Daj si duška

Moderator: andreja

zvesti pes
zvesti pes

Kraj: Celje

Odgovor To feb 10, 2015 7:54 am

Re: Daj si duška

Un filing, ko veš da ti je že cel dan šlo vse narobe in še kar ne bo konec. Ob 22ih te kličejo iz službe, ker pač nekdo nima kaj za počet v življenju kot blebetat v prazno, malo manjka da ne daš odpoved, poveš svoje, se skregaš in potem hočeš gledat smučanje s komentarji o upokojitvi in reliju, dirkanju, skratka vse, samo o smučanju ne :rolleyes: no tudi to mi ni bilo usojeno. Takrat smo namreč ugotovili, da smo izgubili plašno mačko in ne vemo kje sploh bi še lahko bila. Po eni uri panično sediš na kavču in gledaš v telefon, če bi "komu" javil, da je pač več ni in ob tem razmišljaš, da saj ni bilo nobeno okno odprto, iz stanovanja tudi nismo šli že pol dneva, tako da je praktično nemogoče da bi zginila. Ampak če smo pregledali pa vse omare, predale (še celo v predal s sladkarijami sem jo šla iskat :rolleyes: ), da o prostorih kjer je nemogoče, da se stlači, ne govorim. In potem najdem gdč. Shakiro v kuhinji, v omari se stiska h košu za smeti :rolleyes: :fool: No, ni bilo še konec, ker je potem vajo ponovil Diego in smo spet preiskali celo stanovanje. Ta smotko si je pa omaro v spalnici odprl in zlezel noter, na sumu imam pa Chilly-ja, da mu jo je pomagal zapreti :D
Qui comando io :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 10, 2015 8:18 am

Če prav razumem. so bili pol ob štetju vsi? :D

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To feb 10, 2015 9:15 am

Ja včeraj jih je bilo še 6, danes jih pa ne bo več :( Razen če kateri slučajno zaide na drugi konec Celja :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 10, 2015 9:37 am

Ja, se mi zdi da si je mala Loti danes kufer spakirala. :)

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To feb 10, 2015 9:50 am

helena je napisal/-a:Ja, se mi zdi da si je mala Loti danes kufer spakirala. :)

:clap: :yahoo: spet ena carta za ajikat z mano <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 10, 2015 10:05 am

A pol so (ste) meli vsi včeraj čuden dan... dobro, nisem bila edina :D
Res je neki čudna luna te dni v luftu al neki, prejšnja dva dni je šlo tut meni vse narobe, no danes je že malo boljše.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 10, 2015 7:20 pm

po dooooolgem šihtu komaj ujela mojo uro za zobarja. Potem seveda čakala še eno uro po moji naročeni uri v čakalnici, nakoncu pa pretrpela odstranitev dveh živcev od treh v enem zobu - brez anestetika, pa še strup v tretjo korenino za povrhu. Ko sem bila v stolu sem se tresla od bolečin ampak je še nekako bilo, doma me pa moj pogleda, pa sem si dovolila tist krepko zaslužen auuuuwwwwwaaaaaaaa iztarnat pa sploh vedla nisem kdaj so se mi solze ulile od bolečine.
Par močnih tablet kasneje sem pri sebi, me je pa že zdaj groza čez dva tedna ko gre tatretji živc vn. Kako se bom psihično prisilla it še enkrat dat to skoz zdej ko vem kako grozno je, ne vem.
P.s.: Puljenje je bilo manj boleče.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 10, 2015 9:13 pm

O groza... auva.. ja zakaj pa brez anestetika?!?
(Sej jst si ga tut ne bi smela prvoščit, ker imam po njem epileptične napade, ampak pošljem vse v k**** in ne dovolim nobenemu, da mi reže usta narazen brez protibolečinske, pa magar pol tri dni nisem za ven iz bajte...)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 10, 2015 9:55 pm

Tule semenekcijo dobila prejšnjič ko mi je moja redna zobarca strup podturila v zob, ampak ona teh ekstrakcij živcov ne počne. Kaar pomeni da sem pristala na stolu zobarja ki ga do danes še viddla nikoli nisem. Zame z zobarsko fobijo je bil že to šok. Pa me je sestra (ista k je pri moji zobarci) vseeno na stol spravla z zagotovili da je tale odličen za tole.
Ta zobar je rekel da ne bo treba injekcije ker naj bi ta toksin že ubil živce in tako naj nebi bolelo. Pa to da sem lepo povedala da zob po vsaki jedi vseeno boli in je občutljiv na pritisk ni ravno pomagalo.
Prvi šok je bil že pritisk svedra. Ne huda bolečina, ampak zadost da sem obžalovala ne ustrajanje z anestezijo. Bebec jst sem upala in zaupala da je strup res opravil svoje in da bo res mogoče to najhujše.
Drugi šok je bil ko je spravil vn začasno plombo in odkril da moja zobarca ni odprla vseh treh kanalov in da je zato eden še hudičevo živ. Pa ker je cela panika menda če se pri tem posegu slina v zob prelije, je bilo pri tej stopnji za enekcijo že čisto totalno prepozno. In je blo vrtanje v živo do tretje korenine, da je kanal zadost odpru da je strup not spravil.
In seveda tretji šok zbadanja in praskanja notranjosti preostalih dveh korenin da je živca vn pobral (ajde, sta bila malce otopela zaradi strupa v zobu, ampak daleč daleč od tega da bi bila res mrtva). In sem preživela, ampak me pa še zdej od samega tresenja vse mišice bolijo.
In pa seveda zdaj dolgotrajna topa bolečina strupa v zobu. Ampak bo že. Naprom brutalnoste od danes, je bolečina po strupu čist super fino fajn. Mi je dala današnja lekcijo neko perspektivo o zobarskih bolečinah. Celo v primerjavi z gronolomom, puljenjem in marsičem drugim.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 10, 2015 10:12 pm

Joj, Sorcerer :praising: , pa tole je živa groza - pa kdo je rekel, da mora obisk pri zobozdravniku bolet :negative: pri vseh možnostih, ki danes obstajajo - tako ali drugačno povzročanje bolečine pri katerem koli živem bitju me res razjezi :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 10, 2015 10:19 pm

ajej tole pa je bila res živa groza. Jaz bi najbrž že nekje na začetku pobegnila s stola.
Boga :praising:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 11, 2015 12:13 am

Sorcerer :praising:

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr feb 11, 2015 8:15 am

Boga :( mene je groza že samo ko sem tole prebrala. Imam k sreči tako naučenega zobarja, da me že na vratih pričaka z injekcijo, ker drugače ve, da ne prestopim praga :) Sploh nima veze kaj bo delal, dokler je ni, se ne pogovarjava.
Totalno sem razočarana nad edino veterino, ki sem jo imela za sposobno na primorskem. Mačko so samo na sterilizacijo peljali, zdaj pa je že več kot en dan kot duh doma, neprestano joka od bolečine, dotaknit se je ne smeš pa je največja crkljivka, celo grize in praska ko prideš blizu. Po pol dneva je končno premagala slabost, da o zunanjih šivih in pobiranju čez 1 teden ne govorim (je tiste vrste ko se ji zmeša v avtu, kaj šele pri nepoznanih ljudeh). Pa valda so moji materi podtaknili veterinarsko predpisano hrano, ki jo nujno mora jesti po sterilizaciji, samo tisto in čisto nič drugega :rolleyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 11, 2015 8:22 am

Nyke.. katera to? Na obali ali kje v notranjosti?

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Sr feb 11, 2015 8:50 am

Nyke, to je še dobro. Kao. A veš, da je moja Heinz bila dvakrat sterilizirana...ker so ji prvič dobesedno potrgali/natrgali jajčnik, da se ji je po dolgih mesecih naredila ogromna cista, vmes pa se je vseskozi gonila, meni pa nič jasno. Ko jo je ta drugi vet odprl, ni mogel verjeti, kaj so ji na naši ljubi Obali uspeli narediti :bad:
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr feb 11, 2015 8:58 am

Mačja mama, naša, za italijane slavna, v Gorici :rolleyes: Uf, moksa, tole pa je šele kriza. Jaz upam da je z mojo vse ok, sem še toliko bolj občutljiva, ker sem jo na flaško gor spravila. Glede obale sem pa tudi par takih slišala, da mi je kar slabo. XY pripelje 2 mački na sterilizacijo kot prostoživečki, da ni potrebno plačat, ob vprašanju ene stranke, ki je bila slučajno tam, da bi muco posvojila, pa skoči v luft da je ne da ker je njena. Ja wtf?? Plačaj pol, če je tvoja ...

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Sr feb 11, 2015 9:11 am

PS: da ne bom vseh v isti koš dajala, ker ni fer. Z ambulanto v Izoli imam zelo pozitivne izkušne, za resnejše primere pa je itak edina opcija LJ.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Sr feb 11, 2015 9:51 am

Nyke je napisal/-a:Mačja mama, naša, za italijane slavna, v Gorici :rolleyes: Uf, moksa, tole pa je šele kriza. Jaz upam da je z mojo vse ok, sem še toliko bolj občutljiva, ker sem jo na flaško gor spravila. Glede obale sem pa tudi par takih slišala, da mi je kar slabo. XY pripelje 2 mački na sterilizacijo kot prostoživečki, da ni potrebno plačat, ob vprašanju ene stranke, ki je bila slučajno tam, da bi muco posvojila, pa skoči v luft da je ne da ker je njena. Ja wtf?? Plačaj pol, če je tvoja ...

Katera v Gorici? Mi smo ob sterilizaciji domače muce (dolgih 13 let nazaj) imeli precej slabo izkušnjo s kliniko v Kromberku, zato smo potem se premaknili k edinemu drugemu veterinarju, ki smo ga takrat našli na Goriškem in smo še vedno tam. Sicer srednje zadovoljni, ampak ob zadnjem čekiranju mislim da koga drugega blizu sploh ni :S
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 11, 2015 8:38 pm

Kraje psov so očitno na dnevnem redu. :(
Spet je izginila psička Border coli (tik pred kotitvijo) izpred ograjenega dvorišča v Semiču. :(

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če feb 12, 2015 2:23 pm

Pa kaj današnja mladina res ni več pismena? ENO samo zahtevo postavim za delovno mesto in dobim vsaj 15 neuporabnih prošenj v 3h urah? Komu sem se jaz matrala pa napisala zakon na katerega se sklicujemo, če ne znajo 10 vrstic prebrat. :dash: :dash:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov