Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 26, 2010 9:15 am

Re: Daj si duška

oaza88 je napisal/-a:ah, taperverčki - mi je čisto jasno, za kaj gre...
:bad: :dash: :dash: :bad:

sej vem, da ti je. ostalim pa ni, ker ne poznamo cele zgodbe, zato pač ugibamo. verjamem, da če bi dejansko šlo za zdravje otroka, se sigurno ne bi (tolk) jezila. :rolleyes:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana

Odgovor To okt 26, 2010 10:32 am

V tem primeru očitno sicer ne gre za to, mi je popolnoma jasno,
ampak osebno razumem starše, ki hitro zaženejo paniko oz. vsaj okoliščine, ki do tega privedejo. Imam prijateljico, njena hči bo kmalu sedaj stara 6 let, ampak pred nekaj leti, ko je imela neprestano rahlo vneto grlo/mandlje in zabasan nos jo je brat prepričal, da je tamalo peljala na bicom testiranje za alergije. In izvid je bil, da je tamala alergična na čisto vse: milijon vrst cvetnega prahu, gluten, laktozo, čokolado, pasjo in mačjo dlako, svinjino, piščanca, pomaranče .... najprej je bila seveda panika, tamalo so takoj dali na strogo dieto, odstranjevalai vse mogoče faktorje (mačke nimajo, pes je večinoma zunaj ampak po lastni izbiri) se je pa selila činčila nadstropje više, pa samo pirin kruh je jedla, mesa skoraj nič, čokolade oz. cukra čisto nič ... no ampak ni človek, ki bi se ji to za otroka zdelo normalno zato sta se potem naročili še k alergologinji, ki je opravila še "klasičen" test, ki je pokazal rahlo alergijo na cvetni prah topola se mi zdi in nič drugega. Moj brat in sestra oba poleti delata kot učitelja plavanja v celodnevnih tečajih (kosilo, malica). Velika večina otrok je že kar nekaj let (različni otroci, nekajletni trend) na raznoraznih "dietah" zaradi alergij, tudi v vrtcu, kjer sem delala so mnogi otroci na dietah, ker naj bi bili alergični na to in ono. Nekaj jih seveda je, sem videla tudi zelo hudo alergijo na jagode recimo, veliko pa jih je takšnih, kjer so starši prezaščitniški, sami postavljajo diagnoze ali pa verjammejo ljudem, ki naj bi vedeli, o če govorijo (pa očitno ne), preverjajo pa potem mnenja teh "strokovnjakon" na kak drug način ne.
In če nam zdravnik reče, vaš otrok je alergičen na mačko, veliko ljudi v to ne bo podvomilo, preverjalo še manj (da ne bo kdo užaljen), na prvo mesto postavijo seveda otroka in ostalo je znano.

Kar sem hotela povedat je (ker vas veliko itak ve), da smo ljudje, ko pride do naših lastnih otrok lahko res ekstremno panični, ker jim želimo dobro. Nekateri se potem umirijo, razmislijo in poiščejo še kako rešitev, drugi tega niso zmožni ... v modi je kompliciranje, otroške diete in alergije zaradi česar so potrebne pa so že tako vsakdanje, da se mi zdi, da so v očeh nekaterih staršev čudni tisti, ki imajo otroke brez alergij oz. ne skočijo u luft takoj ko "pamžu" iz nosa teče.

Je pa tako alergija perfekten izgovor tudi takrat, ko tudi še na obisku ni bila, ker kdo bi pa lahko zameril, da hoče nekdo svojem otroku dobro, pa četudi gre za laž ...

Imaš pa tudi ljudi (jaz imam primer zelo blizu sebe - svojo sestro), ki jih je alergij strah še preden se zgodijo. Mojo sestro je naprimer strah, da bi njen potencialni potomec lahko bil alergičen na mačjo dlako in da bo dlaka v mojem stanovanju vplivala na otroka v njenem, popolnoma ločenem stanovanju v drugem nadstropju iste hiše (kar je isto, kot če bi šlo za dva soseda v istem bloku). In njen odgovor, na vse kar sem ji znala povedati je bil - bom vprašala zdravnika. In če je njen zdravnik glede tega "nepoučen" se bom lahko postvila na glavo, pa ne bo prav nič pomagalo ...

Zase vem, da imam občasno alergijo na srebro (se pojavi vsake toliko) in pa občasno alergijo na pasjo dlako. Ta prva sama kolobari po ne vem kakšnem principu, druga mine po cca dveh do treh dneh, ne glede na to ali je "novi" pes ves čas v bližini ali pa vmes odstranjen.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 27, 2010 12:56 pm

Tele alergije so lari fari čisto če se mene praša, mam 10 let maljšo sestro (7 let) in ima hudo alergijo na pasjo dlako, pa je naš Oto še vedno doma edino kar je, je da ima Zala prepoved igranja z njim več kot 10 minut ker je potem takoj vsa flekasta in jo vse srbi, včasih je tudi težko dihala. Tako da vse se da če se hoče z minimalnim prilagajanjem in par pravili, ki se jih je seveda treba držat.

Tole je pa moj današnji duško..
Tistile naš pravni kotiček ane, imamo karnaprej težave ker se VURS ne pobriga pravočasno in kužate, ki se oddajajo pri 7ih tednih in muce pri cca.10-11 brezveze prijavljamo, ker naš najdražji VURS prijav ne uspe pravočasno preveriti, kljub vsem preent screenom in nevem lem še vsem, ki jih prilagamo k prijavam. Da popi***. Potlej se mi res že za malo zdi, da sploh kaj delamo ker so takopoooooo počasni da ni res. Ravno razmišljam da so en lep odraz naše ljube banana republike slovenije kjer vse gre blazno počasi ali pa sploh ne. In potem se mi poraja vprašanje, kaj pa sploh delajo na VURSU?
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor Sr okt 27, 2010 3:05 pm

Moj duško.. je skoraj podoben tvojemu, Froša. Skoraj 2 meseca bo, pa še zdaj nisem dobila odgovora od Vursa glede moje prijave. Pa če jih pokličem, se izmikajo, da naj drugič pokličem, ker so na terenu in tako naprej. Dobila sem samo en odgovor, da če imam kakšne dokazne dokumente, da jim naj priložim v emailu, drugega do sedaj nič. :devil:
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 27, 2010 3:09 pm

A kdo slučajno ve koliko zaposljenih ima VURS?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 27, 2010 3:15 pm

Froša je napisal/-a:A kdo slučajno ve koliko zaposljenih ima VURS?

http://e-uprava.gov.si/ispo/zaposleni/osnovna.ispo?pageToModul=/podatki_mkgp.jsp
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 27, 2010 4:14 pm

AjBeLePu je napisal/-a:Moj duško.. je skoraj podoben tvojemu, Froša. Skoraj 2 meseca bo, pa še zdaj nisem dobila odgovora od Vursa glede moje prijave. Pa če jih pokličem, se izmikajo, da naj drugič pokličem, ker so na terenu in tako naprej. Dobila sem samo en odgovor, da če imam kakšne dokazne dokumente, da jim naj priložim v emailu, drugega do sedaj nič. :devil:

AjBeLePu, v pravnem kotičku je Marjeta lepo razložila naslednji korak, če ne dobiš odgovora. Pošlji naprej zahtevek po odgovoru na višjo inštanco. Tudi meni sprva niso odgovorili, ko pa sem zahtevala odgovor na naslednji stopnji, pa so se čudežno hitro zganili. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr okt 27, 2010 5:56 pm

Moj Duško: odklopljen internet!!! :dash:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Kraj: Petrovče

Odgovor Sr okt 27, 2010 6:33 pm

Moj duško: Imam mačko, ki grozno rada je Whiskas paštetke. Spet kupila (že milijonto) drugo vrsto mokre hrane. Dala sem ji že tri obroke in vedno je vse pojedla. Zadnja dva dneva pa ji je tašča dala zajtrk in mačka se hrane ni niti dotaknila, ampak jo je samo povohala in žalostno odkorakala stran. In ker se tašči revica smili :fool: (kot da nima vedno na razpolago tudi briketov), je hrano (ki sem jo kupila JAZ) zamenjala z Whiskas paštetko. Mačka točno ve, koga lahko ima za norca :devil: . In spet mečem denar stran, ker se nekdo ne zna upret tej razvajeni žverci :fool: . Se še ne bi toliko sikirala, če bi mačka bila popolnoma zdrava. Tako pa ima že kakšne štiri mesece probleme s prhljajem (muco ne srbi, stanje se ne slabša, niti ne izboljšuje). Muca je brikete RC Sensitivity Control, pila je tudi Demanorm huile, ampak stanje se ni izboljšalo, zato predvidevam, da je še edini dejavnik, ki bi lahko vplival na njeno stanje, hrana. Ampak kako za vraga naj prepričam taščo, da naj hrane (ki sem jo kupila) ne menja s s**anjem in da mačka ne bo umrla, če ne bo jedla mokre hrane, saj ima tudi brikete. :dash: Ko jo je pa potrebno veterinarju vozit, pa tudi ni nobenega heroja, da bi jo peljal. Se vsem tako smili, ko se joka celo pot. Pa sem spet jaz "tisti hudič, ki jo muči."
No, ja,... Ampak me ima vseeno najrajši :kiss: Točno ve, kdo jo je našel tistega mrzlega zimskega dne :(

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 27, 2010 9:24 pm

ah tašče...kaj bi brez njih :lol:
od koga je ta mačka? tvoja, tako da prašaj taščo zakaj počne to kar počne in če bi pač lahko nehala.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr okt 27, 2010 9:31 pm

all je napisal/-a:ah tašče...kaj bi brez njih :lol:
od koga je ta mačka? tvoja, tako da prašaj taščo zakaj počne to kar počne in če bi pač lahko nehala.

Ja, ker tašče so po naravi take, da vedno ubogajo, ko jih kaj prosiš :) Moj svak bi mel marsikej povedat na to temo...predvsem, kar se vzogje (in prehranjevanja) mojih nečakov tiče :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 27, 2010 9:33 pm

No pa sej niso vse ravo slabe :D moja je čist superdupernajbolšanasvetu :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 27, 2010 9:39 pm

hehe, nekako vedno pridemo do tašč :scratch:
kakorkoli, tudi pri znancih imajo fajn težave s taščo. nekako so jo uspeli prepričati, da psu ne daje krompirja in raznih kosti, ampak mačka ... mačka pa v trenutku, ko nihče ne gleda, dobi vse ostanke. ker je lačna. :fool:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr okt 27, 2010 9:50 pm

Froša je napisal/-a:No pa sej niso vse ravo slabe :D moja je čist superdupernajbolšanasvetu :D

A tale forum prebira, a? Priznaj! :mocking:

;)

Leia je napisal/-a:hehe, nekako vedno pridemo do tašč :scratch:
kakorkoli, tudi pri znancih imajo fajn težave s taščo. nekako so jo uspeli prepričati, da psu ne daje krompirja in raznih kosti, ampak mačka ... mačka pa v trenutku, ko nihče ne gleda, dobi vse ostanke. ker je lačna. :fool:

:lol: :lol: :lol: Ja nekam je pač treba ostanke zabrisat, kaj pa ti zdej ne razumeš? :mocking: Zakaj ji pa koša za biološke odpadke nočte kupit? :mocking:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Kraj: Petrovče

Odgovor Sr okt 27, 2010 9:52 pm

Saj moja je tudi super, samo glede mačke se ne moreva dogovorit. Kar se naše mačke tiče, sem pa jaz največji terorist,... jo imam "grdo", ker ne pustim, da mleko pije (driska), jo mučim (ampule za notranje in zunanje zajedalce), ji vsiljujem hrano, ki je ona noče :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 27, 2010 9:53 pm

sleepy je napisal/-a: Zakaj ji pa koša za biološke odpadke nočte kupit? :mocking:

Ali pa pujsa? :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor Sr okt 27, 2010 9:54 pm

mateja je napisal/-a:AjBeLePu, v pravnem kotičku je Marjeta lepo razložila naslednji korak, če ne dobiš odgovora. Pošlji naprej zahtevek po odgovoru na višjo inštanco. Tudi meni sprva niso odgovorili, ko pa sem zahtevala odgovor na naslednji stopnji, pa so se čudežno hitro zganili. :)

To sem naredila, a še kar nič odgovora. Bom počakala še do ponedeljka, potem jim pa zatežim po telefonu :aggressive:
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 27, 2010 9:56 pm

sleepy je napisal/-a:
Froša je napisal/-a:No pa sej niso vse ravo slabe :D moja je čist superdupernajbolšanasvetu :D

A tale forum prebira, a? Priznaj! :mocking:

;)

Dvooooomim, je problem že rižgat računalnik, kaj šele kaj zastopit xD
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr okt 27, 2010 10:04 pm

Ja ja, sej razumem.... ne bere.... razumem ;)
:P

:D
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 27, 2010 10:11 pm

ej, Sleepy, to je ziher tisti gost, ki ga ves čas pozdravljaš ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov