Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 19, 2015 11:54 am

Re: Daj si duška

Mačja mama je napisal/-a:V isti pisarni: jst, ki sem totalno zmrzljiva, me skoz zebe in mi piha v noge, imam revmo, tudi znotraj večino časa oblečeno bundo in višam temperaturo termostata...
...in kolega, ki je januarja v kratkih rokavih, mu je skoz prevroče, odpira vrata in okna in se duši v "preveč zakurjenem" prostoru, medtem ko v istem prostoru jaz zmrzujem. :wacko: :crazy:

Rešitev:

greš ven na kavo/čaj. Tisti čas naj sodelavc sedi na prepihu in si lufta. Ko prideš nazaj se okna/vrata zaprejo in si gretje nazaj. :) Ok zebl te bo še vedno, ampak vsaj prepiha ne bo. ;)

Te pa razumem... čeprav sem jst bolj med tistimi, ki hodijo okol v kratkih rokavih (ajd preko imam jakno, ko sem zunaj). :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po jan 19, 2015 1:29 pm

Uuuuu, nisem jaz edina v taki pisarni?
Jaz zmrzljiva, moja miza seveda direktno na poti mrzlega zraka, ki piha skozi vrata. Sodelavko kuri konstantno, miza ob radiatorju in točno tistem delu pisarne, kamor hladen zrak ne piha.

In ne menjava mize ni opcija, ker je nadrejena in ne more ona kazati vratom hrbta. :rolleyes:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 19, 2015 1:41 pm

A gre kdo namesto mene h zobarju prosim? Tole BO bolelo. Brez dvoma. :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 19, 2015 3:07 pm

IsKrIcA je napisal/-a:Duško ti si car, ne vem kako, samo očitno si res prepričal moj pralni stroj v še malo delovanja. :D

A si ga kaj nafutrala zadnje čase? :S
Meni vsakih par let pojé kakšen šumf, v soboto se je pa spravil na eno majico, jo temeljito pregrizel, nato pa izpljunil, tako da me malo skrbi, da ni bil zadovoljen z njo in se bo spravil še na kakšno ... No, ampak če ga takole občasno futram, je kar srečen :dash:

(ja, vem, kako je, ko odpoveduje takle stroj in upaš, da zdrži vsaj še malo ... upam, da bo še malo ;) )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 19, 2015 8:54 pm

Mačja mama je napisal/-a:V isti pisarni: jst, ki sem totalno zmrzljiva, me skoz zebe in mi piha v noge, imam revmo, tudi znotraj večino časa oblečeno bundo in višam temperaturo termostata...
...in kolega, ki je januarja v kratkih rokavih, mu je skoz prevroče, odpira vrata in okna in se duši v "preveč zakurjenem" prostoru, medtem ko v istem prostoru jaz zmrzujem. :wacko: :crazy:

Tole me pa na morje spominja:
Zvečer sediva zunaj jaz in kolegica ( ene 27 stopinj je), jaz skor v kopalkah, kolegica v dolgih rokavih, hlačah in jopci, pa jamra, da jo zebe. Zjutraj zunaj z isto kolegico ( okrog 22 stopinj), jaz s termoforjem in dekco, kolegica v kopalkah, ugotavlja, da bo še vroče, ko je že zjutraj tako toplo :D .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 19, 2015 8:58 pm

No, sej ... Sem prebrala, da naj bi bil danes blue monday, in tudi, da sploh ne obstaja ... Potem sem pa dobila dvakrat višjo položnico od upravnika, ker so zgruntali, da bi bilo krasno sredi kurilne sezone (in brez kakšnega prijaznega pojasnila) zamenjati način obračunavanja ogrevanja :dash: (Seveda januarja plačujem tudi registracijo pa vsa zavarovanja pa seveda januarja zamuja vsaj pol plačil pa ... :dash: )

Ma, na srečo se imamo vsaj še vedno radi ... :kitty:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 19, 2015 9:06 pm

še enkrat...te ljudje ej...ata, ki živi na robu revščine, futra in po svojih močeh skrbi za muce, in mi da 250g kufeta danes, ker mu pomagam! nisem hotla vzet pa je vztrajal in ne odnehal. absolutno mu bom nosila vsaj brikete. eh ta svet...
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Po jan 19, 2015 9:49 pm

Nas je 7 v pisarni (btw, pisarna ni velika za 7 ljudi), dve od nas sta več ali manj v kratkih rokavih, medtem ko ostale upamo, da okno ne bo prevečkrat odprto, ker je blazen prepih, ko se odprejo vrata - pa se velikokrat odprejo. Zaenkrat se da še vse zmenit, kar se luftanja tiče, upam da tako tudi ostane :)

Mi pa ni jasno, zdaj ko je zunaj minus, pri nas v službi (in doma) kurijo kot zmešani, prej smo pa zmrzovale po pisarni vse po vrsti, tudi tiste najbolj "vroče", pa doma tudi. Pa v službi že nič ne morem, doma pa prestavim peč na manj in zapiram radiatorje, ampak kaj, ko "glavni" (tisti, kateremu plačujem ogrevanje) nabija ogrevanje na še in še ... ne vem, ali čez najino stanovanje do njihovih pisarn ne pride toplota ali kaj, ampak to je že skoraj za znoret. Pa da ne omenim, da je zadnjič brez posebnega vzroka ven vrglo varovalko in tretjina stanovanja ni delala, med drugim tudi ravno tista plata na štedilniku, katero sem potrebovala (valda se to vse zgodi v času pripravljanja kosila), pa potem včeraj je crknila pipa v kuhinji oziroma se je notri nekaj odlomilo (nimam pojma kako, ker nisva s pipo počela nič prepovedanega) in sedaj nimava vode v kuhinji. Pa še mami sem za rojstni dan kupila namesto jedilnih krožnikov kavni servis, in to kar dva kompleta! Pa ti dve škatli sem imela cel teden doma, preden sem ju zavila in oddala obdarjenki ... pa tudi enkrat nisem pogledala, kaj sem kupila. Ker sem bila sveto prepričana, da sem kupila pravo stvar, torej dva kompleta po 6+6 krožnikov. Japajade ... :dash: aja, pa akomulator bo treba menjat na mojem avtu oziroma bo treba menjat cel avto, da se bom počutila varno na poti v službo in nazaj in še kam. Am, a je še kej? Pomoje ne. Razen tega, da so se v službi spomnili, da me bodo vsak dan presenetili s tem, da me nepričakovano razporedijo na mesto, kjer še nisem delala in torej nimam pojma, kako in kaj ... saj nič ne rečem, v službi smo zato, da delamo, ampak lubiboh, pol ure prej povedat, en dan prej povedat, bi šlo? Ne pa minuto pred obravnavo no, lepo prosim. Pa moj dragi je po dooooolgo časa ponoči razporejen za delat ... pa s tem ni nič narobe, samo odvadila sem, da ga ponoči ni doma. Še dobro, da imam svoje tri mačkone, nekje v stanovanju, kdo bi vedel kje :D

Hvala Duško :)

P.S.: Knedla, ponavadi je tako, da največ dajo ljudje, ki imajo najmanj. Žal je tako v naši lepi državici. Tisti, ki ima ogromno, ne bo dal nič nikomur (so redke izjeme no, na vsakem koncu), tisti ki ima malo ali pa skoraj nič, bo pa še to potalal. Skromnost je lepa čednost ali nekaj podobnega.

P.S.2: Lahko greste mirne volje čez tale roman, ampak mi paše pisat danes :) :blush:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 19, 2015 10:48 pm

Romani so dobri za dušo. Vsak se more kdaj skihat.
Tule me boli zob.
Pa prostoživečke ne sodelujejo.
Pa včeraj čez noč je nekdo pokvaril stikalo za luč v hodniku na mojem nadstropju bloka, pa že mene sosedi grdo gledajo. Mene, ki me cel dan ni bilo doma, ker je bil dopoldne šiht, zvečer teren s prostoživečkami. Pa ki sem od dom odšla še po dnvni svetlobi za v litijo in domov prišla ob enajstih zvečer in si luč prižgala pri vhodu v hodnik, kar nekaj šteng nižje. Po moje je bil šteker takrat še ok. Nisem bila ravno pozorna. Ob devetih dopoldne je pa moj v trgovino skočil je bilo pa stikalo že fuč? grrrrr. V hodniku pa en alkoholiziran "ata" ki hodi domov ob dveh zjutraj. Pa cel bataljon otrok ki gredo pred dnevno svetlobo od doma za v šolo.Nie rečem. Vsakemu se kdaj kaj pokvari, ampak a je treba prec takoj mene začet grdo gledat?
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po jan 19, 2015 11:32 pm

oboh, groza, odrt kužek
j*****š multikulturnost
tisti, ki ste iz onih krajev, pazite na žvale
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 20, 2015 6:36 am

