Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 24, 2014 8:24 am

Re: Daj si duška

Si imela najemno pogodbo za sobo/stanovanje? Nima pravne podlage, da bi morala karkoli plačat. Če nista imela nobene pogodbe te itak ne bo terjal za tri najemnine, ker to pomen da oddaja na črno in se ne bo šel policiji izpostavljat. Glede varščine pa ... mnjah. Ne bi bilo slabo kazga odvetnika vprašat za nasvet. Upam, da se javi kdo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 24, 2014 9:18 am

ja, rozika, če sta imela pogodbo, preveri, kaj tam piše (seveda dvomim, da sta jo imela, ker sicer te ne bi mogel kar tako vreči iz stanovanja). če nista imela pogodbe, pa itak nima temelja za terjanje dolga. če sta pogodbo imela, je skoraj gotovo kje kakšen odpovedni rok in razlogi za odpoved ali kaj takega ...

Duško, muha! :crazy: :wacked: :fool:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če jul 24, 2014 9:20 am

Leia je napisal/-a:Duško, muha! :crazy: :wacked: :fool:

:O
A nimaš kar treh varnostnikov?!??
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 24, 2014 9:23 am

sej to je reakcija na njihovo reakcijo :lol: :lol: :lol:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če jul 24, 2014 9:26 am

:lol: :lol: :lol:
Kolk so fajni teli naši kosmati... <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 24, 2014 9:31 am

Yodl je tolk zmatran od lova, da je moral kar mal počit :P

(pa z Bibi mata zgleda premirje in si po x mescih končno lahko delita posteljico :O )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če jul 24, 2014 9:35 am

Revež-nerazumljeni-zapostavljeni-od-bab-maltretirani je obupal. :(
In ugotovil, da je to edini način, da do postelje sploh pride. :rolleyes: :kiss:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 24, 2014 12:37 pm

pixna, imam pogodbo. Danes sta ga starša nadrla. Pravi da bo dal mir, če mu pustim varščino. Ampak najbolj boli to, da smo bili preden sem šla v bolnico zelooo dobri prijatelji, sem mu tudi spucala cel kaos okoli hiše, rešila življenje sadikam za sto evrov itd., a po bolnici sem postala najhujši sovražnik. :'(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 24, 2014 12:47 pm

Če imate pogodbo preveri kak je z odpovednim rokom in varščino. Če jo zadržuje neupravičeno potem mu zagrozi, da ga boš prijavila.
Upam, da se ti kak pravnik oglasi in svetuje bolj konkretno. :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 24, 2014 12:54 pm

Ima za sabo neke hude pravnike, zaradi česar si upa goljufati ljudi.Punca v sosednji sobi mu je dala 200e ni pa podpisala pogodbe. Po parih dneh je rekla da ji ni všeč in da gre. Seveda tistih 200e ni dobila nazaj...

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 24, 2014 1:14 pm

Pri takih stvareh je težko karkoli, ker na koncu izgubiš več energije in časa, morda tudi denarja, kot je bila tista ena varščina vredna.

Jaz sem se s prejšnim najemodajalcem tudi dobro razumela, pleskala stene na lastne stroške, izolirala okna na lastne stroške, itd. ker je bil on lenuh, na koncu ko je bilo treba pa varščino vrnit so bili pa takoj problemi. Čeprav sem že prej vedela, da je požrt na denar. Pa sem na koncu raje "spregledala" pol varščine, kot da se moram z idiotom sploh še kdaj ukvarjat.

Jaz na tvojem mestu ne bi preveč računala na varščino, žal. Najemnino predvidevam, da si redno plačevala, in te nima kaj za terjat. Si jo plačevala na roko ali na račun/preko položnice?

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 24, 2014 2:18 pm

Preko položnice na njegovo firmo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor Če jul 24, 2014 5:28 pm

Bom v duškota, ker je najbolj obiskan. V torek me je v Tuniziji opraskala mačka, sicer ne veliko, sem šele ob prihodu v hotel opazila eno kapljico posušene krvi na prstu...sem pa šele danes začela razmišljat, da dol steklina ni odpravljena. Mačka je bila sicer v enem naselju in se je pustila božat, me je pa kar naenkrat malo stepla s tacami... Bi morala iti po cepivo? Po koliko dneh še cepljenje sploh velja? :/

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 24, 2014 6:59 pm

Ce te je s tacami je tveganje manjse. Naceloma je prenos s slino, torej z ugrizi. Fejst si speri rano z milom. Virus stekline je menda obcutljiv na milo. Jst sm dobila pri ugrizu (4 tedne nazaj, bil je ugriz prostozivece macke kar ornk globoko. prakticno do kosti.) Cepivo 1 dan kasneje prvo dozo. Drugo 4 dni tretjo 1 teden cetrto 2 tedna peto pa 4 tedne po ugrizu. Danes sem dala zadnjo dozo skozi.

Sama bos najbolje precenila a je res samo 1 kapljica krvi bila s taco, ali je globlje in je sansa da je bla slina zraven. Pri meni so pac zdravniki ukrepali preventivno, ker po pojavi simptomov ni zdravila. Je pa menda inkubacijska doba bolezni 1 mesec ali vec.

Morda ma kdo kaj vec informacij,...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor Če jul 24, 2014 8:00 pm

Ma ja, saj jutri zjutraj grem do zdravnika, vseeno bolje, da sem cepljena, tudi če ni nič....Hvala za informacije.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če jul 24, 2014 9:27 pm

rozika je napisal/-a:Preko položnice na njegovo firmo.

Pofotkaj sobo in skupne prostore stanovanja. Verjetno poznaš koga iz tam in te bo spustil noter, če sama nimaš več dostopa. To boš imela kot dokazilo, da nisi nič uničila itd. zaradi česar neupravičeno zadržuje varščino.
Pripravi dober dopis s katerim od njega zahtevaš vrnitev varščine do takrat in takrat (kar je v pogodbi določeno) in z opozorilom, da se boš v primeru neizplačila poslužila sodnega varstva svojih pravic. Sprintaj si vsa dokazila o plačilu najemnine, stroškov, kar ti pride v poštev. Pozanimaj se o brezplačni pravni pomoči, če ne moreš plačati svetovalne ure pri odvetniku (so tam nekje med 30 in 50 eur). Nekatere občine / organizacije jo ponujajo 1x tedensko. Lahko se obrneš na Pravno-informacijski center za informacije. Zagotovo te bodo znali usmeriti naprej.
Vprašanje tukaj je tudi, do kdaj ti je veljala pogodba in na osnovi česa te je kar postavil na cesto.
Ne se ustrašit ljudi s pravniki v ozadju. So ene posrane riti, ko vidijo, da te ne bodo mogli okol prinašat.
Cats are my favorite people.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 24, 2014 9:30 pm

Hvala!
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če jul 24, 2014 9:40 pm

Prosim.

Še to - tisti dopis o katerem sem pisala v prejšnjem postu in kakršna koli podobna komunikacija naj bo po pošti v obliki priporočene pisemske pošiljke s povratnico, da imaš dokaz, da si res poslala in da je on prejel na določen dan. To je zelo pomembno in se prevečkrat pozabi.
Cats are my favorite people.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 25, 2014 6:18 am

:O
Ob vseh kretenih, zlobnežih, zabitih, žleht in podobnih topasemskih ljudeh, s katerimi sem že imela opravka, sem včeraj imela očitno prvič opravka pa še s psihotom, takim čistokrvnim brez rodovnika, če malo karikiram situacijo. In sem besna sama nase, da me je uspel spravit v tak strah (ki mu ga na lokaciji seveda nisem pokazala, prišel je potem za mano), da sem se zvečer totalno zlomila, jokala z dna duše, po sicer dobro prespani, a zelo kratki noči pa zjutraj še bruhala... :O :girlsad:
(za vse hudomušneže - ne, nisem noseča :P )

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 25, 2014 12:43 pm

:scare: To se pa res grozno sliši in upam, da sama ne bom imela takega srečanja. Daj, na ZS mi povej kako podrobnost, za vsak slučaj.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 32 gostov