udomačen tiger
Re: Daj si duška
Kaj narediš? Se postaviš vmes? Mogoče si za sekundo prepozen in se psa že držita. Kaj potem? A moraš poznat kakšen prijem za razčlenit psa? No, verjetno moraš.
In v tej namišljeni situaciji recimo končno priteče od drugega psa lastnik, ki tudi nima pojma kaj naredit in pač tolče vsepovprek.
A sem zdaj jaz, lastnica prvega psa, obsojena tega, da ga ne znam obvladat? A recimo obstaja razumevanje, da določeni psi pač ne bodo jedli "dreka" in se bodo v primeru napada branili, ker so za povrh še trmasti, se sploh ne bodo pustili... Četudi meni kot lastnici rata v roku 1 minute psa narazn dat.
Ker se bojim, da spet vse pride nazaj k pasmi. No, človek mora svojega psa itak obladovat, ampak se mi zdi da se okolica čisto drugače odziva na vse skupaj. Da je obsojanje veliko večje zaradi pasme same, ne zaradi dogodka. Čeprav noben pasji pretep ne izgleda lepo.
(Samo moja razmišljanja delim, da ne bo kdo narobe vzel.

Aja, sploh je pa v tem primeru razčlenitev psov trajala 10 minut. Se pravi ga je dogo 10 minut samo držal in ni dejansko klal zlatkota ali karkoli takega. In zlatko je šel potem sam domov. ...