih objav in prepričanj, ker takšna mišljenja in ljudje, ki nočejo dat cepit svojih otrok, dejansko vpliva name, zmanjšuje krog zaščite in dopušča, da se določena bolezen, ki je s cepivi že uspešno zatrta, ponovno izbruhne. Če ne cepiš, ne ogrožaš samo sebe oz. otroka (ali živali), ampak tudi vse ostale, zato to ne bi smela bit odločitev posameznika.

In žal v tem primeru je tko...ena žrtev ne opravičuje miljonov drugih in če se bo ta trend stopnjeval, se bo lih to zgodilo.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 7:56 pm

Kako ogrožaš cepljene, če pa cepivo pri cepljenih kao prepreči bolezen? Sicer pa večino držav nima obveznega cepljenja, pa so še kar živi. Res čudno...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 13, 2015 8:03 pm

Cepljenih ne ogrožaš, vsaj povečini ne - so pa izjeme, kjer cepljenje ne prime. Ogrožaš pa otroke, premlade za cepljenje, alergike na sestavine cepiva, imunsko komprimirane,...
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe feb 13, 2015 8:04 pm

Nobeno cepivo ni 100% učinkovito. Če populacija ni zaščitena, potem ne pomaga, če je en cepljen, 10 drugih pa ne. Virusi tudi mutirajo, če imajo možnost razvoja, se preoblikujejo in obidejo zaščite. Pa kar je tudi Vixen napisala.

Ja, poglej statistike... V Evropi je na srečo še vedno večina populacije cepljena, če greš tja, kjer večina ni zaščitena, je pa slika malo drugačna.

Ne bom se spuščala v strokovne debate, ker nimam dovolj znanja za to. Bi se pa moral vsak, ki nasprotuje cepljenju, malo bolj poglobit in razmislit, kaj to dejansko pomeni, ne pa se it po "vidla, rekla" principu.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov