Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor Sr mar 27, 2013 9:40 pm

Re: Daj si duška

Aha :) . No potem bomo pa glasovali naprej ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ravne na Koroškem

Odgovor Sr mar 27, 2013 9:43 pm

Hvala :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 28, 2013 9:39 am

helena je napisal/-a::dash: :bad: A lahko lepo prosim oddajajo VSAJ zavetišča porezane mačke???? A lahko, lepo prosim?? A začnemo prijavljat, al kaj naj?

Za popi****! Vse v skladu z zakonodajo?! :O Da jih ni sram! :dash: :dash: :dash: Bravo, prvo mačje zavetišče! Še dobro, da ga imamo! :dash: :dash: :dash: Mislim, da ga mačke imajo. Ker tako bo pa res na mačji sceni kmalu veliko bolje. :bad: :bad: :bad: Banda!
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 28, 2013 9:40 am

A porezane je mišljeno kastrirane/sterilizirane al sm mim udarla? :blush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 28, 2013 9:45 am

Ja, pomeni sterilizirane, kastrirane.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 28, 2013 10:01 am

Pazljivo preberite, ker bom napisala samo enkrat. Najbolj pomembna star v življenju je..... zimska bunda :devil: :devil: .

Pri nas sneži, kaj pa :dash: :dash:
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 28, 2013 10:13 am

renata je napisal/-a:
helena je napisal/-a::dash: :bad: A lahko lepo prosim oddajajo VSAJ zavetišča porezane mačke???? A lahko, lepo prosim?? A začnemo prijavljat, al kaj naj?

Za popi****! Vse v skladu z zakonodajo?! :O Da jih ni sram! :dash: :dash: :dash: Bravo, prvo mačje zavetišče! Še dobro, da ga imamo! :dash: :dash: :dash: Mislim, da ga mačke imajo. Ker tako bo pa res na mačji sceni kmalu veliko bolje. :bad: :bad: :bad: Banda!

jst sem brez besed...niti nisem našla ustreznega "smejkota"... ker ne vem, a se mi kozla, a sem besna, a sem za umret žalostna, a kva...
carice iz mojega "rodnega" mesta...a res a kaj?! A čist res?!
ja WTF...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 28, 2013 10:23 am

oaza88, jaz tud nisem mogla verjeti, da res to berem in da da čist, čist zares to piše. Res, za brez besed. In tudi reakcija, ki je sploh ni, je tud :O A to potem pomeni, da se vsi tam s tem strinjajo? :O :dash:
Pa da ne bom pisala v šifrah, ker za to ni nobene potrebe. Gre za odgovor Društva Žverce, ki upravlja zavetišče Mačji dol, v temi Žverca, društvo za pomoč živalim, na forumu mojpes.net.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 28, 2013 10:27 am

A potem samo prostoživečke "porihtajo" kot sta gospodični včeraj razlagali na TV? Notranji se pa lahko množijo dalje, saj so lastniški?! :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 28, 2013 10:47 am

Tole imajo zapisano na spletni strani:

"Vsi mucki, nastanjeni v zavetišču Mačji dol, so veterinarsko pregledani, cepljeni proti kužnim boleznim, imajo odpravljene zunanje in notranje zajedavce ter so čipirani. Vse dovolj stare živali so že sterilizirane, kastirane ter testirane na mačji aids (FIV) in levkozo (FeLV)."

"Sterilizacija in kastracija: če posvojite mačko, ki še ni sterilizirana ali kastrirana, se že v zavetišču dogovorimo, kdaj približno bo najbolje opraviti poseg. V zavetišču Mačji dol nimamo steriliziranih ali kastriranih mladičev, ki so lažji od dveh kilogramov ali mlajši od štirih mesecev. Tako se posvojitelji mlajših mladičev s podpisom posvojitvene pogodbe zavežete, da boste poskrbeli za sterilizacijo ali kastracijo v dogovorjenem terminu. "

Torej vsi mladiči, kar pomeni več kot polovica mačk, ki oddidejo iz zavetišča. Kar pomeni, da je naš Zonzani prav fajn proti temu zavetišču.
Nič od napisanega ne bo v popolnosti držalo, saj (preverjeno!) oddajo tudi 7 mesecev staro mačko, nesterilizirano in netestirano, ki visoko breja konča na sterilizaciji. :(
Sredstva ne morejo bit izgovor, saj je ena manjša občina kot je Škofja loka samo za mačke v mačjem dolu v dobrega pol leta namenila kar 35 000 eur, torej imajo zagotovo tudi rekord v porabi sredstev za brezdomne mačke na prebivalca občine v Sloveniji, če ne kar na svetu.

http://supervizor.kpk-rs.si/podj/40726401/

Orkadile, a vas ni sram????
Še dobro, da imamo novega ministra, ker tole je pa višek viškov in meni osebno gre fizično na bruhanje že od včeraj.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 28, 2013 10:50 am

Da jih sram ni. j***, kakšen malomeščanski sindrom. Vsi se izgovarjajo, da "je vse po zakonih", nihče ni za nič odgovoren, in vedno je vse prav... saj je vendar vse po zakonih! Potem pa taki rezultati, kot je napisala Helena.

Joj, še mene je sram, da sem jh včeraj, ko so bili po TV, prav hvalila.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če mar 28, 2013 10:51 am

:O :O :bad: ja wtf?? pa kdo je tu NOR? Jst bom počasi res začela verjet, da smo to mi ... :dash: :dash:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 28, 2013 10:56 am

Zgodnje s/k niso noben bavbav več za nobenega povprečnega ali celo podpovprečnega veterinarja. Izgovarjanje na "stroko" zaradi lastnega neznanja je v primeru s/k mačk iz zavetišč ozirajoč se na situacijo na področju brezdomnih, zapuščenih, prostoživečih,..... zame čisto navaden bulšit ali še kaj slabšega.
Ali živi ta "stroka" v nekem svojem idealnem svetu, ki nima veze z realnostjo ali pa imajo čisto konkretne druge finančne interese (glede na to, da jim stisnejo bon za popust pri sterilizaciji točno pri tej"stroki" ob posvojitvi nesterilizirane mačke)?? Ali pa jih enostavno BK?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 28, 2013 11:03 am

Za sterilizacijo MORA!!! (po taisti zakonodaji, v skladu s katero baje delujejo) poskrbeti zavetišče. Če obstaja utemeljen razlog, da je bila mačka posvojena nesterilizirana (v njihovem primeru se sklicujejo na starost oz. težo), to še ne pomeni, da bon za popust zadosti zakonodaji. Za sterilizacijo mora vseeno poskrbeti zavetišče, ko minejo razlogi, zaradi katerih sterilizacija ni bila opravljena. Celoten strošek je seveda strošek zavetišča, bon si pa lahko nekam zataknejo.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 28, 2013 12:52 pm

Če je bon za popust, potem mora lastnik sam plačat S/K? Me zanima koliko jih to res naredi, pa tudi sama ne vem kako to zdrži sploh, če občine dajo denar za S/K? :S

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 28, 2013 1:02 pm

V Veliki Britaniji na krožnikih pasje meso? http://www.24ur.com/na-britanskih-krozn ... -meso.html
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 28, 2013 1:17 pm

Meni je pa tole sklicevanje na stroko prav neverjetno. Pustiti mačke brez posega do 2 kil je precej drzno, da ne rečem nemarno. Čudno, da meje za s/k ne postavijo npr. na 3 ali 4 kile, da bo še manj dela, seveda v skladu s stroko. Živela reprodukcija, bo vsaj več €€€! Se mi zdi, da so v nekem določenem krogu oholih živalovarstvenikov že precej posvojili to mantro. :bad: :bad: :bad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 28, 2013 3:35 pm

Verjetno se tudi posvojnina plača a ne? In to za neoskrbljeno mačko :bad: :dash:
Zakaj si ljudje, ki nimajo nobenih izkušenj s psi, omislijo kar mešanca med ameriškim bulldogom in ameriškim staffordom? Temu psu ne gine vsaj 40kg. Pes je v rokah poznavalca seveda zelo super, roke nepoznavalca pa lahko hitro kaj zafurajo, sploh pa dominantno pasmo, z veliko mišično maso, trmasto in inteligentno osebnostjo. Celo kupijo ga (sicer za 100€, pa nima veze, mešanec je), lastniki ga prepričajo o tem, da so mladiče našli zunaj revčke in da delajo dobro delo. Človek vidi fotko ljubkega mladička (a niso vsi?), sliši zgodbo, ki je zadaj, že dolgo si želi psa in leti z denarjem naproti. Staršev seveda ne vidi. Grem potem jaz raziskovat na net in vidim oglas in vidim ime v kontaktu. Grem na sosednji forum pod temo ameriški bulldog in vidim enako ime kot nick-name- leta 2009 so imeli leglo ameriških bulldogov in jih prodajali. Seveda niso delali nobenih testov staršev. Gremo hopa cupa in prodat. Tokrat dvomim, da je bil ups, mislim, da so namerno parili mešance med tema dvema pasmama. Nateg do jaja! :devil: :dash: In res upam, da ne bo tudi tale čez nekaj časa pristal v Slovenskih novicah, da je šlo kaj narobe in bodo spet "nevarne pasme" privlekli na dan. :angel:
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če mar 28, 2013 4:04 pm

Mene pa zanima, kako se v vse to vklapa znana štorija o hosti in dreveščkih. Ja, še zmeri sem pri mačjedolcih, mi ne gre nikakor dol. :dash:
Uporabniški avatar

admin
admin

Kraj: Maribor

Odgovor Če mar 28, 2013 4:54 pm

Dragi Duško, meni je malo žal, da sem te šla brat.

enakiprejniimelazakajduškatzdajpanevekjezačet :dash:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov