Nudim / iščem / kupim / podarim

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 11:20 am

Re: Nudim / iščem / kupim / podarim

Jaz sem jih kupila v Obiju (imajo celo posebne kvadratke, da na njih označiš, v kateri prostor sodijo :lol: ), ampak niso primerne za kakšen težji tovor ... Če boš, recimo, celo škatlo napolnila s knjigami, moraš obvezno ojačati dno in ročaje.

Sicer pa sem take škatle jaz dobila v dm-u (sem poznala prodajalke pa so mi jih spravile), imajo pa jih tudi v kakšnih kmetijskih trgovinah in podobno.

Mogoče greš do ene take trgovine pa prosiš, če ti jih spravijo, in jih prideš iskat tisti dan, ko jim pripeljejo material?
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 2:33 pm

Ima mogoče kdo doma aparat za peko kruha? Prosim za izkušnje.. Pa če ga kdo ima in ne uporablja, a bi ga mogoče posodil, da ugotovim, če se mi ga splača kupiti? :angel:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 2:56 pm

Imam, uporabljam :) Načeloma ga lahko posodim, samo se je zadeva enkrat v preteklosti odločila, da bo imela samo še en program, tako da najbrž ni ravno reprezentativen. :D

Če te še kaj zanima, pa vprašaj :D
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 3:01 pm

Veš kako je... Po sili razmer bo treba pečt svoj kruh. Pa se mi zdi, da je to tiste vste mašina, ki jo kupiš in na začetku ful uporabljaš, potem ti pa samo še prah nabira. Zanima me, a se ti zdi dober nakup, kakšen kruh najrajši pečeš (pa kolk cajta ostane dober), a se skorjica lepo zapeče, kolk časa rabiš za prištimat kruhek..... :girlblush:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To sep 11, 2012 3:07 pm

Jaz ga mam. Ko ga pogruntaš, peče kar soliden kruh. Res je tisti na roke še vedno boljši, ampak mašina ti ga naredi kadar hočeš, recimo ponoči, da maš zjutraj še toplega. Glede skorjice ima moj tri stopnje, meni najbolj odgovarja srednje pečen. Edino na vrhu je skorja bolj bleda, ker je grelec samo spodaj. Po mojih izkušnjah najdlje ostane svež krompirjev, lahko pa not zamešaš kak kuhan riž ali kuskus (ostanki kosila :) ), kosmiče..., pa npr. ajdov z rukolo je meni blazno všeč. Meni se obnese, spekel je že pecivo, enkrat pa mi je skuhal tudi marmelado, ampak je bila bolj tekoča, ker jo kuha samo dobro uro. Če/ko bo šel ta v cvet, bom sigurno kupila drugega.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 3:16 pm

Na kaj je pa treba bit pozoren pri nakupu? :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 3:17 pm

Jaz sem ravno zaradi takih pomislekov kupila eno no-name zadevo za zelo malo denarja. Star je gotovo že enih 5, 6 let. To, da ima samo še en program, je najbrž posledica brezimenskosti in starosti ;)

Kruh je bolj zbit in vlažen, kot če ga pečeš v pečici. Sama priprava je hitra (pač po navodilih namečeš v mešalnik :)), kruh je pa dober kar nekaj časa (midva jeva zelo malo kruha, tale je ful nasiten, pa se ne posuši ali splesni v tem času :)).

Fajn je, če imaš timer (da vnaprej nastaviš, kdaj naj se začne peči), pa baje je bolje, če imaš dve metlici kot samo eno (jaz sem kupila takega z dvema, tako da ne vem, če je kaj razlike).

Trenutno eksperimentirava z raznimi kupljenimi mešanicami za kruh.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To sep 11, 2012 3:31 pm

Jaz sem bila pozorna samo na ceno, sem vzela daleč najcenejšega (pri Francozu - znamka Elta), je bil 30-35€, ampak ga mam že kar nekaj let. Razlika v gnetilkah je ponavadi v tem, da so tisti z eno za manjše hlebce, novejši kruhomati pa baje že gnetilke pred peko zložijo na dno, da hlebec nima lukenj. Aja, pa meni ga peče 3h20, kratek program se ne obnese, ker je kruh zbit in vegast. Leia, če je vlažen, daš mogoče preveč vode :blush:

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To sep 11, 2012 3:42 pm

taperverčki je napisal/-a:Ima mogoče kdo doma aparat za peko kruha? Prosim za izkušnje.. Pa če ga kdo ima in ne uporablja, a bi ga mogoče posodil, da ugotovim, če se mi ga splača kupiti? :angel:

Jst ti ga ne samo posodim, ampak podarim :) Mislim, da je bil ene 2x uporabljen. Pa še to nism čist 100% da je bil :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 4:00 pm

Jaz ti lahko podarim recept za pirin kruh, ki ne rabi vzhajanja in je gotov v malo več kot eni uri v navadni pečici, zamešaš ga z navadnim mikserjem ali pa kar z žlico in ćao đaci :D Jaz ga pečem zase enkrat tedensko in sploh več ne kupujem kruh. Zavit v prtiček in najlonsko vrečko ostane svež v hladilniku cel teden.

P.S: Z drugačno moko ne rata, je specifično prirejen za pirovo ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 4:02 pm

Cats, kaj pa če bi ti ta recept delila kar z vsemi v temi z recepti 8)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 4:14 pm

jeda je napisal/-a:Leia, če je vlažen, daš mogoče preveč vode :blush:

Ne, ni vlažen, je pa bolj vlažen od kupljenega - kolikor sem našla po netu, so vsi tako opisali, tako da najbrž ni kriva količina vode :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 4:53 pm

Skuiki je napisal/-a:Cats, kaj pa če bi ti ta recept delila kar z vsemi v temi z recepti 8)

Naj ti bo 8)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 4:53 pm

Cats, a je slučajno še brez kvasa? :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 5:40 pm

Ne, ni - imam pa recept za kruh z bučkami, v katerega pride pecilni prašek, če želiš.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To sep 11, 2012 6:38 pm

taperverčki jaz imam doma enega še zapakiranega (firma Biva) - ti ga ugodno prodam, če želiš :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 7:22 pm

Hvala za ves info in ponudbe. Bom probala najprej par tahitrih receptov v pečici. 8)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 12, 2012 6:41 am

jeda je napisal/-a:pa npr. ajdov z rukolo je meni blazno všeč.

:O Noro! A lahko prosim za recept? :nyam:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr sep 12, 2012 3:44 pm

Alexx je napisal/-a:
jeda je napisal/-a:pa npr. ajdov z rukolo je meni blazno všeč.

:O Noro! A lahko prosim za recept? :nyam:
V posodo daš četrt kocke kvasa, žličko sladkorja, približno 3.5dl vode, 200g ajdove moke, 400g pirine ali bele moke (razmerje prilagajaš po želji, lahko tudi pol - pol), žlico oljčnega olja, žlico soli in dve pesti narezane rukole (narežem jo, ker se cela ovije okrog gnetilk), ki jo lahko pokapljaš z balzamičnim kisom. Start :)
Včasi dodam še lan ali sezam. Količine so približne, med mešanjem pogledaš, če je treba dodat vodo ali moko.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 12, 2012 4:12 pm

Jeda, hvala! :rose:
(poročam, če mi bo slučajno res prvič v življenju ratalo doma kruh naredit) :blush:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 30 gostov