Groza, res.
Pa koliko odrtih zajčkov vsak dan, pa teličkov, pujskov, krav, ovc..... Vsi ti pa grejo v lonec in na krožnik bolj ali manj brez medijske pozornosti. Pa ravno tako čutijo, kot je ta psička.
Mi pa ni jasno...a to so mu vlomili v hišo, a kaj, da so mu psičko ukradli? Meni je drugače ne bi mogli. Nikoli je ne puščam zunaj brez nadzora. Niti na lastnem dvorišču ne. Puščam pa kaj drugega,neživega, to pa res in ko mi bo kdaj kaj zmanjkalo, se bom pa začela res slabo počutit.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 20, 2015 8:16 am

Leia je napisal/-a:
IsKrIcA je napisal/-a:Duško ti si car, ne vem kako, samo očitno si res prepričal moj pralni stroj v še malo delovanja. :D

A si ga kaj nafutrala zadnje čase? :S
Meni vsakih par let pojé kakšen šumf, v soboto se je pa spravil na eno majico, jo temeljito pregrizel, nato pa izpljunil, tako da me malo skrbi, da ni bil zadovoljen z njo in se bo spravil še na kakšno ... No, ampak če ga takole občasno futram, je kar srečen :dash:

(ja, vem, kako je, ko odpoveduje takle stroj in upaš, da zdrži vsaj še malo ... upam, da bo še malo ;) )

:lol: :lol:

Ne, nisem ga nafutrala oz. vsaj videt ni, ker sem odprla filter...ima pa že dalj časa malo motenj - včasih scentrifugira, včasih ne pa morm še enkrat zalaufat, zadnjič tud opral ni pa sm dala še enkrat...No malo naj vseeno še zdrži. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 20, 2015 10:06 am

Duško, meni grejo pa vegediktatorji krepko na živce, ker vsakokrat, ko se kje zgodi kak zločin ali nesreča, izkoristijo za svojo idejno diktaturo v stilu: a kužek ne sme bit, stotine pujskov pa lahko... Dej delaj, kar misliš da je prav, jej kar hočeš, živi svoj lajf in pusti ostale pri miru. Isti ste ko Jehove priče, matr...
Jst sm tut vegetarijanka že kr precej let, pa zato ne izkoristim vsake najmanjše možnosti, da bi prala ljudem možgane vsakokrat ko nanese na prehrano...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor To jan 20, 2015 10:17 am

Nekdo mora rečt...ker je pač resnica...in ja, se strinjam, da naj vsak je, kar hoče...ne pa kogar hoče. Sicer pa podpis pod oazin post, tudi o tem, da je bila psička ziher zunaj brez pravega nadzora.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor To jan 20, 2015 10:20 am

Pod tole se pa podpišem. Tudi jest ne jem mesa, a ne obsojam nikogar, ki ga je. Še posebaj krivična pa je obsodba, da nisi nikakršen zaščitnik živali, če jih ješ :S . Ne vem no, če jest primerjam našega Luka, ki je tudi meso, z marsikaterim "živalovarstvenikom" (ki je vegetarijanec, vegan, ali karkoli pač) je velika razlika v storilnosti :rolleyes: .

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor To jan 20, 2015 10:50 am

oaza88 je povedala svoje mnenje, ne zdi se mi, da je komurkoli karkoli diktirala. Pod Polin post se pa jaz podpišem, ker me je življenje naučilo, da prehranjevalne navade (tudi take iz etičnih razlogov) o človeku ne povejo prav dosti. Pravzaprav ne povedo nič. Ni je diete, ki bi človeku vsadila empatijo v možgane, srce ali ne vem kam.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 20, 2015 10:55 am

Kar se tega tiče, obsojam ljudi, ki so to naredili psički. In jem meso. In vem, da sem zaradi tega na nek način hinavka. Ker meso je le meso. Menda. Pa naj me obsojajo, ni problema. Živali imam še vedno rada.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor To jan 20, 2015 11:04 am

Ne, zaradi tega pa res nisi hinavka :praising:
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To jan 20, 2015 11:09 am

IsKrIcA, odvij še odtočno cev z ventila, tam kjer gre v steno. Meni se je enkrat tam notri en kamenček zataknil in stroj ni črpal vode. Filter je bil čist. No, poklicala sem serviserja - in tale moj nasvet je zdaj vreden nekih 40 evrov :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jan 20, 2015 11:39 am

Sama sebi sem hinavka, pa ne vem, kako bi se drugače izrazila. Vem, da si je totalno nasprotje to moje obsojanje teh golazni, ki so odrli psičko zato, da bi jo pojedli in to, da sama jem meso (kjer isto počnejo živalcam). Saj me bo mogoče nekega dne nekaj zadelo, pa tudi teh živalic, za katere so me od majhnega učili, da se jih je, ne bom več jedla.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov