Daj si duška

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 27, 2013 12:42 am

Re: Daj si duška

So imeli v šoli nalogo, da se v žensko obliko spremenijo: lovec, ribič, mizar, strojnik, potapljač, pek;
v moško pa: perica, pestunja, medicinska sestra, gospodinja, babca, snažilka.. Sploh ni tako preprosto. Še vedno nisem sigurna, če je bilo vse prav napisano. :scratch:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr nov 27, 2013 8:44 am

Predvsem pri enih oblikah moških spolov ni in to bi jim morala učiteljica povedat, pa mir. Recimo, medicinski brat ne obstaja. Tudi "dedek" ne (pri porodu).
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 27, 2013 8:57 am

medicinski tehnik;
porodničar (?)
Ampak ddddd - kako naj to ve otrok? :O
:S
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 27, 2013 9:14 am

Saj to! To lahko iščeš ko mutav oz. pač se še starši s tem zafrkavajo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 27, 2013 9:29 am

itak je zadnje čase pol takih nalog, da jih morajo starši delat. celo z navodilom: "starši naj pripravijo ..." :ireful:

ampak, ja, za nekatere od teh zadev ni ženskega/moškega spola.
škoda, ker ste že oddali, bi izključno zato, da bi videla reakcijo učitelja/ice, predlagala, da za babico napišete "akušer" http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name ... rodih&hs=1 :P
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 27, 2013 12:52 pm

Taka navodila verjetno dajo zato, ker se dostim staršem ne da ukvarjat z otrokovo šolo, z navodili jih pa morda prisilijo. :S
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 27, 2013 1:10 pm

Jaz pa ne vidim razloga, da bi se bilo treba staršem ukvarjat z otrokovo šolo, mislim v smislu delanja domačih nalog. Mojim staršem se ni bilo treba ukvarjat s tem in tudi meni ne pri mojih otrocih. Očitno so domače naloge postale prezahtevne?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 27, 2013 1:12 pm

Se strinjam, moji se z mojimi nalogami niso nikoli, sama pa ne z nalogami mojih otrok. Tudi če so prezahtevne, to ni razlog, da delajo naloge za otroke starši. Naj otroci raje tršicam povejo, da so naloge prezahtevne (če so res).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 27, 2013 1:35 pm

Tudi jaz mislim, da se z domačimi nalogami otrok starši res ne rabijo ukvarjati.
Pa sigurno se nekdo, ki ga otrokovo šolanje prav nič ne zanima, ne bo ukvarjal s to nalogo, pa če je učitelj-ica petkrat tako naročil-a.
O zahtevnosti nalog težko presojam, ampak po navadi so bile namenjene utrjevanju snovi in (včasih, navadno neobvezne) poglabljanju znanja. Tale naloga, ki jo je opisala Trixi, je bila pa samo nesmiselna :P
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 27, 2013 2:04 pm

Se ne utegnem veliko ukvarjati s šolo otrok, je pa res dobro na vsake kvatre malo v zvezke, delovne zvezke pogledat, ker ponavadi opazim veliko napak in neumnosti, pa jih popravljam, da se ne bodo narobe naučili. Ravno sedaj, 7.razred, pri EMŠO jim je menda učiteljica dopovedovala, da prvih 6 številk pove o datumu rojstva (v delovnem zvezku je pisalo 7), in so prečrtali 7, pa napisali in se učili da prvih 6.. Sem komaj dopovedala svoji, da imam jaz prav in ne učiteljica (jo ima za avtoriteto, ki ima "vedno" prav) in da če je treba, bom kar v šolo šla pa še koga kaj naučila.
Pri dokumentih, s katerimi se legitimiramo je imela pa napisano osebna izkaznica in pasword, nakar ugotovim, da je nekdo rekle "pasport" namesto pravilno potni list in se je otrok seveda narobe učil, ker se učijo le teorijo, ne pogledajo pa praktično. Enako je imela težave pri gramih, dekagramih, kgjih, ker ni bilo prave predstave, pa sem vzela v roke vrečke mačje hrane (po 10 dag), polento, riž, moko in metala "vanjo" ;) , pa je morala povedat, koliko se ji kaj zdi težko. :D Obup, zato pa ni pravega znanja. Mi smo se učili drugače, vsaj tako se mi zdi in nisem nikoli pozabila, kar sem se dobro naučila in pravilno predstavljala.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 27, 2013 2:06 pm

Leia je napisal/-a:Tale naloga, ki jo je opisala Trixi, je bila pa samo nesmiselna :P

Se strinjam. Verjetno jim bo v soli naslednji dan povedala, da so vsi njihovi odgovori napacni in da nekatere besede pac nimajo oblike za nasprotni spol. :negative:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 27, 2013 2:08 pm

Ok, da je naloga taka, da je otrok sam ne more naredit, je verjetno res pretežka.

