Grrrr, kako so me pa zdaj RAZPI....
Peljeva z očetom Kajčija na sprehod, oče vozi po glavni cesti nakar kar naenkrat tik pred avtom en črn kuža. Še dobro da ima oče terenca, ker je tako zabremzal na zasneženi cesti da bi ga sicer odneslo dol po klancu.
Jaz se derem: "Ustavi, ustavi", skočim ven iz avta, še mene skoraj povozi ko norim cikcak med drvečimi avtomobili, lovim tistega psa in ga za ovratnico vlečem dol s ceste.
Končno mi ga uspe zvleči s ceste in ga vodim proti avtu. Oče se je ustavil par metrov naprej na počivališču ob cesti. Kuža je čisto priden, miren in prijazen, kakor hitro sva se ustavila ob avtu mi je rinil glavo v roke da bi se čohal. Jaz ga božam in pregledujem ovratnico, na kateri - hvalabogu - je na veliko z alkoholnim flomastrom napisana telefonska številka. Meni je ravno crknila baterija na telefonu, zato kričim očetu telefonsko skozi špranjo šipe, medtem ko se je firbčen Kai na vsak način skušal prerinit ven, pogledat kaj jaz zdaj to čoham nekega drugega psa.
Oče pokliče.
Dobi nekega tipa na drugi strani, ki je na začetku rekel, naj jo kar spustimo da bo prišla sama domov. Potem smo mu pojasnili, da se klati po glavni cesti in da bo vsak hip palačinka iz psa. Potem smo rabili ene tri minute, da smo mu sploh dopovedali KATERI pes to je - tip je mislil, da se klati neka progasta samička, kar sem jaz držala v rokah je bil pa črn samec, podoben bassetu. Tip se izjasni, da jih ima več in sploh ne ve kje je kateri.
Potem nam je povedal kje je doma in ker nama je bilo pač na poti, sva spakirala psa v avto in ga peljala s sabo.
Vmes tip pove, da ga ni doma in naj psa kar spustiva ven pred hišo. Halo?!?! Čez pet minut bo spet na cesti...?!
Jaz držim psa v avtu, pes SMRDIIIIIII, prav tisti tipičen pasji vonj od živali, ki ni bila še svoj živi dan skopana.
Prideva do bajte - zanemarjena, pred njo avto brez registrskih tablic, poleg hiše neko patetitično nadomestilo za pesjak, ena zadeva zbita iz desk in žice, noter sicer ne vidim ampak name laja več psov.. Grem iz avta in poskušam tistega psa vzeti s sabo, nakar se mi iztrga iz rok in se veselo čisto flegma odpravi proti pesjaku in izgine, očitno imajo tam neko luknjo. V hiši in okrog nje nikjer nikogar. WTF!!!!
Kaj vraga se naredi v taki situaciji ?!?