Daj si duška

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 19, 2014 12:34 pm

Re: Daj si duška

Danes kar 2 lisici/lisjaka, en že palačinka - v naselju, en še lep - izven naselja, in sem ga umaknila s ceste. Me je kar groza, če si npr. samica išče hrano za male in jo mali čakajo, pa ne dočakajo. :girlsad:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 19, 2014 2:17 pm

Prosim držati tačke, pesti, smrčke, brkice skratka vse za sosedovega psa. Nekje se je zastrupil, po parih dneh je kljub gori infuzije in ostalega res bogi. Komaj hodi. Res še ni čas da gre :girlsad:

Glede povoženih živali. Če imate možnost, postavite solni kamen za divjad. Pozimi ko solijo, gredo srne lizati ceste in bum...tudi za vedro vode (zakopano v zemljo) vam bodo hvaležne.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 19, 2014 8:59 pm

Ne morm vrjet danasnemu dnevu. Delam u trgovini in se je ljudem s krajami odtrgalo. Cel rukzak pijace eden, drugi primer 2 mulca cel bataljon orbit cigumijev, k sm jih pa ustavla sta pa pobegnla. Pa eni trije so probal z dnarjem petrigat,... Za znoret. Pa ce bi to bli revni, bi še poskusila razumet, ampak to je dec z jakno iz pravega usnja, mulca z firma cunjami, in folk s stotaki (ja - mnozina) v denarnicah.

In pol sm bla ob konc sihta tok znervirana da nisem preverla ce mam domace kljuce in kljuce od avta v nahrbtniku (kar jih btw nisem mela), in so ostali v sluzbi v omarici. Zarad blesavih varnostnih protokolov do njih ne morem do jutra, in je moj avto obtical v litiji cez noc (njegova prva noc od doma odkar ga imam) mene je domov zapeljala sodelavka, jutri me pa javni prevoz caka do sihta (se ne veselim busa + vlaka + dveh kilometrov pes, skupno dobro uro in pol s cakanjem za 20 km poti ki mi z avtom vzame 20 minut).
Besna sem sama nase, ker se kaj takega lahko samo men zgodi. Grrrr.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 19, 2014 10:00 pm

matr jim vsem po vrsti, kitajci pa rusi pa italijani, pa miljon stvari pa rok do petka... aaaaaa!!!! :dash: :dash: :dash:

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Sr avg 20, 2014 4:46 am

Duško, a je tako težko naučit ljudi, ki spijo ob belem dnevu, da se čez prehod za pešce hodi, po možnosti malo hitreje, če le gre, in da ni potrebe po tem, da se vlečejo kot megla čez? Je težko ane? Pa je težko naučit ljudi, da se na cesti ne izsiljuje, ker nesreča nikoli ne počiva? Pa na splošno nekatere udeležence v prometu, kako se vozi in ukrepa ob določenih situacijah? Ker ti povem Duško, da mi bo troblja pregorela, ampak tega res ne morem več mirno prenašat. No, na pešce valda ne trobim, na avte, katerih vozniki izsiljujejo vse po vrsti, na te pa z veseljem trobim. Ampak me delajo živčno. Mogoče bi se pa jaz morala naučit, da ne bi bila živčna poleg? Ne vem, mogoče. Ampak to je pač nemogoče.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 20, 2014 2:05 pm

:O Danes zopet en zbit/mrtev zelo lep lisjak. Kako jim to rata? :scratch:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr avg 20, 2014 2:15 pm

Trixi je napisal/-a:Me je kar groza, če si npr. samica išče hrano za male in jo mali čakajo, pa ne dočakajo. :girlsad:

Slaba tolažba za otroke brez mame, ampak mali so načeloma takle čas stari že 3-4 mesece, odstavljeni od mleka in si že znajo poiskat hrano. Jih že mama sama stran odganja pri teh mesecih.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 20, 2014 2:32 pm

:girlsad: Mi je tudi za lisičke/lisjačke hudo. Ampak, povožene sem videla le odrasle. Mladiča oz. mlajša pa 2x po 1, ko je sedel pri cesti in gledal, ljubek še pa še. <3

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr avg 20, 2014 6:29 pm

Ma itak je hudo, ne glede na to za katero žival gre. Mi imamo zdle eno garjavo lisico, tud ne veš kaj bi..
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 20, 2014 7:14 pm

j*** boga, mački se gonijo. :dash: :dash: :dash:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr avg 20, 2014 7:27 pm

NE, MOJBOG NE! :O Sej se še niso sploh nehali :S :dash: :girlsad:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 20, 2014 9:47 pm

spet napadi, in to cca 3-4 v enem dnevu...!! :'( :'( :'(
Duško. jst bi bla zdrava...

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 20, 2014 11:17 pm

B kompleks, chlorella?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 21, 2014 5:52 am

mačja mama, ko bi ti le znala kako pomagat....
:praising:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 21, 2014 9:04 am

jagodka85 je napisal/-a:Duško, a je tako težko naučit ljudi, ki spijo ob belem dnevu, da se čez prehod za pešce hodi, po možnosti malo hitreje, če le gre, in da ni potrebe po tem, da se vlečejo kot megla čez? Je težko ane? Pa je težko naučit ljudi, da se na cesti ne izsiljuje, ker nesreča nikoli ne počiva? Pa na splošno nekatere udeležence v prometu, kako se vozi in ukrepa ob določenih situacijah? Ker ti povem Duško, da mi bo troblja pregorela, ampak tega res ne morem več mirno prenašat. No, na pešce valda ne trobim, na avte, katerih vozniki izsiljujejo vse po vrsti, na te pa z veseljem trobim. Ampak me delajo živčno. Mogoče bi se pa jaz morala naučit, da ne bi bila živčna poleg? Ne vem, mogoče. Ampak to je pač nemogoče.

Eh, jaz sem se včeraj peljala domov iz Italije, vmes dvakrat tak naliv, da je bila vidljivost nikakva...od avta za mano sem videla samo obris in dve pikici luči...mimo mene pa ljudje veselo 130 ali pa 140, česar res ne razumem, ker če jaz nič ne vidim, tudi oni nič ne vidijo in kako lahko kar na slepo goniš tja mimo res ne razumem, plus še cel kup tovornjakov in prikoličarjev, skratka ko sem prišla v Ljubljano in se sparkirala, sem si oddahnila. No me je pa še prej, ko sem šla v trgovino ena ženska na polno izsilila in to res na polno. :S

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 21, 2014 11:37 pm

Duško zdej mam pa res počasi dost neumnosti ljudi. Vem da tut jst kdaj kako glupo ušpičim ampak moje so ponavadi bolj v smislu - štor jst, to se lahko samo meni naredi
Ravno dones me je poklicala sodelavka (nisva si ravno blizu ampak ve da sem veterinarski tehnik in je rabila nasvet) da ji je sosed ubil psa. Do današnjega dneva niti vedela nisem da ima psa (živi na vasi, pes je živel menda zunaj, moje mišljenje da so psi in mačke za noter se ji je vedno smešno zdelo). Med nevihto se ji je strgal iz povodca, danes so ga pa našli mrtvega v lokalni mlaki. Soočila je soseda, ki je imel izgovore da so njenega psa pokončali njegovi psi, ampak njen pes nima po telesu niti ene ugrizne rane, tako da domneva da ga je pokončal sosed.

Seveda sem ji svetovala naj prijavi zadevo, ampak mislim da je nisem prepričala. Se boji maščevanja, ima pa tudi 6 let starega sina za katerega jo skrbi. Moj argument je bil seveda da naj ravno zaradi sina prijavi. Tak osebek ni varen nlizu njene družine.

Med tem pa se mi smili pokojni peso. Celo življenje je prebil zunaj, zdaj pa je prezgodaj šel na drugo stran mavrice. RIP kuža.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 22, 2014 11:01 am

Prosi jo, naj si nikoli več ne nabavi druge pasje žrtve, če se mu bo isto godilo, kot temu.
Če ima dokaze, je treba soseda prijavit, pa pika. :devil:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 22, 2014 12:50 pm

Valjda sem v polnem prepricevanju da druzbene zivali morda niso zanjo. Njenega sinka sem 1x videla z mackom in vem da ga nebi nikoli pustila bljizu mojih. Bogega macka je nosil kot igraco, discipliner sem bla pa jst (pa ceprav sem otroka videla prvic in zadnjic).
Nisve kolegice. Pac zivjo ko prideve v sluzbo, oddelave siht, adijo, in je to pac to. Tako.da sem bla ob klicu sokirana. Ko sem se jst 3 leta nazaj dobesedno zrusila zaradi smrti mojega pasjega stirinozca ni razumela sploh. Se ji je humorno zdelo in res niti pomislila nebi da ima ona psa. Tudi ob klicu vceraj ni blo v glasu nobene posebne groze. Ce bi se zgodilo meni bi klicala iz zapora ker bi verjetno ubila soseda.
Poraz od poraza. Nima kaj met zivali. Poskusla ji bom to ubit v glavo, po tem pa še manj stika kot do zdaj. Se mi situacija gravza.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe avg 22, 2014 1:23 pm

Takšnih primerov je ogromno in meni tudi ni jasno zakaj imajo živali okoli sebe. Zaradi kaprice otrok? Zato ker ima psa/mačko tudi sosed? Zakaj???

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Pe avg 22, 2014 1:28 pm

Tri osebe smo v pisarni. Mene trenutno ni bilo pet minut v pisarni, ko sem prihajala po hodniku, sem že slišala, kako zvoni telefon ... oglasil se ni nihče, čeprav sta bili dve osebi še v pisarni. Ena kao nekaj dela, druga je pa rekla, da se ji ne da vstat ... :dash: :dash: :dash:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov