Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 11, 2014 8:17 pm

Re: Daj si duška

iskrica, čistilko je treba ornk izobrazit, kar se ločevanja tiče, sicer v firmi ločevanje res nima nobenega smisla. Pri nas smo strašno ekološki, eni res celi friki ...no, s kakšno "svetlo" izjemo, temu se pač ne da izognit, ne glede na to, koliko truda vložiš v to :girlsad: ), pa smo fasali nalepko za nepravilno ločevanje. In začeli vzgajat snažilko. In je zdaj strašansko bolje - idealno pa, zaradi tistih prej omenjenih "tasvetlih", žal ne bo nikoli.

Kako je s tem v blokih in stolpnicah, si pa raje ne prestavljam... :O
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 11, 2014 8:35 pm

Slabo :S pa imamo lepo urejen prostor za smeti, vsi kontejnerji so tam, par korakov je treba narediti - ampak folku je to očitno preveč.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jan 11, 2014 10:52 pm

Pri nas smo si stanovalci ene 2 meseca nazaj morali razdelit še stroške kosovnega odvoza neznanega soseda... pri smetnjakih je bilo neko pohištvo, upravnik je dal na oglasno desko obvestilo, da mora tisti, ki je to naredil, to odstranit v roku nekje 2 tednov, če ne bo cel blok plačal odvoz. In če se prav spomnim (se mi ne da preverjat položnice) je bilo na položnici zaračunano ekstra cca 2 eur, za izredni odvoz. Vsaj zdi se mi da je bilo to to.

Včeraj sem vidla novo pohištvo pri smeteh, ki blokira zabojnik za steklo. Pri nas sicer embalažo pogosto kar na smetnjak odlagajo, namesto v, da o plastičnih vrečah v bioloških ne govorim...

Ah... :truce:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor So jan 11, 2014 11:24 pm

Mi imamo pred blokom kontejnerje za mokro, suho in bio odpadke. Pa smo dobili konec decembra obvestilo, da nam bodo podrobno pregledovali suhe odpadke, ker je bilo notri vse drugo. No, sedaj smo dobili še eno obvestilo, da so ponovno našli notri hrano, oblačila, kosovne odpadke, nevarne odpadke,...skratka dolg seznam :S

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 13, 2014 9:29 am

oaza88 je napisal/-a:iskrica, čistilko je treba ornk izobrazit, kar se ločevanja tiče, sicer v firmi ločevanje res nima nobenega smisla. Pri nas smo strašno ekološki, eni res celi friki ...no, s kakšno "svetlo" izjemo, temu se pač ne da izognit, ne glede na to, koliko truda vložiš v to :girlsad: ), pa smo fasali nalepko za nepravilno ločevanje. In začeli vzgajat snažilko. In je zdaj strašansko bolje - idealno pa, zaradi tistih prej omenjenih "tasvetlih", žal ne bo nikoli.

V bistvu je pr nas v bloku kr ok, ajde se najdejo izjeme seveda ampak večinoma se pa ljudje kr držijo ločevanja. Aja razen vrečk za bio odpadke oz., da ne vržejo odpadkov skupaj z vrečko, če ta ni razgradljiva...

Zanč je blo tle o domkih in to...a mam lohk še jaz eno "pritožbo"...a ne bi rajš uporablja "Zazmeraj" dom kot "Zavedno" dom...k mene to res spomne na to, da so šli v dom k zavednim Slovencem (kar ni nujno dobra stvar :D ).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 13, 2014 11:22 am

Uf, kaj pa "stalni" dom? Če smo pr zavednih slovencih, a ne bi uporabljali vsaj kolkr tok "ta prave" slovenščine? ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po jan 13, 2014 11:43 am

jah to je ena taka besedna igrica ... stalni je pač čisto običajno ... "za vedno" dom ... je pa "forever home". Me pa sicer nič ne spomni to na zavednost, niti enkrat me ni. Očitno nisem preveč zavedna :D
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 13, 2014 11:47 am

"ta prava" slovenščina je na čase žal res premalo "žmohtna" za določene čustvene (in podobne) popravke - pa kolikor jo imam že rada in jo spoštujem, se mi pač tako zdi. Zdaj me pa raztrgajte :P

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Po jan 13, 2014 12:02 pm

Sloveščino naj bi se menda uporabljajo tudi zato, da ljudje z različnih koncev države razumemo, kaj nekdo želi povedati. Žal jaz npr res ne vem, kaj naj bi "žmohtno" pomenilo, pa tudi
ta biser sem trikrat prebrala, da sem razumela:
IsKrIcA je napisal/-a:
oaza88 je napisal/-a:iskrica, čistilko je treba ornk izobrazit, kar se ločevanja tiče, sicer v firmi ločevanje res nima nobenega smisla. Pri nas smo strašno ekološki, eni res celi friki ...no, s kakšno "svetlo" izjemo, temu se pač ne da izognit, ne glede na to, koliko truda vložiš v to :girlsad: ), pa smo fasali nalepko za nepravilno ločevanje. In začeli vzgajat snažilko. In je zdaj strašansko bolje - idealno pa, zaradi tistih prej omenjenih "tasvetlih", žal ne bo nikoli.

V bistvu je pr nas v bloku kr ok, ajde se najdejo izjeme seveda ampak večinoma se pa ljudje kr držijo ločevanja. Aja razen vrečk za bio odpadke oz., da ne vržejo odpadkov skupaj z vrečko, če ta ni razgradljiva...

Zanč je blo tle o domkih in to...a mam lohk še jaz eno "pritožbo"...a ne bi rajš uporablja "Zazmeraj" dom kot "Zavedno" dom...k mene to res spomne na to, da so šli v dom k zavednim Slovencem (kar ni nujno dobra stvar :D ).

Razumem, da se nekaterim zdi smešno in verjetno tudi frajersko, meni pa skrajno nevljudno do tistih (resda tu zelo redkih, pa vendar), ki nismo s "kontinenta" doma.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 13, 2014 12:05 pm

Prosim obrazloži, ker ne razumem kaj je nevljudno? In kot napisano je to moja asociacija na "zavedno dom" in čisto nič drugega.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 13, 2014 12:19 pm

»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Po jan 13, 2014 12:27 pm

IsKrIcA je napisal/-a:Prosim obrazloži, ker ne razumem kaj je nevljudno? In kot napisano je to moja asociacija na "zavedno dom" in čisto nič drugega.

Zanč, blo, tle, lohk, rajš, žmoht.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Po jan 13, 2014 12:34 pm

No, ravno zaradi tega, da bi me razumeli vsi, ki me berejo, kadar kaj napišem, uporabljam več ali manj pravilno slovenščino, torej brez besed, ki bi jih lahko razumela samo jaz in meni podobni norci :D res pa je tudi, da mi je všeč izraz "zavedno dom" in ga bom še naprej uporabljala, ker to pomeni, da nekemu mačjemu prebivalcu želim, da če ga nekdo posvoji, to postane njegov zavedno dom, torej neko stanovanje, hiša, sobica, kjer bo dočakal zavidljivo starost in se bo imel tam lepo, pa še ljubljen bo povrh vsega :)

Itak je pa tako po forumih, da nihče ne bo vedno vedel, kaj določena stvar pomeni, če ni napisano točno slovensko, tako kot je iz SSKJ-ja :) no, obstajajo tudi tisti, ki ne poznajo vseh besed iz SSKJ ... pa smo spet tam, kjer se ne razumemo vsi :) ampak tu gor smo za dobrobit živali, živalic pa nič ne zanima, kako mi govorimo, važno, da jih imamo radi <3

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 13, 2014 1:26 pm

Ponavadi na forumih ne pišem v knjižni slovenščini in tudi od drugih tega ne pričakujem, pa če so iz mojega konca Slovenije ali pa iz kateregakoli drugega. Se pa lahko potrudim, če to koga moti.

jagodka saj jaz jim tudi želim, "zavedno" dom in, da jih nikoli ne bi kdo zapustil/vrgel ven/se jih naveličal ali karkoli podobnega samo hecno asociacijo imam ob tej "zavedno". Upam pa, da bo takih domov čimveč pa naj bodo stalni, "zavedno", "Zazmeraj"...

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Po jan 13, 2014 1:31 pm

Mene nič ne moti, pišite, kakor želite :) sama sem se tako navadila, odkar sem v tej službi, pač poklicna deformacija ali kako bi temu lahko rekla. SMS-i so včasih totalno nerazpoznavni, če bi jih bral kdo, ki ne uporablja takšnega "slenga", kot jaz :lol: Pa saj je fajn, se naučimo še kake druge besede in včasih ugotavljamo, da ena narečna beseda pomeni v enem koncu Slovenije nekaj, v drugem pa čisto nekaj tretjega :)

Važno, da se razumemo, pa naj nekdo piše čisto po domače ali pa totalno pravilno, skoraj direktno iz SSKJ :)

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po jan 13, 2014 1:51 pm

Zavedni slovenci so samo tisti, ki nudijo mačkam "zavedno" dom :D

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po jan 13, 2014 3:46 pm

Saj je čisto preprosto, rečemo "dom za vedno" in dobimo tako pravi pomen kot tudi pravilno slovnično obliko :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 13, 2014 5:28 pm

ja, ma, potem izgubiš to vzporednost - začasni dom vs zavedno dom.

no, kakor koli. mi bomo še naprej to uporabljali, se je kar prijelo :)

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po jan 13, 2014 6:52 pm

Lahko se pa namesto "d" uporabi "č" - še vedno pomeni forever, pa še dvoumno ni :)
Čeprav tudi jaz pri "zavedno" nikoli nisem dobila asociacije na kaj domoljubnega :scratch:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jan 13, 2014 9:02 pm

:good: hvala!! <3
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov