Daj si duška

Moderator: andreja

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 11:30 am

Re: Daj si duška

Če te delo negovalke res veseli, potem se kar vrži v to. :) Je pa res da moraš delat vse - jih umivat, jim strižt nohte, brisat to in ono, preoblečt posteljo podriskano, ... Ampak če te to ne moti, potem pa res nimaš ovir. :)

Tale faks pa ja, se mi zdi da je najbolj pametno da si čimbolj aktiven tudi med študijem, da iščeš delo... jaz naj bi bila bodoča anglistka, pa nas je občutno preveč, da bi vsi imeli dobre službe :rolleyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 11:37 am

penny, moja sestra drugače dela to, oskrba starejših na domu prek zavoda. urnik ma kr zoprn, dopoldne, popoldne, vikendi, dežurstva. plača je redna, ni za dol padt glede na naravo dela, moraš pa imet mislm da srednjo zdravstveno oz. nek tečaj al neki takega...se mi pa zdi, da tud skoz neki iščejo sposoben kader. tle jih veliko pride to delat pa kamlu ugotovijo, da niso sposobni opravljat dela. jaz tega nikol ne bi počela, tako da vsa čast jim.
ja, glede fdv izobrazbe....na mojem informativnem dnevu je takrat še profesorica Jelušičeva razlagala, ni ga brezposelnega obramboslovca. ma nemoj??!!?? na eno roko jih lohka prešteješ kolk jih je zaposlenih tam za koder je izobrazba. jest bom svojo mularijo nekoč zbrcala v poklicne šole, mizarstvo, vodovodar, šivilja itd...faks pa nej si kar sami omislijo in plačajo, še sploh če bo situacija še zmer taka kot je. se pravi nikakva. revolucijo rabmo definitivno, ne pa te butaste referendume... :dash: :fool:
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 11:38 am

Moja babica je poosebitev čistega zla. Odlična manipulatorka, vsako njeno dejanje je premišljeno in namenjeno poniževanju ljudi okrog sebe. Pa histerični izpadi, ko se obnaša kot majhen otrok. Nazadnje je pred negovalko ves čas pljuvala na tla, ker je itak ona najeta, da čisti za njo. Po njenem smo itak vsi ljudje namenjeni, da ji služimo. Noče jesti, ko dobi kosilo, potem pa ves čas očita, da so jo pustili lačno. Ker ni marala sobnega stranišča je (dobesedno) z drekom posvinjala sobo, vključno z zavesami. :bad: Pa še in še bi se dalo naštevati. Oče je sicer dal negovalkam zeleno luč, da naj jo nap*****, pa se je vse preveč bojijo. V povprečju jih zlomi v 2-3 tednih.
Sicer je res, da niso vsi take čarovnice, če pa nabašeš na takega, pa ni fajn. Vampir v človeški obliki, slabši od kateregakoli šefa.

glede preživetja pa: en moj profesor je enkrat najbolj realno opisal stanje na filo faksu: študij um. zgod. v povprečju traja 9 let in to je čas, v katerem nam priporoča, da se bogato poročimo. :lol:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To mar 15, 2011 11:47 am

Ojoj mateja tole pa ne zveni nič kaj prijetno! A je bila od vedno taka, al je to prišlo z leti? Ja no, samo to jih verjetno ni veliko takih... :D Bom videla, kako bo. Jaz sem se že enkrat prepisala (iz pf na fu) in zdaj po redni poti ne morem več študirat na kakšnem drugem faksu. V poštev torej pride samo srednja in kakšen tečaj, če sploh obstaja. :(
Hvala za odgovore punce, super ste!! To mi je fajn tukaj, ker lahko vprašaš in dobiš normalen odgovor brez ruganja v glavo in podjebavanja :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 11:53 am

mateja je napisal/-a:glede preživetja pa: en moj profesor je enkrat najbolj realno opisal stanje na filo faksu: študij um. zgod. v povprečju traja 9 let in to je čas, v katerem nam priporoča, da se bogato poročimo.

:good:

Se pridružujem vsem tistim, ki obžalujete, da ste se vpisali na gimnazijo. Trenutno sem NIČ in ko bom končala fdv bom še vedno NIČ :dash:

Predvsem sem pa vesela, da nas na faksu ne jezijo le profesorji, ampak še vsi tisti, ki ne znajo parkirati. Danes mi je ena bejba spet pritisk dvignila. Če je na tem forumu, naj se pogumno javi in mi še enkrat reče: "Ja kaaaaaaj pa je narobe :O "
To, da si s polovico avta v mojem boksu, da si postrani in ... če slučajno nisi videla: komaj si se zbasala v avto in ob tem seveda mojega butnila :dash:

Grrrrrr :dash:
(zakaj bi bila na forumu? Avto ima polepljen z živalskimi nalepkami in ne bi bilo nič čudnega ...)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 11:54 am

mateja, a je babica slučajno kje moste-polje? prsežem, da sem slišala o eni gospe ki počne take stvari :D
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 11:57 am

Ne, Ptujčanka je. :D Pa že celo življenje je bila žleht, samo zadnjih 20 let je pa... :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 11:57 am

Hm, ni veliko takih je relativno...

Moja babica je živela 96 let, krasna ženska. Pri 90-ih je še spremljala košarko, reševala križanke v nemščini itd... Kakšno leto ali dve pred smrtjo pa je začela postajat nemogoča. Živela je sama doma, nepokretna, v dom ni hotela. 3x na dan so prišli negovalci, prinesli hrano itd. (2 negovalca + občasno hči enega od njiju).

Najprej je začela obtoževati enega, potem drugega, pa še hči... Pa potem tudi mene. Da krademo knjige, pa hrano, pa denar... Meni je bilo precej jasno, zakaj gre, ampak moj oče (njen sin), ki je bil "uradni skrbnik", je pa vse skupaj precej težko prenašal.

Po mojih izkušnjah skoraj vsi postanejo "taki" na stara leta, eni bolj, eni manj. Ampak dejansko bomo mi tudi, torej je treba to pač sprejet. Če ne moreš, pa vsaj o delu s starejšimi ne razmišljaj. ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor To mar 15, 2011 12:09 pm

knedl je napisal/-a:
ja, glede fdv izobrazbe....na mojem informativnem dnevu je takrat še profesorica Jelušičeva razlagala, ni ga brezposelnega obramboslovca. ma nemoj??!!?? na eno roko jih lohka prešteješ kolk jih je zaposlenih tam za koder je izobrazba.

Jest sem zaposlena na delovnem mestu, ki naj bi bil namenjen obramboslovcem, pa ti lahko povem, da jih je veliko zaposlenih. Na šoli za častnike nas je bilo mogoče 30% prej zaposlenih v MORS, ostali so bili obramboslovci, ki so prišli na šolo direkt iz faksa.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 12:23 pm

vem pola, da je nekaj obramboslovcev ali na morsu ali pač po vojašnicah kje. maš eno sošolko mojo za sodelavko kar menda že veš. ona mi je tud povedala koliko od naših približno je dejansko v svojem fohu. v časih mojega iskanja zaposlitve je pač nisem dobila, pa sem prejemala štipendijo, na koncu so me odvezali vseh obveznosti, ker me niso imeli kam dat. sem dobila drugje službo in čez dve leti vabilo od morsa, če bi hotla it delat pripravništvo za neke fičnke s tem da ti itak ne garantirajo kasneje službe. je pač bilo tko, da službe za nedoločen čas nisem hotla pustit. taka je bila moja odločitev in kar je je...drugače pa za tiste, ki so hoteli biti v vojaškem delu zaposleni je bilo več šans, da kaj dobijo, tisti ki so pa hoteli bolj civilni del, pa vsaj od mojih ne vem kdo zares je bil uslišan. sicer pa če bi se danes še enkrat odločala za študij, bi se sigurno isto odločila, ker to so bila moja najbolj zabavna leta v življenju in ljudje okoli taki, da jih iščeš. res skor tisto mušketirsko, vsi za enega, eden za vse. mogoče se po tokih letih res bolj nostlagično vsega spominjam za nazaj, ampak se mi vsejn zdi, da nisem dost brcnla mimo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor To mar 15, 2011 12:34 pm

Meni je pa danes ena svetovalka na zavodu za zaposlovanje prav pogršala dan.. V šolo naj grem, pa sploh ne razume, da hočem DELAT, ne pa v šolo it :devil: :devil: :dash:

No, druga svetovalka mi je pa dan polepšala in sem kar pozabila na grd dan.. Ona ima 4 muce in psa, pa kako lepo sva se pogovarjale o živalih. Res, že dolgo nisem kje videla osebe ki bi z nasmeškom na obrazu govoril o svojih mucah+psih. Namesto da bi govorile o službah, sva čvekale o najinih muckah.. <3 <3
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 12:35 pm

Ne vem katera sodelavka je bila tvoja sošolka, mi je očitno pozabila omeniti :) .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 12:42 pm

Mah, glede izobrazbe je itak nesmiselno jamrat ;) Ko da bi takrat poslušali, ko smo se vpisovali ;) Jaz sem se načrtno vpisala v gimnazijo - ravno zato, ker mi je neka čudna delavna na OŠ svetovala, naj grem na ekonomsko, ker bom potem imela poklic ;) (seveda tak poklic, v katerem ne bi nikoli hotela delat, ampak na kakšno računalniško me pa ni pošiljala, kokoš zmešana :P )

Glede starih pa čisto takole - po mojih izkušnjah so predvsem demenčne ženske še posebej nagnjene k zlobi in obtoževanju in podtikanju itd. Če je človek dovolj močen, da lahko prenaša, super ...
Jaz bi na Pennyjinem mestu definitivno odprla sp, poskusila ugotovit, če obstajajo kakšne koncesije in podobno. Sp zato, ker se lahko do neke mere specializiraš (če se nekje zaposliš, potem ne moreš odklonit neke demenčne osebe) pa začeni strošek je nizek in enostavno je zapreti (razen če vzameš subvencijo zavoda ;) )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 12:42 pm

Vixen je napisal/-a:Sem absolventka veterinarske fakultete - nimam vseh izpitov, torej, ampak vem pa dejansko več, kot povprečen veterinarski tehnik, ki ima končano srednjo veterino---

Najbolje, da že kar pošlješ prošnjo na MH, ki v jeseni odpira svojo ambulanto! Sigurno bodo tudi kakega tehnika rabili, če ti pa uspe doštudirati pa sploh super. Držim pesti! :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 12:50 pm

visinnox, točno to sem ji svetovala že jaz kakšno stran nazaj :D

pola, živa pravi da sta bile skupaj na častniški in da sta zdaj sodelavki.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 12:50 pm

Doštudirala ne bom, to je ziher. Ampak če bodo na MH rabili vet. tehnika (ali pa kogarkoli za delat karkoli), bi bilo pa super. :rolleyes: Helena, a že sprejemate prošnje? ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 12:54 pm

Ne še, vetka bo glavna pri izbiranju kadrov in če nisi kadilka, imaš že precej bonus pik pri njej. :D
Te bomo imeli v mislih, itak. :)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 12:54 pm

No glede trajanja študija, se pa še danes spomnim kako je Pižama na enem stand up-u rekel da povprečen študij angleščine traja 7 let. Pa ima prav pomoje :D

Kar se tiče pa obramboslovcev - moja kolegica, ki trenutno to študira, mi je rekla, da so baje šanse za šiht danes res majhne, da jim je en profesor (če se prav spomnim) rekel, da je najpogostejše vprašanje obramboslovca "s kečapom ali brez", kar verjetno malo pokaže da ful šihtov ni... Kaj več pa ne vem.

Pa saj je povsod tako pomoje, kar se faksov tiče. Če gledam pri nas in si predstavljam, da bi jih 60 diplomiralo v enem letu - ja kam jih boš pa dal? :O

Čudni časi so.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 12:57 pm

knedl je napisal/-a:visinnox, točno to sem ji svetovala že jaz kakšno stran nazaj :D

pola, živa pravi da sta bile skupaj na častniški in da sta zdaj sodelavki.

A Živa, kullll :) . Pri njej je tudi samo vprašanje časa še kdaj bo posvojila en paček 8) .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 1:01 pm

Ena kolegica mi je enkrat v hecu rekla, ko sva se pogovarjali o nezaposljivosti: če misliš, da svet ne rabi novih umetnostnih zgodovinarjev, pomisli, kam gre šele tistih 11 filozofov na leto? :P

Dejstvo pa je, da gre javni sektor navzdol in čez par let bo (po mojem) še huje: zdaj so spremenili sistem financiranja mladih raziskovalcev in čez par let bo na trgu dela kakšnih 20 (popolnoma nesposobnih za tržno delo) doktorjev znanosti umetnostne zgodovine npr. (včasih je bilo 1 mesto na približno 2 leti, pa še so ostajali brez dela). Da ostalih nepotrebnih humanističnih disciplin niti ne omenjam...
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov