Daj si duška

Moderator: andreja

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 12:42 pm

Re: Daj si duška

Čeprav recimo, da imaš 1 psa, bolj "nevarne" pasme, ki je sicer čisto prijazen, bil pa je že napaden kot mlajši, ravno s strani neprivezanega psa, in je sedaj na to bolj pozorn. Nikoli ne bo napadel prvi, normalno se obnaša... ampak en dan izza ograje/ovinka/avta priteče en pes direktno vanj.

Kaj narediš? Se postaviš vmes? Mogoče si za sekundo prepozen in se psa že držita. Kaj potem? A moraš poznat kakšen prijem za razčlenit psa? No, verjetno moraš.

In v tej namišljeni situaciji recimo končno priteče od drugega psa lastnik, ki tudi nima pojma kaj naredit in pač tolče vsepovprek.

A sem zdaj jaz, lastnica prvega psa, obsojena tega, da ga ne znam obvladat? A recimo obstaja razumevanje, da določeni psi pač ne bodo jedli "dreka" in se bodo v primeru napada branili, ker so za povrh še trmasti, se sploh ne bodo pustili... Četudi meni kot lastnici rata v roku 1 minute psa narazn dat.

Ker se bojim, da spet vse pride nazaj k pasmi. No, človek mora svojega psa itak obladovat, ampak se mi zdi da se okolica čisto drugače odziva na vse skupaj. Da je obsojanje veliko večje zaradi pasme same, ne zaradi dogodka. Čeprav noben pasji pretep ne izgleda lepo.

(Samo moja razmišljanja delim, da ne bo kdo narobe vzel. :) )

Aja, sploh je pa v tem primeru razčlenitev psov trajala 10 minut. Se pravi ga je dogo 10 minut samo držal in ni dejansko klal zlatkota ali karkoli takega. In zlatko je šel potem sam domov. ...

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 12:47 pm

Že uro in 45 minut, čakam da me nadnadrejeni pokliče za ene stvari...uradno sva bla zmenjena ob 11h...mislm res no.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 1:05 pm

Nda, tako je naš profesor na faksu poslal dve študentki v učilnico, naj ga počakata par minut, ker pred izpitom ima še nekaj kratkih opravkov. Ko sta po nekaj urnem čakanju šli vprašat tajnico, kaj se dogaja, sta izvedeli, da je gospod odpotoval v tujino :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 1:14 pm

ful fajn, da imamo spet internet. ni tolk fajn, da je vse ostalo narobe :S
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 1:20 pm

A mi kdo zna povedat kako pridt na spletno stran www.100percentpure.com , ker me avtomatično vrže na slovensko?!?!? Saj vem zakaj imajo tako naštimano, ampak je neuuumnooooo! :dash:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 1:41 pm

kakšen prek.et dan ...
Dragi duško, na kolenih te prosim, naj ne bo še slabši :'(

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 2:06 pm

all čudi me, da ni nihče psa zagrabil za ovratnico in ga poskušal potegniti s drugega psa, pa saj je ja logično da bo spustil ko se bo davil, ali pač? :O Beri: me res zanima kaj narediti v takem primeru.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr feb 27, 2013 2:11 pm

rozika je napisal/-a:Beri: me res zanima kaj narediti v takem primeru.

Kar si že ugotovila, prijet za ovratnico, dvignit u luft in davit dokler ne spusti. Ni pa treba bit pretirano paničen, pri normalnih pretepaških samcih načeloma pomaga že če fajn zarjuješ in se oba poserjeta :)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 2:16 pm

Ma, trapasto mi je vse skupaj. Sem prepričana, da se noben ne bi oziral na to zgodbo, če bi šlo za drugo pasmo. Pa da ne bo kdo mislil, da zagovarjam lastnico dog, sploh ne, ampak javnost nikoli ni objektivna pri takih pasmah. To je tisto kar me moti. Sploh sem pa prepričana, da bi doga lahko zlatkota razmesarila, če bi hotela. Pa ga ni.

V tem primeru je lastnica zgleda zmrznila, ker je imela še enega psa za držat. Zgolj predvidevam, pa upam da bi mogoče hitreje ukrepala, če bi bila smao z 1 na sprehodu. Lahko pa da tudi ne, je pač ne poznam.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 2:24 pm

Šeenkrat, kje za vraga so bili lastniki zlatkota? Da mi Pino kdo zagrabi, ga zlepa ali zgrda takoj spravim dol :threaten: In obratno, da bi imela jaz psa, ki napade drugega, grem takoj v akcijo, ker vem kako hudo bi bilo meni če mi kdo napade Pino. :rolleyes:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 2:55 pm

Saj je prišel lastnik zlatkota pomoje, pa tolkel po dogi gor, če se ne motim.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr feb 27, 2013 3:31 pm

all je napisal/-a:Sploh sem pa prepričana, da bi doga lahko zlatkota razmesarila, če bi hotela. Pa ga ni.

Pes je mlad in ubit še ni znal, se je lastnica zraven drla "sam drži ga, saj bo spustu" kar pomeni da je do takih dogodkov že prihajalo in da pozna reakcijo. Vendar, ponavadi je spuščal, včeraj ni hotel. Ponavadi mu ni ratalo ubit, v kakem naslednjem primeru mu vsekakor bo, ker bo naštudiral da mora primit in držat goltanec ne pa vrat. Seveda pa k spuščanju ni pomagala vsesplošna histerija in mlatenje psa (stric z veliko lato je oče od lastnice psa). Po znanih podatkih je krivda na obeh straneh in upam, da se bosta obe potrudili da do takih dogodkov v prihodnje ne bo prihajalo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 3:52 pm

Nekega lepega dne bom čisto zares znorela zaradi programerjev, ki tako zelo zelo radi delajo "nujne" reči ravno takrat, ko moram jaz nekaj nujno narediti. :dash: :dash: :dash: In me pozabijo na to opozoriti. :dash: :dash: :dash: AaaaaAAAAAAAaaaAAAA :dash: :dash: :dash:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 4:36 pm

Halo?! Ne ti to kar povprek za vse programerje!!! :stop: :threaten:
Mi imamo najboljšega, naj naj in še enkrat najboljšega! 8)
:teasing:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 4:58 pm

Sem samo cez nasega, res :)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 5:06 pm

Nika je napisal/-a:
all je napisal/-a:Sploh sem pa prepričana, da bi doga lahko zlatkota razmesarila, če bi hotela. Pa ga ni.

Pes je mlad in ubit še ni znal, se je lastnica zraven drla "sam drži ga, saj bo spustu" kar pomeni da je do takih dogodkov že prihajalo in da pozna reakcijo. Vendar, ponavadi je spuščal, včeraj ni hotel. Ponavadi mu ni ratalo ubit, v kakem naslednjem primeru mu vsekakor bo, ker bo naštudiral da mora primit in držat goltanec ne pa vrat. Seveda pa k spuščanju ni pomagala vsesplošna histerija in mlatenje psa (stric z veliko lato je oče od lastnice psa). Po znanih podatkih je krivda na obeh straneh in upam, da se bosta obe potrudili da do takih dogodkov v prihodnje ne bo prihajalo.

Kaj pa če ne bo naslednjega primera?

Meni gre na živce to ziheraško "naslednjič bo enega ubil" govorjenje. Je sicer vse odvisno od lastnice, samo kar naprej obsodit je brezveze. Lahko da se je že kdaj prej zgodilo, ne bi vedla. Se mi pa zdi dretje lastnice, da ga samo drži, logično, verjetno je tudi skušala vse histerike pomirit.

A je kdo že pojasnil kako je zlatko prišel do doge?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 5:11 pm

Je res šmorn psa narazen dobit. Sem imel tak problem z Miškom (10 kg), ki sem ga imela na fleksiju v parku (sem ga sprehajala samega), pa klepetam z eno žensko in nič ne gledam kaj dela Miško. Naenkrat renčanje, lajanje, skratka pasja histerija. Pogledam in Miško se mlati z enim malo večjim od njega, ki pa ni bil na povodcu. Potegnem Miška k sebi, drugi gre pa kar zraven, ker sta se tako intenzivno ravsala. Priteče lastnica drugega in ga ni mogla prijet, ker zadeva ni bila statična, ampak klopčič, ki se je premetaval. Potem je ona druga segla po ovratnici svojega psa, ga sicer potegnila stran, a skasirala ugriz enega zoba. Ker je bila luknja majhna, je obtožila Miška, ker da ima njen pes večje zobe, ha, ha. Sem ji rekla, sori, gospa, vaš ni bil na povodcu in sem šla.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr feb 27, 2013 6:01 pm

Sej pravim, upam da je bila tole vsem zadost velika šola za vnaprej. Glede zlatkota so pa lastniki nekje napisali, da se je želel samo igrat :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 6:04 pm

Včeraj se je zgodil še en napad, neprivezan pes na privezanega, ampak niso "ta prave pasme" za medije. :rolleyes:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 27, 2013 6:08 pm

Saj tega je pomoje veliko več, kot se piše in govori. Ampak dejstvo je, da v medije pridejo samo "privlačne" pasme.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 30 gostov