Jaz imam pa same negativne izkušnje s pralno-sušilnim strojem in ga ... sovražim. Imava 3 leta star Candy stroj (ni bil najcenejši, khm, khm), ki ima 2 programa za sušenje, enega za bombaž in enega za občutljivo perilo. Pri vsakem programu lahko dodatno nastavljaš še trajanje sušenja oz. stopnjo želene suhosti perila (za likanje, direkt za v omaro ...).
In, ko smo zaradi giardie že ničkolikokrat prali po nevemvečkoliko strojev dnevno, je prejšni stroj škripnil, pa sva kupila tega kombiniranega. Mislila sem, da nama bo rešil življenje, ker pozimi nimava kje sušit, ampak:
- vedno sušim samo na občutljivem programu, pa sem uničila že kupe perila. Pižame sem naknadno kupila prevelike, pa so mi zdaj zgornji deli vseeno samo še do popka, o spodnjem perilu in nogavicah bolje, da sploh ne govorim
- običajno sušim krajši čas in manjšo količino perila kot je za stroj predvideno in vse kar je, je da je škoda elektrike. Perilo pač niti približno ni suho. Če bi ga sušila do suhega, bi lahko to samo še otroci nosili.
- kljub majhni količini perila v stroju, je vedno obupno, obupno zmečkano, niti mačjih dlak ne "odplakne" (in ja, stojim zraven, ne puščam notri ves dan, pa se navadne bombažne rjuhe zlikat ne da nikoli več, je precej trajno prešano)
Ropot me ne moti, z vlago ni težav, imava kopalnico itak skos odprto. Serviser je stroj pogledal ravno kak mesec nazaj, pravi, da je brezhiben. Ja, brezhiben je v povzročanju težav.

Zdaj bi kupila le še samostojni sušilec, verjamem, da je tista reč malo drugačna od tega kombiniranega krčilca, a, če bi imela tistega kam dat, bi imela tudi prostor za stojalo. Dejansko raje puščam mokro perilo in ga postopoma navlečem po stolih in obešalnikih malo naokoli, kot da dam sušit. Ajde, včasih se zmotim in sušim posteljnino ter brisače, pa še za to mi je žal. Kot bi moja mama rekla, je vse kot bi kravi iz rit potegnil.