Daj si duška

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 2:13 pm

Re: Daj si duška

Mam ravno cez slabo uro zobarja, pa me ze v naprej boli. Denarnico pa tudi. Zobarca dela samo z belimi plombami (amalgama menda sploh nima), in je tako vsaka stalna plomba 70evrov. Rabim jih pa se 8.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 2:19 pm

sočustvujem s tabo... :praising: Jst se na stol sploh ne usedem, če ne dobim prej ene ali dveh orenk protibolečinskih inekcij. Pa priznam, sem še mala pupa in more moj mož z mano hodit. :blush: :girlblush: Res imam paniko ko je treba it :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 2:40 pm

Sorcerer, a to komplet samoplačniško hodiš? Jaz za belo plombo doplačam okrog 30 € (kjer jih zavarovanje ne krije). Je pa pred časom ZPS delala raziskavo, koliko se (pre)plačujejo plombe - so bile tako velike razlike, da je bilo res grdo.
Sem sicer tudi jaz kar nekaj poštimala samoplačniško na začetku, ko je bilo nujno, ampak sem se ravno zato, ker toliko denarja zmečem za zavarovanja, odločila poiskat koncesijsko rešitev.

(Pa vem, da se gremo solidarna vplačila zavarovanja, pa tudi to vem, da konec leta enostavno ni več denarja za kritje nenujnih reči, samo jezi me pa vseeno :( Nič ne rečem, jaz si tale rentgen lahko privoščim, za koga, ki bi ga zdaj lahko še zdravili, spomladi pa ga bodo morali operirati, pa takole prerazporejanje denarja ni prav nič ok ...)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 4:20 pm

Ne, tole je preko zdravstvene zavarovalnice. Samo si menda vsak zobar izbira katere "nadstandardne" materiale bo upiorabljal, kje jih bo kupil in koliko bo zanje zaračunal. Tule vse krije zavarovalnica, doplačilo za belo plombo je pa 50-70. Odvisno od velikosti luknje po moje.
Tule sem šla na koncesijo ker zobarca ni mela nobene čakalne vrste. Me je bila edina pripravljena vzet takoj. Ostali se me kljub bolečinam niso usmilili.
Sem pa zdaj na samo še 7ih zobih za zrihtat po mojem štetju, ker je tale današnji bil spuljen. Sem škrbasta, ampak menda ni bilo druge rešitve, in glede na to da imam itak "pretesno" nameščene zobe (majhna čeljust) zdravnica pravi da bodo ostali luknjo zaprli da dolgoročno ne bo škrbine. Menda. Upam,
:dash: :girlcry:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 5:25 pm

Pri nas u službi mamo unisex stranišča. Sem enkrat poslala hejtmejl: "Ni tako dolg, kot si misliš. Ko lulaš, stopi korak bližje školjki." :lol:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 5:43 pm

:lol: :lol: :lol:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 6:00 pm

Jaz za belo plombo dam od 45 eur naprej. Odvisno koliko ploskev naredi. Injekcija paše zraven seveda. Sem bila tudi jaz vedno živčna, dokler nisem zdaj naletela na zobarja ki je ful natančen, nežno dela, pa vse zraven razlaga, da ni presenečenj.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 6:09 pm

pixna je napisal/-a:Tole z zobarji je hudič do kraja. Moj je šel ravno prejšnji teden nujno (hodiva samoplačniško) in ga je olupila za ene 200€ vse skup (zdravljenje, začasno polnilo, zalivka), s tem da je zavarovalnica krila okol 140€ (neki tazga, ne me za zobe držat).

Iskreno raje grem samoplačniško, plačam k pr norcih priznam, sam vsaj vem da me tretirajo kokr se zagre za eno total presrano babnico pr zobarju. Me je strah zobarjev kot hudiča križa. In to resno, brez heca.
Na koncesijo je pa itak tak, da ti dajo cenej materiale (kar pač krije zav.) za vse ostalo moraš pa doplačat. Pa smo spet tam. :fool: :negative:

Mi pa ni jasn, kok lahk nekdo računa več kot 200€ za 15 minut dela in za par gramov materiala ki ti da flikne v zob. :negative: Pa sej ni zlato no. :S

Kako je to mišljeno da je dal 200 eur, 140 pa krije zavarovalnica? A to zaprosiš za vračilo denarja ali jaz kaj narobe razumem?

Jaz hodim nekam s koncesijo sicer, ampak ni nekih hudih čakalnih dob, doplačam kar je treba, ampak sem zadovoljna. Najbolj me je kap zadela ko sem v prvo prišla sem, ko so pisali kaj imam za popravt, kljub temu da sem bila prej pri zobozdravnici v zobozdravstvenem domu, ki pa očitno ni vidla nč za popravit. Je bilo kot da ne bi zobarja vidla 10 let, ne pa 1 leto, ker ni nič porihtala. :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 6:17 pm

Bemti, je mrzlo. Slika A bojo une štrikarce in kvačkarce zrihtale kakšno deko, al kaj?
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 7:02 pm

Delam na tem , sem jih danes narihtala ene 15 kosov, samo nekak jih bom morala se spravit v Lj. :)
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 9:00 pm

all je napisal/-a:
Kako je to mišljeno da je dal 200 eur, 140 pa krije zavarovalnica? A to zaprosiš za vračilo denarja ali jaz kaj narobe razumem?

Jaz hodim nekam s koncesijo sicer, ampak ni nekih hudih čakalnih dob, doplačam kar je treba, ampak sem zadovoljna. Najbolj me je kap zadela ko sem v prvo prišla sem, ko so pisali kaj imam za popravt, kljub temu da sem bila prej pri zobozdravnici v zobozdravstvenem domu, ki pa očitno ni vidla nč za popravit. Je bilo kot da ne bi zobarja vidla 10 let, ne pa 1 leto, ker ni nič porihtala. :fool:

Ne vem po kakšnem ključu sicer deluje vse skupaj, ampak kolikor sem se enkrat pogovarjala, naj bi zdravstvo zasebnikom na mesec (ali na neko obdobje) namenilo določeno kvoto sredstev. Zdaj pa ne vem ali imajo to točno določeno za kaj se to potem krije iz zdravstva, kaj pa plačaš sam, ali se to zasebniki sami odločijo.
Skratka dobiš račun, plačaš in na računu piše koliko je šlo iz zdr. zavarovanja, koliko pa si ti doplačal (kar je itak večina zneska).

Vem, da me lupijo na ta račun in morda bi si lahko poiskala koncesionarja ali kje ceneje. Vendar iskreno povedano, ne maram sprememb sploh pa ne pri takih občutljivih zadevah kot je zobar. Je fobija enostavno prevelika, da bi lahko kar tako zamenjala. Že na to zobarco sem se navajala nekaj časa. Ona me pozna, ve da ko me naroča, da si vzame zame celo uro in ve, da bodo med popravili pavze. :girlblush:
Me je kar groza, ker bi se morala naročit na pregled (na srečo imajo vsaj to, da je na 6 mesecev pregled brezplačen), da preverimo če so čekani še ok. :crazy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 9:24 pm

V bistvu zavarovalnica vsakemu koncesionarju glede na število zavarovancev dodeli določen znesek, potem ga pa porablja (moj ima nekako nad stolom monitor, kjer lahko opazuješ tudi take zadeve, čeprav najbrž ni mišljeno, da pacient tudi vidi ;) ). "Nadstandard" pač doplačaš - kaj je nadstandard, je pa itak odvisno od zobarja do zobarja ;)
No, jaz se zobarjev precej bojim, pa niti ne zaradi bolečine, ampak je bila moja prva (šolska) zobozdravnica okrutna mesarka (ne, res ni lepšega izraza za to), ki se je potrudila, da nihče ni imel lepe prve izkušnje, potem pa ostane tisti strah pa slab občutek ... In dvomim, da bi še tako fajn zobozdravnik to lahko odpravil :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 9:41 pm

:dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: ........ :dash:
Toliko o tem. Zaenkrat.
ah.....sam še tole: :dash:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če okt 23, 2014 9:52 pm

Glede zobarjev:
potem sem jaz edina tukaj, ki gre k zobarju rajši kot k frizerju. Hvala bogu, da kljub dopolnjenim štirim desetkam, zaenkrat rabim samo plombe. Sicer je povsem privat, vendar je izredno prijazna, brez težav da protibolečinsko, vedno pove, kaj bo delala, kakšen bo občutek. Pa tudi predraga ni: od 50 - 80 evrov z injekcijo od ena do tri ploskve bele plombe. Pa še tak mačji ime ordinacije ima: Murident. :D

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 10:11 pm

pixna je napisal/-a:
all je napisal/-a:

Ne vem po kakšnem ključu sicer deluje vse skupaj, ampak kolikor sem se enkrat pogovarjala, naj bi zdravstvo zasebnikom na mesec (ali na neko obdobje) namenilo določeno kvoto sredstev. Zdaj pa ne vem ali imajo to točno določeno za kaj se to potem krije iz zdravstva, kaj pa plačaš sam, ali se to zasebniki sami odločijo.
Skratka dobiš račun, plačaš in na računu piše koliko je šlo iz zdr. zavarovanja, koliko pa si ti doplačal (kar je itak večina zneska).

Vem, da me lupijo na ta račun in morda bi si lahko poiskala koncesionarja ali kje ceneje. Vendar iskreno povedano, ne maram sprememb sploh pa ne pri takih občutljivih zadevah kot je zobar. Je fobija enostavno prevelika, da bi lahko kar tako zamenjala. Že na to zobarco sem se navajala nekaj časa. Ona me pozna, ve da ko me naroča, da si vzame zame celo uro in ve, da bodo med popravili pavze. :girlblush:
Me je kar groza, ker bi se morala naročit na pregled (na srečo imajo vsaj to, da je na 6 mesecev pregled brezplačen), da preverimo če so čekani še ok. :crazy:

Te čist razumem, sama ne maram zobozdravnikov ampak imam zdaj prvič res dobrega, pa tudi samo k njemu hodim.

Pa sem ugotovila, da so pri tem plombe bele od 20 naprej, ampak te za 20 so manjše. Pri meni je vedno več prišlo ker je šla stara ven in nova notr in potem pride večja plomba.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 10:22 pm

Leia je napisal/-a:V bistvu zavarovalnica vsakemu koncesionarju glede na število zavarovancev dodeli določen znesek, potem ga pa porablja (moj ima nekako nad stolom monitor, kjer lahko opazuješ tudi take zadeve, čeprav najbrž ni mišljeno, da pacient tudi vidi ;) ). "Nadstandard" pač doplačaš - kaj je nadstandard, je pa itak odvisno od zobarja do zobarja ;)
No, jaz se zobarjev precej bojim, pa niti ne zaradi bolečine, ampak je bila moja prva (šolska) zobozdravnica okrutna mesarka (ne, res ni lepšega izraza za to), ki se je potrudila, da nihče ni imel lepe prve izkušnje, potem pa ostane tisti strah pa slab občutek ... In dvomim, da bi še tako fajn zobozdravnik to lahko odpravil :D

Ijooj, jaz sem šla enkrat v začetku srednje šole še k šolskemu, pa je bil nek drug kot smo ga imeli v osnovni šoli. Dobesedno MESAR, kot ti praviš. Brez injekcije je delal, lezla sem v stol nazaj (podzavestno, od bolečine), on pa meni da naj sem pri miru ker ne more delat. Mene pa bolelo kot pri norcih. Še danes se spomnim in me kar zmrazi.

Tukaj kjer sem zdaj so me vzeli na koncesijo, kar je sicer moja sreča, ker sm prvotno mislila da sem se kar samoplačniško zmenila. :lol: Ordinacija je majhna, intimna, urejena, redko sploh koga v čakalnici srečaš ker vedno tako fajn naročijo vse. In ta zobar me zdaj že pozna, in kljub temu da grem tja vedno nervozna (zaradi mesarja iz SŠ), oddidem dobre volje ker je tako fajn dohtar (pa mlad :D ). :) In tudi on je rekel da je res dovolj ena slaba izkušnja, da ti vse za naprej pokvari. Ampak sem zdaj vidla kako mi bolj paše taka privat ordinacija v primerjavi s kakšnim zob. domom, kjer je vedno ful ljudi, pa še kakšne klepetave mamce se najdejo,mene pa to moti običajno. So pa bele plombe žal za doplačat ja.

Zdaj edino ne vem kako je z modrostnimi, koliko me bo to stalo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 10:28 pm

pixna je napisal/-a:Iskreno raje grem samoplačniško, plačam k pr norcih priznam, sam vsaj vem da me tretirajo kokr se zagre

Podpis. Pa vsaj prideš na vrsto v tednu, dveh, ne čakaš štiri mesece...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 23, 2014 11:07 pm

All, če boš imela za modrostne napotnico za zobnega kirurga, po mojih izkušnjah vse krije zavarovalnica. Meni je zobozdravnik priporočil zasebnega kirurga s koncesijo. Čakala sem sicer zelo dolgo, ampak ker me ni nič bolelo, je bilo ok. (Pustimo okrevanje pa stotine grozljivih zgodb o možnih zapletih, ki jih morajo kolegi deliti s tabo, ko ti preglavice povzroča že zajtrk :P )

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe okt 24, 2014 2:52 am

Škrbina me moti. Škrbina me moti. Duško, a mi lahko prosim neha kri mezet? Prosim. Zrihtu si da ne boli, za kar sem ti hvaležna, zdaj pa prosim zrihti še da se kri čist ustavi.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: Okl.Ljubljane

Odgovor Pe okt 24, 2014 6:56 am

http://www.vox.com/2014/10/16/6982177/t ... wning-cats

Zavajajoče in neresnične raziskave niso kul... :negative: Javna objava pa še manj... :negative: :negative:
... ko si rečeš: ''vem in smem''.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov