Danes sem sprobala tale recept, pa sem navdušena, tako da ga delim z vami (recept je s kartice "kreativna kuhinja", je pa zraven povsem nepotrebna slanina, ki sem jo jaz črtala):
20 dag suhe rjave leče
20 dag čebule
2 jedilni žlici petršilja
2 jajci (jaz ju bom naslednjič poskusila nadomestiti s chia semeni, če bo komu to uspelo pred menoj, naj sporoči kako je šlo)
10 dag zdroba
Lečo uro prej namočimo in skuhamo v vodi kjer se je namakala(približno pol ure).
Sesekljamo čebulo prepražimo, odstavimo z ognja in zmešamo s sesekljanim petršiljem.
Odcedimo lečo, 2/3 zmeljemo, vmešamo petršilj, jajca in zdrob, ter začinimo s soljo, poprom, timijanom in nekoliko kisa.
Oblikujemo hlebčke in jih rahlo popečemo na vsaki strani.
Pa še nekaj "mojih": jaz sem namesto zdroba uporabila kar drobtine, in to po občutku, da so bili hlebčki dovolj trdni za v ponev (mogoče so bili tudi zato malo suhi). Uporabila sem zeleno lečo (tako je pisalo na embalaži) ampak meni je delovala precej rjavo, sploh si s tem kakšna je razlika med zeleno in rjavo lečo nisem čisto na jasnem, ker sem našla meni na pogled enako lečo, nekje označeno kor rjavo, nekje pa kot zeleno...) Ker nisem imela timijana, sem uporabila provansalska zelišča, ki so se nekako znašli na polici

, ampak res malo, manj kot žličko za celo maso. Če uporabljate jajca, potem počakajte, da se leča ohladi, drugače bodo zakrknila. Pride pa kar precej hlebčkov, zato sem jih jaz dala več kot pol v zmrzovalnik, pa imam en tak super "fast food"

, ki za spremembo ni narejen iz soje

.
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda