Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 01, 2012 11:20 am

Re: Daj si duška

Voda na vrtu, Borovniščica počasi poplavlja, pa še kar dežuje...ampak vseeno bolje kot v bloku z merilci na radiatorjih... ;)

(So rekli, da bo deževalo samo dopoldne. Čakam do 12.00, potem se pritožim!) :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če nov 01, 2012 11:29 am

Zalarjeva, podrobnosti v zvezi z delilniki je toliko, da se mi ne da vsega tu gor pisat. Poklič me, če hočeš, pa ti povem :) (040/260-735).

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 01, 2012 11:36 am

zalarjeva je napisal/-a:Gipsy o kakšnih folijah govoriš? Je zdaj položnica dražja, odkar so merilci? Eni pravijo da ja, eni da ne. Mi jih imamo po novem tudi, me prav zanima.
All kaj pa če kupiš leseno desko za WC? Ni tako mrzla ;)

Samo za tiste, ki so prej plačevali "premalo" - torej so dejansko porabili več, kot so plačali glede na m2.
Seveda pa je za vse višja,saj je glavni števec ponavadi skupen, če se jih preveč v bloku obnaša potratno - okna na kip, pa radiator na ful, prevelika nihanja (od popolnega zapiranja do fula), če ni termostatskih ventilov, če okna slabo dihtajo,
če so na hodnikih radiatorji preveč odprti, če je temperatura v kotlovnici nastavljena previsoko, ker bi eni radi bili tudi pozimi v kratkih rokavih itd. itd. itd.
Sami delilniki prav gotovo niso krivci za višje položnice.
Zalarjeva, pišem na splošno, da ne boš mislila, da kaj nate leti. Zgoraj navedeno je največkrat vzrok za visok pritisk, ko pride položnica. Seveda pa tudi visoka cena energentov, glede tega pa lahko samo vlado kam sunemo :dash:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 01, 2012 11:51 am

Moram še tole dodati, poklicna deformacija :D : najslabše, kar lahko lastniki naredite, je, da se ne udeležujete zborov lastnikov. Zavedati se je treba, da po Stanovanjskem zakonu in po Pravilniku o upravljanju večstanovanjskih stavbah na ponovljenem zboru odloča večina prisotnih: kar pomeni, da sprejema odločitve o poslih rednega upravljanja mogoče 5 lastnikov od 50, teh primerov je žal ogromno. Upravnik to mora spoštovati in sklepe izvesti, taka je zakonodaja. So pa taki sklepi obvezujoči za vse lastnike in na ta način prepuščate par posameznikom, da odločajo tudi o vaši lastnini.
Najemniki lahko prav tako odločajo, če jih za to pooblasti lastnik (pooblastilo velja za en zbor, če je pa notarsko overjeno, pa do preklica).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 01, 2012 12:02 pm

Meni tudi ni jasno, o kakšnih folijah je govora.Mi smo imeli lani prvič plačevanje po porabi (s korekcijskimi faktorji). Za razliko od preteklih let, ko sem plačevala po kvadraturi in je položnica znašala tudi do 150€/mesec, sem lani plačala za ogrevanje skupno cca 60€ - za celo zimo, od tega je polovica šla samo za strošek mesečnega odčitavanja porabe. Imam pa stanovanje v sredini, torej stanovanja nad, pod in ob strani. Pa okna so tudi nova. Dejansko sem gretje rabila samo, ko je šla temperatura pod -5°C, sicer pa so bili radiatorji izklopljeni. Pa sem imela konstantno temperaturo 20-21°C

Se mi pa zdi zamalo, da so problem zasteklenih teras/prizidkov popolnoma ignorirali - eni so si povečali stanovanje tudi za 20m2 s prizidki v atriju ali zasteklitvijo terase, pa se jim to ni upoštevalo pri kvadraturi in smo jim vsi ostali plačevali gretje. Ker se gospodi pač ni dalo preračunati na novo kvadraturo. V bistvu se še zdaj šlepajo, ker se skupna poraba preračunava na prvotno kvadraturo, ne na dejansko. Ampak to je pa že problem zaradi upravnika, ne zaradi gretja.

Pri nas so zbori stanovalcev ekvivalentni zboru idiotov, vsi bi se kregali, vsak bi reševal samo tisto, kar ga žuli, večina itak ne razume glavnih problemov, reši se pa nič ne. Pri nas se že 4 leta dogovarjamo o neparkiranju pred blokom in ukrepih, zgodi se pa nič. To je samo eden od primerov. Meni je škoda 3 ur mojega časa za stanje na hodniku, za katerega ni rezultatov. O vseh netransparentnosti, od sveta stanovalcev dalje, pa sploh ne bi.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 01, 2012 1:01 pm

To je pa kar kul položnica!

(A fiksni del se plačuje glede na kvadraturo? Variabilni pa na porabo? )

Ma tole bi mogla mal položnice preverit, čeprav so ne glede na vse položnice vedno okoli 110-120 eur,... če plačaš preveč/premalo se pa čez eno leto poračun naredi. Je pa na tej položnici še voda in te stvari, ne samo ogrevanje. Čeprav je vseeno smešno, ker je tudi julija položnica taka kot januarja...

Je pa toliko drugih stvari,ki kradejo toploto... da sem verjetno vseeno nategnena. :negative:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če nov 01, 2012 1:28 pm

Največji problem je, da je delitev stroškov za ogrevanje v stavbi po mojem mnenju nepravična. Faktorji so postavljeni menda izkustveno, vendar tisti, ki jih je določil, po mojem laičnem mnenju izkušenj ravno nima, predvsem pa ni imel volje, da bi faktorje določil glede na dejansko stanje v naši stolpnici. Eni se grejejo od sosedov (s tem se celo hvalijo) in so seveda nad delilniki več kot navdušeni, drugi, ki imamo smolo, da mejimo zgolj z eno stranico stanovanja na sosedovo stanovanje, z dvemi na zunanjo stran zgradbe, z eno pa na neogrevan hodnik (zaprtje radiatorjev na hodniku je sicer po mnenju strokovnjakov neprimerno in škodljivo, saj se na ta način ohlaja celotna zgradba), pa se lahko pri varčevanju z energijo razpočimo, pa bomo vseeno plačevali astronomske zneske. Da ne govorim o tem, da je (spet po mojem laičnem mnenju) precej pomembna tudi lega stanovanja, saj se pozna, če ti pozimi v stanovanje ne posije niti žarek sonca in ti pozimi direkt pihajo mrzli severni vetrovi (severna lega). Vse to se mi zdi osnova, ki bi jo morali upoštevati pri faktorjih, če hočem biti rahlo dlakocepcka, pa je pomembno tudi, če imaš stanovanje v nižjem, ali v višjem nadstropju, saj se mrzel zrak, ki je težji, zadržuje bolj pri tleh.

Folija (stiropor, na katerega je nalepljena alufolija) se namesti za radiatorje, ki so namontirani na zunanje stene, ker (baje) s tem vsaj delno preprečiš, da ne ogrevaš prevsem zidu, ampak gre toplota iz radiatorja čim bolj v prostor.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 01, 2012 2:04 pm

visinnox je napisal/-a:

(So rekli, da bo deževalo samo dopoldne. Čakam do 12.00, potem se pritožim!) :P

No, so ubogali. Ob 12.00 je nehalo deževati in voda upada (Črna vas, pošiljka tudi od nas, pejte v čolne! :devil: )

Sredi polja pa ena velika luža in otroci se po njej s kanujem vozilo! :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 01, 2012 2:14 pm

Že več kot tri leta nismo v bloku. Ne samo ogrevanje, tudi vso vodo smo plačevali "po osebi". 20 let smo se na sestankih kregali, celo pretepali, nekateri so zahtevali (in dobili) policijsko spremstvo na sestanek. Niti enega samega parkirnega mesta niso imeli bloki, zdaj pa so vsa parkirna mesta v okolici teh blokov plačljiva. Lepo je živeti v prestolnici, ampak drago! :D

eNa

Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če nov 01, 2012 2:19 pm

gipsy je napisal/-a:Največji problem je, da je delitev stroškov za ogrevanje v stavbi po mojem mnenju nepravična. Faktorji so postavljeni menda izkustveno, vendar tisti, ki jih je določil, po mojem laičnem mnenju izkušenj ravno nima, predvsem pa ni imel volje, da bi faktorje določil glede na dejansko stanje v naši stolpnici. Eni se grejejo od sosedov (s tem se celo hvalijo) in so seveda nad delilniki več kot navdušeni, drugi, ki imamo smolo, da mejimo zgolj z eno stranico stanovanja na sosedovo stanovanje, z dvemi na zunanjo stran zgradbe, z eno pa na neogrevan hodnik (zaprtje radiatorjev na hodniku je sicer po mnenju strokovnjakov neprimerno in škodljivo, saj se na ta način ohlaja celotna zgradba), pa se lahko pri varčevanju z energijo razpočimo, pa bomo vseeno plačevali astronomske zneske. Da ne govorim o tem, da je (spet po mojem laičnem mnenju) precej pomembna tudi lega stanovanja, saj se pozna, če ti pozimi v stanovanje ne posije niti žarek sonca in ti pozimi direkt pihajo mrzli severni vetrovi (severna lega). Vse to se mi zdi osnova, ki bi jo morali upoštevati pri faktorjih, če hočem biti rahlo dlakocepcka, pa je pomembno tudi, če imaš stanovanje v nižjem, ali v višjem nadstropju, saj se mrzel zrak, ki je težji, zadržuje bolj pri tleh.

:goodpost:
Se popolnoma strinjam!

Podpis: ena, ki ima eno zunanjo steno, zgoraj podstrešje, spodaj dve prazni stanovanji in na drugi steni, po novem, tudi prazno stanovanje! :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 01, 2012 2:23 pm

eNa, saj si kot v samostojni hiši! :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 01, 2012 2:31 pm

saj to je a ne...te korekcijski faktorji so splošni, situacije se pa od bloka do bloka razlikujejo... pri nas smo imeli pred dvema letoma v ta hudih poplavah zalito klet in garažo, če pozimi niso prižgani radiatorji (ob tem, da se pač redno zrači), stanovanje hitro dobi vonj po vlagi...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 01, 2012 3:01 pm

Gipsy, hvala za razlago glede alufolije,bom kar namontirala, imam 3 radiatorje od 5 na zunanjih stenah. Nad nama je tudi podstrešje, ob strani je eno stanovanje, na drugi strani pa sosednji blok, ki se našega drži in so seveda stene zelo debele in mi nič ne nuca.
Glede prisotnosti na sestankih:pri nas mora biti vsaj 50% udeležba iz enega bloka, da se kaj sprejme.
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 01, 2012 3:23 pm

No, pri nas smo se na enemu od teh sestankov zmenili, da bomo plačali raziskavo, kjer bi izmerili resnične korekcijske faktorje (na stanovanje bi plačali za raziskavo 50€, za cel blok okrog 2000€), ko pa so faktorji prišli, pa so bili postavljeni na osnovi projekta iz konca sedemdesetih let, ko se je hišo zgradilo. :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 01, 2012 3:35 pm

Mi smo pa od upravnika dobili obvestilo, da ker nismo faktorjev sprejeli, bomo placali kar po kvadraturi. Nekaj raziskovanja je pokazalo, da so faktorji pri upravniku ze nekaj mesecev, pokazal nam jih pa ni :/ V bistvu sem tako besna, da bi mu najraje zavila vrat. Celo leto mi serjejo po stanovanju, nastavljajo neke parametre pa kode pa kaj jst vem kaj, potem moram pa doplacat se x evrov, ker bodo oni kar po kvadraturi delili. Pa pustimo, da mene ogreva samo sosednje stanovanje, ker sem pripravljena placati tudi nekorigiran znesek, ce bodo vsaj upostevali stevce (sem namrec pridobila tudi odcitke stevcev in vem, da bi morala dobiti kar nekaj vrnjeno).
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 01, 2012 5:57 pm

:offtopic:
n-č ne bom rekla :rolleyes:
no, mogoče samo to - mačjad me zaj..ava! :crazy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 01, 2012 6:13 pm

Dragi Duško..ju3 nič rezanja po grlu pi otorinolaringologu, dil? drugač ne bova več kolega :devil:
Dogs have owners, cats have staff

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 01, 2012 7:17 pm

kaj je FB riknil?

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 01, 2012 7:21 pm

S tem kar je Gipsy naštela se tudi jaz strinjam. :good:

Meni FB dela?

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe nov 02, 2012 3:18 pm

dragi duško, poleg toliko kosmatovja pri bajti bi lahko bila kakšna korist od njih, vsaj na vsake kvatre, ne da ležijo z vsemi štirimi od sebe, mati pa po kolenih riba njihovo svinjarijo :devil: . Še zajec spi, pa mi ponavadi vsaj cunjo
hoče spulit iz rok :rolleyes: .
To je bil samo kratek intermezzo, Fata gre naprej na dužnost :dash:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov