Vegansko vegetarijanski kotiček

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Če avg 09, 2012 5:21 pm

Re: Vegansko vegetarijanski kotiček

moksa je napisal/-a:Jaz bom rekla samo tole: za vse, ki mislite, da je nekaj bolj (uživanje mesa in torej spodbuda industriji k daljni proizvodnji), nekaj pa manj "hudo" (uživanje mleka in torej spodbuda industriji k daljni proizvodnji), priporočam branje knjige Melanie Joy, Why We Love Dogs, Eat Pigs And Wear Cows.
Mene je ta mala knjižica šutnila neprimerno bolj od npr Večne Treblinke in mi pomagala zbrati pogum, da sem dokončno razumela, kaj ljudje počnemo.

Kje si dobila knjigo?
Js bi jo tudi prebrala :blush:
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Če avg 09, 2012 7:03 pm

IsKrIcA je napisal/-a: bo sleepy poročala kako ji gre ;) :D

Ma klinc, sleepy vse nekaj pokvari pa po svoje obrne :D Ne znam, bi pa full rada znala. Ampak ok, približek je pa dovolj dober. No enivej, čisto do vseh sicer ni prijazno, kadar jst ne jem, je pa close enough. Samo brusnice takrat malo bolj nastradajo, pa kava, pa kakšen orešek. Ampak je pa res full fajn, moram priznat. Mam takrat full več energije in manj spim. Za kakšne študiozne podvige sicer ni fajn, al pa je, ki manj časa skupaj sediš, kar je pravzaprav kul. Pa posode ne umažeš in je pol ni treba prat, kar je v takih hudih sušnih obdobjih še posebno koristno. Nobenega packanja v kuhni, več časa ti ostane (za druge traparije počet recimo), samo na sonce morš it pa usta odpret :D OK tole zadnje se sicer hecam, bi pa se z veseljem zares tkole futrala. Maybe one of those days... kaj pa vem. 8)
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 20, 2012 8:57 pm

Pri nas po novem jemo humus (pa ne tistega, ki je dober za zelenjavne gredice). Pozna katera? Je dobro (in celo zdravo), lahko se je kot namaz ali samostojno...

http://www.sitis.si/recepti/100/Humus%2 ... namaz.html
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po avg 20, 2012 9:13 pm

OK, saj vem, nič posebnega - vendar - ta vikend sem v skupini kar dobro pripravljenih hribolazcev prva prišla na Komno in potem še na Sedmera. Prepričana sem, da tudi zaradi veganstva, saj me niso nobeni strupi držali nazaj. In tudi prav hitro sem si potem odpočila. Čutim, da mi je telo hvaležno in to me veseli :)
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 20, 2012 9:15 pm

Ja, humus je ful dober :good: Jaz ga delam le iz čičerike, tahinija, olja in začimb, celo česen sem začela spuščat, ker mi ga zadnje čase želodec ne prenese najbolje. Pa tahini sem tudi že delala, noben problem.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 20, 2012 9:31 pm

"V soboto, 25. avgusta 2012, ste vsi vegani, vegetarijanci, presnojedci in drugi vabljeni na piknik in druženje v prijetni senci mestnega parka v Celju.
S seboj prinesite predvsem dobro voljo!
Če želite, lahko tudi dekico, veganski proizvod domače kuhinje ali košarico sadja ali sveže zelenjave.
Dobrodošli tudi predstavniki društev in drugih organizacij, ki podobno razmišljate in se trudite za lepši svet za živali in za ljudi.
Če želite iti na ogled mestnega jedra ali starega gradu, se spustiti po saneh Celjske koče ali se samo sprehoditi po gozdni poti do Anskega vrha, predlagava, da si vzamete čas že prej."

vir: https://www.facebook.com/events/418803988156134/421571387879394/?notif_t=plan_mall_activity
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 20, 2012 10:07 pm

Humus je super zadeva! Pa ful vsestranski, ker ga lahko ješ z zelenjavo, kruhom, s falaflom ali pa si ga v sendvič daš, pa malo solate in še česa... :)

In ker ne vem kdaj me bo spet zagrabilo, da ga jem, imam potem kar na zalogi vedno čičeriko, pa tahini v hladilniku.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Pe avg 24, 2012 4:25 pm

Danes sem sprobala tale recept, pa sem navdušena, tako da ga delim z vami (recept je s kartice "kreativna kuhinja", je pa zraven povsem nepotrebna slanina, ki sem jo jaz črtala):

20 dag suhe rjave leče
20 dag čebule
2 jedilni žlici petršilja
2 jajci (jaz ju bom naslednjič poskusila nadomestiti s chia semeni, če bo komu to uspelo pred menoj, naj sporoči kako je šlo)
10 dag zdroba

Lečo uro prej namočimo in skuhamo v vodi kjer se je namakala(približno pol ure).

Sesekljamo čebulo prepražimo, odstavimo z ognja in zmešamo s sesekljanim petršiljem.

Odcedimo lečo, 2/3 zmeljemo, vmešamo petršilj, jajca in zdrob, ter začinimo s soljo, poprom, timijanom in nekoliko kisa.

Oblikujemo hlebčke in jih rahlo popečemo na vsaki strani.

Pa še nekaj "mojih": jaz sem namesto zdroba uporabila kar drobtine, in to po občutku, da so bili hlebčki dovolj trdni za v ponev (mogoče so bili tudi zato malo suhi). Uporabila sem zeleno lečo (tako je pisalo na embalaži) ampak meni je delovala precej rjavo, sploh si s tem kakšna je razlika med zeleno in rjavo lečo nisem čisto na jasnem, ker sem našla meni na pogled enako lečo, nekje označeno kor rjavo, nekje pa kot zeleno...) Ker nisem imela timijana, sem uporabila provansalska zelišča, ki so se nekako znašli na polici :girlblush:, ampak res malo, manj kot žličko za celo maso. Če uporabljate jajca, potem počakajte, da se leča ohladi, drugače bodo zakrknila. Pride pa kar precej hlebčkov, zato sem jih jaz dala več kot pol v zmrzovalnik, pa imam en tak super "fast food" :), ki za spremembo ni narejen iz soje :good: .
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor So avg 25, 2012 10:06 am

V današnji Sobotni prilogi je zanimiv članek, vreden branja: Umetno meso - na pragu nove revolucije?
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So avg 25, 2012 11:45 am

Meni je leča super, je pa ne namakam, saj se ponavadi skuha hitro, kot riž (npr. rdeča). Preprazim jo na čebuli dodam zelenjavo, malo pokuham in konec.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 26, 2012 6:25 pm

moksa je napisal/-a:V današnji Sobotni prilogi je zanimiv članek, vreden branja: Umetno meso - na pragu nove revolucije?

Če ga kdo želi prebrat:

http://www.delo.si/zgodbe/sobotnaprilog ... ucije.html
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 26, 2012 7:46 pm

Fantastično! Hvala Helena.
Mogoče bom pa čez par let spet lahko jedla "meso"... mmm :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 26, 2012 11:30 pm

Če rabiš nekaj kar zgleda kot meso http://vegesnek.si/ (meni obrne želodec ko to gledam, resno). Po okusu so pa enaki izdelki od Redwood. Za ostale ne vem kakšen okus imajo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 17, 2012 6:38 am

Katero spletno bio/vege trgovino kaj priporočate?
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po sep 17, 2012 8:17 am

Jaz veliko kupujem v Bioveri (Lj - Galjevica) imajo pa tudi spletno trgovino. Sem letos odkrila tam prašek za sladoled, ki ga naredim iz sojinega al pa kvinojinega mleka in je nooooro dober.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor Po sep 17, 2012 2:03 pm

Alexx je napisal/-a:Katero spletno bio/vege trgovino kaj priporočate?

Pripravljene izdelke (seitan, namazi) kupujem preko ibi-vegan.si.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 17, 2012 2:22 pm

Tudi jaz. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 18, 2012 8:40 am

Hvala :rose: (bom prečekirala obe)

ps: ibi-vegan - veganski čevlji!!!! :girlcry:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 18, 2012 9:57 am

:goodpost:

V bistvu, ko vidiš čevlje, si 8) :good: :yeey: omg ,
pri ceni pa nastopi stanje :girlcry: :girltruce: :timeout:

Ja nič, bo treba šparovček polnit ;)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 18, 2012 11:51 am

In še huje je, ko v Nemčiji zaviješ v trgovino kjer imajo še parkrat več teh čevljev. :D So pa baje zelo kvalitetni in zdržijo več let. :)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov