Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor To mar 15, 2011 8:45 am

Re: Daj si duška

Uh, ti bogca.. Tebi se pa dogaja :girlsad: . Po dežju posije sonce, ti ga samo pridno počakaj :kiss: .
To err is human, but to get even? THAT is divine.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 8:45 am

vixen upam da se stanje kmalu kaj izboljša, če ti to kaj pomaga...vsa čast kako sploh gurate...trenutno je pr naš bajt glih za iz mesca v mesec. vsi prihranki in podobne stvari so lani šli za hišo. tako da če se kdaj kej zalomi, sploh ne vem kdo mi bo kredit odplačeval...
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 8:58 am

Ojoj, hvala vsem. :girlblush:
Gre, ker živimo v stanovanju moje mame (Notja na forumu, ampak zaenkrat samo bere :D ), pa ona plača račune, jaz pa njej, ko pride plača. Kar itak ni fajn, ker tudi ona nima ravno neskončne penzije (je delala na OŠ). :truce:
Če bi najemali stanovanje kje drugje, bi že leteli ven. :dash:

V gostinstvu pa ves čas iščejo, ja - ampak 99% služb je za študente ali po pogodbi; nekaj je začasnih zaposlitev. Redna zaposlitev je redka in smo veseli tisti, ki jo imamo. Torej - če bom menjala, grem kam drugam, ne v gostinstvo. ;)
Sem absolventka veterinarske fakultete - nimam vseh izpitov, torej, ampak vem pa dejansko več, kot povprečen veterinarski tehnik, ki ima končano srednjo veterino (jaz sem maturantka bežigrajske gimnazije). Ampak iskat šiht kot vet. tehnik je utopija, sem ugotovila. :truce:
Kot gimnazijski marturant pa itak :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor To mar 15, 2011 9:03 am

Potem pa še pa izpitkov pa imaš faks :). Sicer s tem faksom tudi ni ravno bajnih služb, če nimaš dosti denarja, ampak nekaj pa je:). Upam, da se ti bo vse uredilo vsaj malenkost, da se vsaj malo razbremeniš.
To err is human, but to get even? THAT is divine.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 9:07 am

khm, kaj pa sem slišala da se v lj. na jesen odpira neka klinika? :blush:
drugače pa če prav razumem si še dost mlada in se lahko brez problema v kaj drugega prekvalificiraš. jaz mam tudi recimo fdv politologijo narejeno, prodajam pa tonerje, računalnike in papir :crazy:...tko je v življenju, kukr obrneš svojo rit in kamor zapiha veter :negative:
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 9:21 am

No, mam 35 let, ampak v bistvu nimam ideje, v KAJ se prekvalificirat. Po sili razmer in delu, ki ga opravljam, v kuharja... Fajn, ampak ob službi 7 dni na teden in otroku tudi to ne pride v poštev. Ja, priznam, časa ne bi našla, ker me stvar (vsaj poklicno) ne zanima prav zelo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 9:26 am

Poleg tega me najbolj j... to, da sem preveč poštena. Tega se zavedam, pa vseeno nimam srca npr. prijavit delodajalca, da so mi kršene pravice - čisto enostavno zato, ker mi je več kot jasno, da tudi oni komaj preživijo. :(

Ampak za vet. tehnika menda itak imam kvalifikacije... 8) Kdo pozna koga, ki ga rabi? :)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To mar 15, 2011 9:45 am

Ja najbolj so iskani prodajalci in dobri tržniki, če jaz prav vem...
Tudi jaz sem razmišljala o prekvalifikaciji, ampak bolj ko gledam, bolj vidim, da ti sam faks ne prinese službe, ampak znanje in reference, ki jih imaš.
Meni je v bistvu zelo žal, da sem šla na faks in da se nisem rajši usmerila v kakšno ozko tehnično smer in se rajši tam izpopolnjevala. V osnovni šoli so nas vsi svarili pred srednjimi šolami, da grejo tja same zgube, če hočemo, da bo kaj iz nas, naj gremo na gimnazije. Točno to so nam učiteljice vse po vrsti govorile in mi bedaki smo res vsi šli na gimnazije, zdaj nam je pa vsem žal, ker si s tričetrt diplomami od faksov lahko samo rit obrišemo. :fool:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 9:48 am

Prodajalci-za določen čas, ali pa čez nekaj časa pobegnejo. Ponekod se menjajo kot gate, res! Kar pa sploh ni čudno, glede na delo,... Vsa dobra mesta so že zdavnaj zasedena.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 9:51 am

Kako lepo sliko od prijateljice sem vidla: na desni strani (na njej!) leži veeeelik maček, na levi pa maaajhen otrok. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 10:00 am

Telefonsko trženje se na polno išče, samo to je zaj... posel, vem iz lastnih izkušenj. Te pa utrdi in zelo razveže jezik ter da samozavest. Tako, da izkušnja je res res dobra in sem vesela zanjo. Te pa zelo utrudi in popoldne nisem bila sposobna še knjige v rokah držat in se učit.
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To mar 15, 2011 10:07 am

Jaz imam precej izkušenj v trženju (sicer kot študentka, ampak smo itak vsi isto delo opravljali.). Mi je šlo vedno dobro in sem dosegala fajn rezultate, ampak jaz sem imela tako srečo, da sem imela ali v kolektivu ali pa za šefe vedno grozne osebnosti. Kakšne egocentrične prepotentneže, žolčne histerike, opravljivce in hudobneže... :bad: Bolj ko si prijazen, bolj te ne marajo, meni pa odnos v kolektivu pomeni ogromno, ne morem delati z nekom, ki me ne mara. :(
Šefi ti ponavadi tudi postavljajo vedno višje cilje, ki na koncu postanejo nerealni. In provizije so nizke glede na to, koliko energije ti prepričevanje vzame. :) Aja pa pri trženju 90% uspeha prinese osebnost in samozavest, nekateri res niso za to :)

Če mogoče kdo ve kako poteka delo zdravstvene negovalke in koliko se to išče (jaz razmišljam o prekvalifikaciji v tej smeri, ker me veseli delo s starejšimi)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: ljubljana

Odgovor To mar 15, 2011 10:19 am

tole trženje preko študentske servisa skoraj vedno pomeni en velik :bad: . Ponavadi gre celo za plačilo po učinku. Smo že sprobavali pa bolj ni bilo to to.
O knedl jst sm tudi na politologiji. bogve kje bom jst zaposlitev našla? Večina politologov konča čisto nekje drugje. Bomo kmalu videli :lol:
Glede une babe zmešane ki bo razplojevala mačke-sem ji vse razložila pa mislim da ne pomaga...

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 10:20 am

"Bolj ko si prijazen, bolj te ne marajo"
Amen.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 10:37 am

Penny, ce imas v mislih zdravstveno nego na domu, se mi zdi, da je odlicna varianta. Dejstvo je, da so cakalne vrste za domove neskoncne, hkrati pa se pred doloceno starostjo, ko so lahko ljudje ze hudo bolni, sploh ne mores vpisati.

To pomeni, da bi kot svoje stranke dobivala tako zelo bolne ljudi, ki jih svojci ne morejo vsakodnevno negovati, kot ljudi, ki pac rabijo pomoc pri nekaterih opravilih (npr tusiranje, umivanje las ipd.) in pa predvsem vsi rabijo druzbo.

Jaz tu vidim delo, kot ga opravljajo zasebne varuske, ce si lahko predstavljas. S konkurencimi cenami je to gotovo lahko uspesen poklic :)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To mar 15, 2011 10:45 am

Leia hvala! :) Jaz ne poznam nikogar, ki bi to delo opravljal in nisem vedela kako to ponavadi poteka. Ali to ponavadi preko s.p. delajo? Ali mogoče veš, kako je z urnikom? Vikendi ponavadi verjetno niso prosti ali je to izmensko ali kako? Predvsem slabe strani me zanimajo, tako da če kdo kaj ve, na dan z besedo :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 10:56 am

Če hočeš slabe strani spoznati in situ, lahko prideš pogledat mojo babico. :devil: :D

Brez heca, mi smo imeli doma kar nekaj časa negovalko (stare tete ip), oz. jo imamo še na Štajerskem, ki skrbi za babico. Ni lahko delo. Prihajale so dopoldan za 4 ure, popoldan smo za teto in strica skrbeli sami. Vključuje pa vse, od brisanja riti, menjanja plenic, hranjenja in umivanja, do pranja in čiščenja (pač odvisno od zmožnosti negovanca)
Problem so starčki s posebnostmi: dementni, ... Mi smo kar nekajkrat tekali po Bežigradu in lovili 90+ let starega strica, ki se je odločil iti na sprehod. Da ne omenjam serije negovalk na Ptuju, ki so enostavno klonile pod manipulacijsko močjo moje babice... prav zlomile so se, ker jih je žlehtoba stara tako dr****a v glavo. :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 11:00 am

Aja, nekatere so prišle prek javnih del, polovico smo plačevali sami oz. v primeru tete in strica smo nosili stroške 100%
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To mar 15, 2011 11:06 am

babe, v računalnikih je prihodnost (pa sedanjost tudi). res, častna. :angel:

vixen, sej bo. imunski sistem se bo že postavil pokonci, sploh zdej, ko se začenjajo dolgi topli dnevi. glede boljše službe pa nimaš druge kot z odprtimi očmi gledat okrog sebe in zagrabit priliko, če se ponudi. :praising:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor To mar 15, 2011 11:16 am

To vem ja, da vključuje brisanje riti, umivanje, fore starih ljudi ipd. Kaj pa vem, saj pri dojenčkih je isto, s tem da oni še govorit ne znajo :D
Ja kaj jim je pa govorila tvoja babica?
Saj se zavedam, da je vsako delo težko, ampak mislim, da bi me to psihično manj utrudilo kot pa hudobija ljubosumnih žensk v eni pisarni in do konca življenja monotono prepričevanje ljudi, zakaj morajo nujno kupit oglasni prostor.
Jaz bom po mojem kar šla do enega doma starostnikov in na vrata potrkala. :D
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov