Daj si duška

Moderator: andreja

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Pe feb 07, 2014 12:02 pm

Re: Daj si duška

vidka je napisal/-a:kaj reči lastniku,da te takoj ne nažene z besedami:kaj vas briga ali :kar vzemte ga.

:nimam psa, a lahka vašga sprehajam? ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 07, 2014 1:46 pm

vidka je napisal/-a:En velik problem je na kmetijah in hišah na vasi videt psa kje živi.Koče so postavljene tako,da se jih ne da videt od tam ,kamor še lahko stopiš.Vozim se s kolesom po vasi pa mi ne uspe videt,razen takrat,ko priteče do tebe cel trop mladičev.

Ali pa vidiš tri napol podrte koče,zraven pa na kratki ketni privezane pse.Kako veš ,če se jim godi slabo?Ne moreš blizu,zakon dovoli verigo,kaj reči lastniku,da te takoj ne nažene z besedami:kaj vas briga ali :kar vzemte ga.

Jaz sem vzela nahrbtniček, dala not prazen karton od jajc pa nekaj evrov in šla "jajca kupit". Sicer niti ne vem, a imajo kokoši a ne, videt jih ni bilo, je pa kmetija, torej bi jih teoretično lahko imeli - no ampak naredila sem si pač izgovor, da sem jim stopila na privat lastnino, pozvonila pri vratih in šele takrat videla pesjak in psa. No za putke in jajca še zdaj ne vem, a jih imajo a ne, ker ni bilo nikogar doma. Tudi nisem slikala psa, ker se ga drugače kot s privat lastnine še vidi ne in nisem dajala nikomur povoda, da bi se pa name kaj zgrnilo, ker kršim privat lastnino.
evo, tko 8)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 07, 2014 3:35 pm

oaza88 :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Pe feb 07, 2014 5:48 pm

:good: :clap: Dobro si se to spomnila.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 07, 2014 7:18 pm

Kolk v pol dneva je treba jokat, da človeku zmanjka solz? Ker sem že vsa zabuhla, pa obraz me peče in celo telo boli.
Uporabniški avatar

admin
admin

Kraj: Maribor

Odgovor Pe feb 07, 2014 7:23 pm

Kdo bi vedel... Ko je čas za to, preprosto nehaš in si samo še zelo žalosten :girlsad:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Kraj: Voličina v Slovenskih goricah

Odgovor Pe feb 07, 2014 7:39 pm

Tudi jaz že celo popoldne globoko diham... Ampak, saj bo...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 07, 2014 9:07 pm

Helena... :praising:
Sej veš da če je karkoli, kar lahko pomagamo... samo reči.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe feb 07, 2014 9:35 pm

Umetnost je, naučiti se pustiti oditi. Prevod od "let go"....ja, prav zares - pustiti oditi, ne znam boljše prevest.
Ja, vem, lahko je govorit....
:praising:

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Pe feb 07, 2014 11:29 pm

Se mi zdi, da dobrim ljudem solz ne zmanjka :(

:praising:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 08, 2014 9:02 am

Tole se mi je zgodilo včeraj, bom še sem prilepila za opozorilo, ker sem potem izvedela, da se to dogaja po velikih blokih samo izgovori so različni (taxi, delavci...):

Današnja resnična zgodba:
Sem bila pri mami na kosilu in sredi kosila pozvoni na vratih. Mami odpre in ena ženska pravi, da je soseda iz 4.nadstropja in, da imajo delavce pa da mož je šel v trgovino in, da ga še ni nazaj, njej pa za plačilo teh delavcev zmanjka 13 € in, če bi si jih lahko sposodila. Pa pravi mami, da nima nič drobiža itd. pa se ženska kar ni pustila odgnat. No, potem sem jaz vzela 13 € in šla na vrata in ženski prijazno rekla, da lahko greva skupaj plačat te delavce. Seveda ji to ni bilo všeč in je začela nekaj v smislu, da ona že ima tukaj 90 € in, da če bo zdaj ona njim dala 90 €, jaz pa 13€ in sem rekla, da jaz tukaj res ne vidim problema. No, potem je bilo še nekaj v smislu, če ne zaupam in sem rekla, da je pač ne poznam ampak, da res pa lahko greva skupaj, če hoče. Ko je videla, da me ne bo prepričala je odvihrala in še nekaj bentila med potjo.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So feb 08, 2014 1:26 pm

Meni je lani ena nasrala, se je z avtom pripeljala na dvorišče, v avtu otrok, da se je "izgubila" in da rabi 10 eur za benz, si bo sposodila in vrnila.., pa sem bila previdna in hotla dokument, pa mi je dala odrezek iz banke, od njene firme, je izgledalo res vse pošteno.. Figo, nateg d.o.o. ! Njeno podjetje je bilo slamnato podjetje, goljufa, kogar le lahko. Na naslovu podjetja je le nabiralnik in nič drugega. Prijavila policiji, in itak, da ni bilo nič. Pa še njen mož se je javil na telefon, da bo res vrnila... Bla, bla, bla. Nič več ne posojam.. :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 09, 2014 5:44 pm

Tole me je danes razkurilo.... zdravilo za raka po vsej verjetnosti že obstaja, ampak nobeno farmacevtsko podjetje ne bo šlo delat testov, ker ni profita...

http://www.24ur.com/je-zdravilo-za-raka-vseskozi-pred-nasim-nosom.html

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 09, 2014 6:37 pm

Sem gledala dokumentarc (Food Matters mislim da) kjer je tudi tole notri omenjeno - ko so ljudem vbrizgavali C vitamin, naj bi jim pomagalo. In so zraven govorili tudi o tem, kako sicer se propagira recimo dodatke vitaminov, po drugi strani ti pa rečejo "ampak ne preveč vzet", čeprav ni bilo nikoli dokazano, da bi kdo umrl zaradi "preveč vitaminov".

Je pa res žalostno o vsem razmišljat, ker z enim bolnim človekom vsi seveda veliko več zaslužijo, kot če bi ta bil zdrav.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 09, 2014 6:53 pm

C vitamina v žilo tudi živalim rešuje življenja, pri tetanusu npr.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Ne feb 09, 2014 9:50 pm

Ko me je sram, da pripadam človeški rasi. Mi je čisto jasno, da se to - v takšnih in drugačnih oblikah - dogaja vsako sekundo, se pa vseeno sprašujem, če ni morebiti Josef Mengele za seboj pustil cel kup pridnih in marljivih učencev. Bolj ali manj čiste rase, pasme, vrste, whatever. Tole bi moral imeti pred očmi vsak starš, ki pelje otroka v živalski vrt in mu ob ogledu živali pove samo lepšo polovico resnice: http://www.theguardian.com/world/2014/f ... o-protests
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 10, 2014 2:10 pm

Kri mi ledeni v žilah, ko berem tole: http://www.dnevnik.si/kronika/zanemarjena-psicka-pocasi-hirala. Devetletna psička, neoskrbovana, sestradana, zanemarjena, polna parazitov. Ko so jo pripeljali k veterinarju na evtanazijo, ni mogla iti sama iz avta. Prepuščena sama sebi. "Se je pač iztrošila," pravi nekdanji skrbnik, avtomehanik. Tako kot akumulator, a ne? Pes je vendar predmet - ga postaviš nekam v kot, potem pa naj da mir. Husky itak ne rabi nič, samo par briketov vsakih nekaj dni, to je trpežen pes, hja, seveda, dokler se ne iztroši, a ne???

:dash:

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Po feb 10, 2014 6:02 pm

Kako za hudiča in predvsem kje za hudiča je ven pobegnila??? Še dobro, da niso bila vrata sobe, kjer je njena kletka, odprta cel čas, ko naju ni bilo doma.

Grem jo iskat, lubco malo, upam, da jo dobim in da seveda saniram luknjo, skozi katero je pobegnila (če jo bom našla).

grrr, buča ena :dash: :truce:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po feb 10, 2014 6:34 pm

vem, da ko bom naslednjic sla na tak dopust, bom si naredila neko izkaznico z ene par nekih hudih stempljev, da bom grozila z njo ljudem po hisah. (MM ziher lahko racunam na tvojo pomoc ;) ) Mi danes dvignilo pokro do neba. kaj se to pravi imet psa ,a polmeterski verigi in staro bano nad njim za streho. :devil: Kaj me briga, ja itak da me...
Pa ko vidim psa velikega kot rotwajler, ki mu lahko ogledam vsako kost na trtici in kako lepa medenicna kost je, rebra so za preucevat...

Malo mo pomagajte- kolko mora en tak kuzi pojets na dan? briketov ni, ne mi to pisat, sem pa nasla eno trgovino s pasjimi kozervami ( mi je indijec rekel, da je zelo pohvalno kaj delam, ampak popusta mi pa ne da, tepec).
Vsak vecer me zdaj caka trop stirih- dve psicki imata enih 12-15 kil, ena okoli 16-18, ta je malo bolj rejena, pa ta revez. Kolko priblizno jim naj nasujem, Pa sorry, ne morem drugace, ker ni tolko konzerv, jim skuham zraven se kilo riza, pa zelenjave. Sej ni narobe? Vodo tudi dobijo. In ne mi pisat, da ko bom sla bo itak isto. Ne ne bo, Nekaj dni so se najedli.
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po feb 10, 2014 6:49 pm

Madona, kaj je pol Slovenije trenutno v Indiji.... :) :D
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov