Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr okt 10, 2012 9:54 pm

Re: Daj si duška

ufffff, jst sem pa komej čakala :) Peri in Šapte pa tudi, sta že prlimani na radiator :lol:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 10, 2012 10:05 pm

To probajte zatežit. Občina je kot upravnik+lastnik stanovanja odgovorna za te reči in če so ventili zanič, jih enkrat morajo zamenjat. Enako je pač z okni in ostalim. Mislim, je itak možno da ne bodo nič naredili, da ni denarja ali kaj takega...

Pa v starih stanovanjih so radiatorji vedno pod okni, pa ne vem če je v novih kaj drugače.

Jaz osebno sem komaj čakala, da se začne kurit, smo že malo zmrzovali. Kalorifer čistko drugače greje kot radiator, pa mi ni toliko všeč. Je pa pomembno, da lahko zapreš radiatorje, vsaj meni, tako da verjamem da je tečno če vam vsi laufajo do konca..
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 10, 2012 10:20 pm

Ugotovil sem, da je naša Suzi čistokrvna gorenjska mačka. Po čem to sklepam?
Že parkrat sem jo zasačil pri lulanju v odtok kopalne kadi. Prav lepo se naštima na odtok in odtoči. :D
Ker se na ta način zmanjša poraba peska, je moja gornja trditev potrjena! 8)
“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 11, 2012 6:20 am

rozika je napisal/-a:Pa ne vem kater genialni arhitekt je dal radiatorje na zunanje stene, direktno nad njimi pa ogromna okna, da gre ja ogromno toplote v nič.

Srečna bodi, to je namreč edini način da toplota dejansko kroži in se ogreva celo stanovanje oziroma soba. Če bi bil radiator v kotu, ki je od zunanje stene in okna najbolj oddaljen, bi bil topel samo tisti kot, kjer bi šla toplota v luft in na strop, vse ostalo - zunanja stena, tla in vse ostale stene bi bile pa mrzle, ker bi z okna hlad seval dol. Je že prav da je radiator tam kjer je, to je pravilna arhitekturna rešitev.

Moj današnji duško: kar dve skupini, in to celo z ekonomske fakultete, jooooooj kolk se meni ne ljubi.... *zeeeeh*
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 11, 2012 6:56 am

rozika je napisal/-a:Vklopili so centralno grejte. :O Letos se jim pa res mudi služiti. Ponavadi smo se še nekaj časa greli z el. grelci, preden so vklopili gretje. Oderuhi. :devil: Radiatorji imajo preko 20let in si ne upamo zapirati gretja ker so ventili že bolj bogi, kot najemniki stanovanja pa itak nimamo nobene možnosti za spremembo. Lastnik stanovanja (občina) sigurno ne bo menjal vetilov. :dash: Pa ne vem kater genialni arhitekt je dal radiatorje na zunanje stene, direktno nad njimi pa ogromna okna, da gre ja ogromno toplote v nič. Pa ker smo v pritličju, so tla mrrrrzla". :( :devil:

rozika, takle je načeloma odgovor glede postavitve radiatorjev: http://www.peg-online.net/24207
Jaz sem do zdaj vedno živela v stanovanjih, kjer so bili radiatorji pod okni, v tem stanovanju so pa drugje - in se mi zdi trenutna situacija veliko slabša - točno tako, kot je Mačja mama zapisala.

Če imate med znanci kakšnega inštalaterja, ga prosite za uslugo in naj vam pregleda (termostatske) ventile - če se jih da zamenjati, jih zamenjajte. Cene termostatskih ventilov niso tako strašansko visoke, se pa da z menjavo ogromno prihraniti. Pri nas se je eden od ventilov polomil in je bil radiator vso kurilno sezono odprt do konca, potem smo zamenjali z novim (in to s časovno nastavitvijo, tako da se samodejno uravnava, kdaj je vklopljen in kdaj ne) in je prihranek pri ogrevanju več kot pokril nakup tega ventila.

scarecrow je napisal/-a:Ugotovil sem, da je naša Suzi čistokrvna gorenjska mačka. Po čem to sklepam?
Že parkrat sem jo zasačil pri lulanju v odtok kopalne kadi. Prav lepo se naštima na odtok in odtoči. :D
Ker se na ta način zmanjša poraba peska, je moja gornja trditev potrjena! 8)

Si mogoče preveril, če nima tale tvoja Gorenjka kakšnih težav pri lulanju in jo mogoče moti pesek? Sem zasledila, da gredo muce dostikrat lulat v kad, ker jih hladi, oz. gredo lulat nekam izven stranišča, ker se tam ne počutijo dobro.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 11, 2012 7:06 am

Še slikca:

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 11, 2012 7:09 am

Slika

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 11, 2012 7:24 am

dragi duško, vzemi mi malo dela prosim. Ne sfolgam niti plačati položnic, kamoli priti do Trixi ali Oaze, pa spala bi tudi rada več kot 4 ure na noč :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 11, 2012 7:27 am

nč se ne sekirej ti zarad oazice - bo pa oazica pršla k tebi! Pa da vidmo, kdaj bo pa to sfolgan.... :lol:
Sej bo, slavica - sej bo! :angel:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 11, 2012 7:32 am

rozika to je po moje spet en izmed primerov k boste moral težit občini in se ne dat odgnat. Je pa Leina rešitev hitrejša in zna biti da tudi cenejša...

Pri nas kurijo že dva dni, jaz se tega zmer ful razveselim :D sej tko čez dan ni panike, problem je zvečer ko sediš pri miru pa se shladiš (ja vem, rabim en do dva mačja termoforja...vem, vem :( ) pa to da se nič ne posuši.

Uh a sm omenla, kok se men ne da jutr pa pojutrišnjem bit službeno odsotna :truce: ...sam dobr ok, bo že. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 11, 2012 9:43 am

kolk mam jest poln kufer te hiše pa cele familije...ma drug let se selim na beton če ne drgač ker vsega tega ne bom več prenašala. :dash:
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 11, 2012 2:16 pm

Ta zadnja slika pri nas ne deluje. Sem merila lansko leto, pri tleh je 4 stopinje manj kot "v zraku". O menjavi oken lahko samo sanjamo. Za prvo silo smo nalepili tesnila. Bojler so prišli zamanjati ko so iz njega že dolgo visele žice. Tudi vrata ograje so dobesedno razpadla, preden so prišli zamenjati celo ograjo, ker je bila tako fuč. Oboje so zamenjali po parih grožnjah da bodo stvari koga ubile... Bi zamenjali ventile, pa ne upamo, ker je to pač njihova lastnina. Pa še konkretno jo zaračunajo, seveda vsako leto več. Pa atrij je kar naenkrat zaračunan kot bivalni prostor, pokriti oz. zagraditi pa ga seveda ne smemo. Obljubo, da lahko po 14 letih najema odkupiš stanovanje so gladko požrli, se jim najemnina+kurjava preveč splačata. Plusi in minusi najema pač... :rolleyes:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 11, 2012 2:25 pm

IsKrIcA je napisal/-a:Uh a sm omenla, kok se men ne da jutr pa pojutrišnjem bit službeno odsotna :truce: ...sam dobr ok, bo že. :)

:lol: :lol:

Ej Duško hvala, ker si zrihtal da mi ni treba it...ampak če bi drugič to zrihtal tko, da mi ne pade še večje sranje na glavo in bom v službi visela še dons in jutr do večera (pa čez vikend tud) bi blo pa sploh super.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 11, 2012 2:35 pm

rozika je napisal/-a:Ta zadnja slika pri nas ne deluje. Sem merila lansko leto, pri tleh je 4 stopinje manj kot "v zraku". O menjavi oken lahko samo sanjamo. Za prvo silo smo nalepili tesnila. Bojler so prišli zamanjati ko so iz njega že dolgo visele žice. Tudi vrata ograje so dobesedno razpadla, preden so prišli zamenjati celo ograjo, ker je bila tako fuč. Oboje so zamenjali po parih grožnjah da bodo stvari koga ubile... Bi zamenjali ventile, pa ne upamo, ker je to pač njihova lastnina. Pa še konkretno jo zaračunajo, seveda vsako leto več. Pa atrij je kar naenkrat zaračunan kot bivalni prostor, pokriti oz. zagraditi pa ga seveda ne smemo. Obljubo, da lahko po 14 letih najema odkupiš stanovanje so gladko požrli, se jim najemnina+kurjava preveč splačata. Plusi in minusi najema pač... :rolleyes:

Pokliči stanovanjsko inšpekcijo, pa bo lastnik stanovanja plačal kazen, ker ne vzdržuje stanovanja. Vse si moraš izboriti, se da, če si vztrajen.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 11, 2012 2:43 pm

Lastnik je občina. ....

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 11, 2012 3:02 pm

Rozika, to že da je stanovanje last občine, samo to ne pomeni da se ne smeš nobene stvari pipnit. Ravno tako kot recimo pleskaš stene, lahko kaj drugega porihtaš. Ok, ne boš šel zdaj parketa in oken menjat, ker je ful drago pa večja obnova je to, ampak ventile pomoje lahko zamenjaš brez problema. Mislim, verjamem da je odvisno od občine do občine kako se obnašajo... jaz vem da bi jih sama zamenjala, če oni ne bi hoteli. Odkup vam pa mogoče vseeno kdaj ponudijo, četudi ga zdaj niso. Ampak saj pravim - je v vsaki občini drugače, tako da ne bom nekaj ziher trdila.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 11, 2012 3:09 pm

Rozika, načeloma drži, kar je napisala Vis, pa čeprav je lastnik občina (ali pa zato še bolj ;) ). Če pa bi raje ohranjali "dobre odnose" (no, vsaj z vaše strani :S ), pa zagotovo lahko občini predlagate, da bi sami zamenjali ventile. Morda lahko del stroška uveljavite pri najemnini?
Glej, če vprašate, vas lahko samo zavrnejo, ane? ;)

iskrica, saj ne veš, za kaj bo pa to dobro ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 11, 2012 4:02 pm

Al pa zamenjate ventile na svoje stroške pa mir. A vam je v 14 letih občina res prišla kdaj gledat in grozit, da ne smete vzdrževat stanovanja? Pa poglejmo na drugem primeru. Recimo se pokvari ventil na pipi in se ne da zapret vode. A boste pustili, da teče voda več dni ali celo tednov, da občina pošlje nekoga popravit?
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 11, 2012 4:10 pm

Saj moraš vzdrževat stanovanje - in občina praviloma to pregleduje. Ne spomnim se če je vsako leto, vsekakor pa pride do tega, da se vidi če je vse ok in se spotoma preveri še stvari kot so okna, tla... pač poveš če je kje kaka težava, ki jo morajo odpravit (taka večja).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 11, 2012 4:15 pm

Pa vse skupaj je tudi vprašanje višine najemnine. Imam kolega, ki je kupil 2 stanovanja z najemnikoma . V (skoraj) centru Lj plačuje gospa za trisobno stanovanje 110EUR mesečno, gospod pa 55EUR za enosobno. Ko pobere država svoje, ostane lih za najnujnejše vzdrževanje. Pa dokler je stanovanje toplo, ni dolžan lastnik ničesar zamenjati, ko bo pa hladno, pa bo drugače.
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 32 gostov