Po drugi strani pa toliko staršev nič ne briga kaj v šoli otrok počne, da se meni osebno to ne zdi ok. Da jih briga ali se otrok lahko uči ali ne, da jih niti toliko ne zanima, da ne vedo kaj otroci v šoli sploh počnejo... se spomnim osnovne šole - otroci staršev, ki jim je za šolo dol viselo, so imeli po večini učne težave ali pa niso dosegali ocen, ki bi jih z malo pozornosti staršev lahko (recimo pomoč pri nalogi matematike, preverjanje znanja pred testi,...). Ko sem bila starejša, sem skušala inštruirati sosedovega fantka, ki mu matematika res ni šla, pa je bilo prav težko, ker je bilo tastarim vseeno, mali je pa domov hodil z enkami. Ker je bilo tastarim vseeno, je bilo vseeno še njemu... Mogoče bi vsaj pogledali, če bi v navodilih pisalo da naj. Na sestanke staršev so seveda vsi vedno vestno hodili, češ "saj me briga kaj moj počne".

Sicer vsak dela po svoje, itak.

Je seveda razlika med podporo in dihanjem za vrat/preverjanjem vsake pike. Jaz govorim o tem prvem. Mogoče na vse gledam drugače tudi zato, ker mi je moja mami pomagala, če sem rabila pomoć. Je pa to direktna posledica tega, da se pa njena mami (moja babi) ni nikoli ukvarjala z njo kar se tiče šole ipd.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 27, 2013 2:31 pm

taperverčki je napisal/-a:
Leia je napisal/-a:Tale naloga, ki jo je opisala Trixi, je bila pa samo nesmiselna :P

Se strinjam. Verjetno jim bo v soli naslednji dan povedala, da so vsi njihovi odgovori napacni in da nekatere besede pac nimajo oblike za nasprotni spol. :negative:

ma, ne, to bo imela kakšno feministično predavanje o poklicih :)

all, saj mislim, da se nekako strinjamo, samo ti pač izpostavljaš vidik starševega splošnega ne-zanimanja za šolo (in tudi za otroka, če malo posplošim), medtem ko sem jaz dala primer nekih šolskih domačih obveznosti za starše ...

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 27, 2013 3:33 pm

:dash:

Kaj je fora tega, da skoraj 5 eur doplačam za ponovno dostavo PO 16. uri, če poštar pride 15:15. Ko mu rečem da grem še na bankomat po denar, mi pa bluzi da nima časa, da se mu mudi. Ko mu objasnim da je bila dostava naročena po 16. uri pa reče, da lahko pakete nese nazaj pa potem pride. Kasneje se še zmrduje, da nima drobiža za vrnit in naj grem nekam menjat denar, ko mu dam 10 eur za plačilo OBUPNE STORITVE.

Aja, a lahko še to povem, da je bil en paket strgan in odprt.

A se hecajo?!!??!
:dash: :dash: :dash:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr nov 27, 2013 4:51 pm

Ko greš po priporočeno pošto in namesto svojega vzameš mačji potni list :scratch:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 27, 2013 4:58 pm

:D :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 27, 2013 5:36 pm

all, napiši pritožbo ;)

jeda, si dobila pošiljko? :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 27, 2013 5:48 pm

o jeda, to si me pa nasmejala :D :lol: krasno! :praising:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 27, 2013 6:41 pm

jeda je napisal/-a:Ko greš po priporočeno pošto in namesto svojega vzameš mačji potni list :scratch:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 27, 2013 9:23 pm

Leia je napisal/-a:all, napiši pritožbo ;)

jeda, si dobila pošiljko? :lol:

Saj sem jo.

Sicer nočem, da je kdo grajan zaradi mene ali da ostane brez dela, nimam pa res več potrpljenja z določenimi stvarmi.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov