Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 14, 2014 7:56 am

Re: Daj si duška

Rozika, razumem, da preživljaš težko obdobje, ampak žal je tako, da ti nič ne pripada kar samoumevno in da moraš vse informacije poiskati sama.

Zavod izplačuje nadomestilo plače - in če dobro prebereš, to tebi še ne pripada, saj plače še nisi imela (in od nje plačevala prispevke v ta namen). Edino, za kar lahko zaprosiš, je denarna socialna pomoč - tudi tu moraš izpolnjevati določene pogoje. Če še nisi, se obrni na pristojni center za socialno delo in vprašaj, kaj se da urediti. Priporočam, da še prej obiščeš spletno stran Ministrstva za delo (itd.) in se "oborožiš" z zakonodajo in informacijami, ki so ti tam na voljo.

Glede zdravstvenega zavarovanja pa žal nimam idej - mogoče greš lahko na zavarovalnico pojasnit situacijo in vprašat, če je možno kaj urediti?

Pa še en dobronameren nasvet: poskusi razumeti, da večina, ki jih boš srečala, dela svoje delo po pravilih, ki veljajo. Nihče od njih ne deluje načrtno tako, da bi škodil tebi. S prijaznostjo boš gotovo dosegla več ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če avg 14, 2014 8:11 am

Zdravstveno zavarovanje krije občina, oziroma, če morebiti živiš v izvenzakonski ali zakonski zvezi, se lahko prijaviš preko partnerja. Seveda, če je ta zaposlen.
Na spletnih straneh obstaja obrazec, ki ga izpolniš in ti ga potrdijo na občini stalnega prebivališča.
S tem se oglasiš na pristojnem Zavodu za zdravstveno zavarovanje.
Pogoj pa je, seveda, da ne prejemaš prilivov. Preko nobene podjemne/avtorske/ipd pogodbe.
V tem primeru si samoplačnik. Mesečni znesek pa je nekaj manj kot 15 EUR.
Upam, da se čim prej pozdraviš. Srečno!

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Če avg 14, 2014 8:37 am

Še zdaleč ni vse črno-belo v odnosih delodajalci/iskalci zaposlitve, kot se skuša zadnja leta pokazati z izdatno pomočjo medijev, ki prodajajo večinoma le zaradi negativnih zgodb. Z veseljem povabim kogarkoli zraven, ko bom naslednjič imela razgovore za delo, da vidite še drugo plat medalje. Resno mislim. Stanje na "trgu dela" je res porazno - za ponudnike in za iskalce.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Če avg 14, 2014 8:44 am

črna jagoda je napisal/-a:
V DANAŠNJIH ČASIH DELODAJALEC IŠČE SAMOSTOJNOST, IZNAJDLJIVOST, ODGOVORNOST....to zelo težko človek že ima, če do končanega faksa ni naredil niti ure študentskega ali katerega koli drugega dela......moje mnenje!

Točno to. Zaradi mene si diplomo ali magisterij lahko nekam vtaknejo, če naštetih lastnosti nimajo.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 14, 2014 9:03 am

Moje socialne delavke so kar vredu, seveda če veš vse predpise itd. Se pa sprašujem, kaj točno pa naj bi delale socialne delavke? Razen pomagale ljudem... :scratch: So mi naročile da pokličem zavod za zaposlovanje, oni pa obratno.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 14, 2014 12:42 pm

IsKrIcA je napisal/-a:Tudi jaz poznam obe plati zgodbe in tisto iskalca zaposlitve in tisto s strani delodajalca... Moja prijateljica s kupom izkušenj prek študenta pa tudi redno je brez službe že dve leti, vmes je delala napol na črno oz. prostovoljno pa samo dobivala neko kilometrino pa kaj jaz vem kaj, je bila na razgovorih so ji večinoma vsi ponujali zaposlitev preko s.p. ali pa spet napol na črno itd. No kar se pa strani delodajalca tiče sem pa v zadnjih 6ih letih videla že marsikaj...od zlorab bolniških, zlorab potnih nalogov, kršitev najstrožjih navodil, goljufij, groženj (pref*** te bom, ko pra****) pa potem do hvatanja krivin na vse možne načine in tudi čisto navadne lenobe. Kar se pa tiče študentov imam pa zadnje čase tudi bolj slabe izkušnje, smo dali ven oglas na študentski servis za pomoč v administraciji (kar je kao najbolj iskan in zaželen job za prek študenta), dobil smo cel kup prošenj, jaz sem izbrala deset kandidatov za razgovor...od tega trije sploh niso prišli čeprav so potrdili, da pridejo, en je napisal po e-mailu da ne pride itd. - aja in enako je, ko damo oglas za redno zaposlitev. Od desetih jih pride 6, od teh 6ih vsaj dva hočeta samo žig za zavod, od ostalih štirih si dva premislita, čeprav sta najbrž prebrala oglas kjer vse piše no in od unih preostalih dveh se mogoče en zaposli. Skratka na obeh straneh je porazno.

Administracija drugače je zaželjeno delo, je pa res da ga opravlja lahko samo nekdo, ki pavzira ali je absolvent. In ko ti redno študiraš, ne moraš delat nekje, kjer je delavnik 40 ur na teden. Mi je pa zanimivo, da študentje niso prišli, če so poslali prošnje, ker naj bi to pomenilo, da jim ustreza delo. Bi bilo pa za administracijo verjetno boljše iskat nekoga za redno zaposlitev, če je potreba dolgoročna.

Kar se tiče oglasov - mene osebno bi recimo zmotilo "plačilo po dogovoru" ali pa kakšne nemogoče zahteve, npr. znanje 2-3 tujih jezikov, itd. Na take se marsikdo ne javi sploh.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 14, 2014 1:05 pm

Nisem nikjer napisala, da gre za delo 40 ur na teden, takrat je bil obseg dela nekje za 2x na teden, s tem da se je dalo z mano zmeniti tudi, da recimo pride po faxu pa je tukaj do večera ali pa pride zlagat stvari v arhiv v soboto tako, da to res ni bil problem. Kasneje ko so bile potrebe večje in za tak obseg, smo zaposlili gospodično, ki je do takrat pri nas delala prek študenta in to ravno zato, ker je tukaj že delala in določene stvari poznala oz. se znala obrnit. Ja, to da niso prišli je bilo zanimivo tudi meni, zame je to pač neodgovorno in to se tko ne počne pa ne glede a si dogovorjen za razgovor, za pedikuro ali za kavo. Če ne moreš priti ali boš zamudil se to pač javi. Aja ena, ki je prišla na razgovor je pa zamudila uro in pol, brez razlage samo nekaj v smislu, da zdaj je pa tukaj in sem se ji zahvalila ampak to je bilo pa tudi to. Pa ne gre samo za študente, kar se mene tiče gre na splošno za ljudi...veliko ljudi niti za trenutek ne pomisli na druge, zame je zamujanje (se zgodi seveda ampak ne pa da se dogaja kar naprej) znak nespoštovanja do časa drugega človeka. Pa naj gre to za družinskega člana, prijatelja, sodelavca ali pa neznanca. Potem imaš tukaj še take, ki si zdravijo ne vem kakšne travme...in zamujajo na sestanke s podrejenimi, da pokažejo kdo je tle šef in da si to lahko privošči...itd. itd.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 14, 2014 1:34 pm

Mja, gre res za take ljudi.

Ne vem kakšne travme si zdravijo :D Sem se pa zdaj spomnila na eno grozno profesorico s faksa, ki me je čisto vsakič vrgla na izpitu. Ko sem ga pisala zadnjič, sva jo s sošolko čakali eno uro, ker je eno uro zamudila na svoj izpit, obnašala se je seveda kot da nič ni narobe. :lol: :fool: Nima čisto veze s tem kar si napisala, ampak v duškota pa paše. :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 14, 2014 2:18 pm

Ravno je padel Tv daljinec pred nasa vhodna vrata, zgleda da ga je nekdo cisto znerviran zabrisal skozi okno. :O :lol:

Ce bi pa sel kdo ravno takrat mimo, pa lih ne bi bilo smesno :fool:
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor Če avg 14, 2014 3:09 pm

Ni čudno, da smo tam, kjer smo, če še društva, ki naj bi vsaj približno vedela kaj je prav in kaj ni oglašujejo mladiča za oddajo starega tri tedne :dash: :dash:

https://www.facebook.com/28127262526165 ... =1&theater
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če avg 14, 2014 3:21 pm

Pa lej no, če ma pa modre učke, ta bo ziher hitro posvojen :O :fool: :wacked:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 14, 2014 3:34 pm

kaj pa pol, ko učke ne bodo več modre.... :S
“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če avg 14, 2014 3:44 pm

Pol bo pa reklamacija :truce: :dash:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 14, 2014 4:56 pm

Duško, kupila sem si gumijaste škornje - pričakujem lepo sončno vreme do nadaljnjega! :P
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 14, 2014 5:36 pm

:D :D Leia če to tako funkcionira, mislim da bi bile dooolge vrste pred trgovinami s škornji...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 14, 2014 6:10 pm

Jaz verjamem v to: aveš, ko preventivno vzameš s sabo dežnik (sploh če je velik in/ali težek in/ali neroden), potem nikoli ne dežuje :) V vsakem primeru sem pa vsaj opremljena tudi za jesen! :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 15, 2014 6:58 am

fiorina, a je bila na sporedu kakšna pomembna tekma? :D

Leia, pri meni je delovalo s skibuckami :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor Po avg 18, 2014 10:32 am

Ja seveda, srnina glava na umivalnem koritu, s šopom trave v ustih, ne krši pravil Facebooka in ne prikazuje nobenega nasilja :bad: Tj. tut če nimaš lovcev na svojem FB, morš še vseeno gledat nič krive, ubite živali in nagravžne frise varuhov narave zraven, ker jim pa tvoji ''prijatelji'', ki sicer niso lovci, želijo lovski blagor :bad: in se ti zaradi komentiranja prikazuje na zidu... :dash: Ja saj vem, ni mi treba gledat, se lahko zbrišem s facebooka... ampak kaj ko greš potem v naravo, na sprehod namesto da visiš na računalniku, in greš slučajno pač mimo strelišča, ker druge poti ni, pa naletiš na sveže odrezano nogo gamsa, ki očitno pač ni bila uporabna ne za trofejo ne za golaž.... :(
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po avg 18, 2014 11:39 am

Fuj!

Meni je FB, na prijavo slike kjer je bil pes na neki natezovalnici (ne vem ali živ ali mrtev), odgovoril da ne gre za kršitev. Na prijavo golote pa takoj reagirajo. :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 18, 2014 8:59 pm

Kami; joj, to je pa res grozljivka!! Jaz sem nekajkrat na mojem stalnem sprehajališču najdevala lobanje ubitih krav (z okroglo strelno rano skozi lobanjsko kost) in druge ostanke... Za pse je bilo to seveda zanimivo do skrajnosti, zame malo manj... :bad:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 32 gostov