Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po sep 10, 2012 6:06 pm

Re: Daj si duška

No duško vidim, da si bil danes res aktiven, ne samo da si vse prej napisano zraven si še zloben :devil: , a bi lahko že letos pustil moj avto pri miru, saj je že res da je tale mehankar hudo sexi ko brska po mašani, ampak me vse navdušenje mine ko vidim račun :O , če mi že moreš kvart avto, pol naj mu crknejo žarnice al pa brisalci ne pa vsak mesec pol mašine :fool: ,če bo šlo tko naprej, bom mela do konca leta nov avto :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 10, 2012 7:06 pm

Adobe Flash Player mi bo živce požrl. :dash: :dash: :dash: A ima še kdo probleme z njim?
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po sep 10, 2012 8:16 pm

Duško, dež bo šele v sredo, a mi moraš invazijo pajkov pošiljat v bajto že zdaj? Prosim, če nehaš, preden me kap :scare:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 9:59 am

Duško, aveš, ko sem rekla, da rabim dopust, ker sem res utrujena od vsega in res ne morem več?
Glej, v mislih sem imela morje pa sonce pa buljenje v luft pa mogoče kakšno knjigo. Če sem se morju že odpovedala pa če sem že skrajšala dopust na cele tri dni, bi mi lahko vsaj buljenje v luft pustil. Niti knjige ne rabim. :negative:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 10:06 am

renata je napisal/-a:Adobe Flash Player mi bo živce požrl. :dash: :dash: :dash: A ima še kdo probleme z njim?

Jaz sem jih imela na Mozilli in to tako hude, da sem menjala brskalnik. Mozillo sem vrgla dol in si naložila Google Chrome (v obratnem vrstnem redu, seveda 8) ). Sem rabila nekaj časa, da sem se ga navadila, ampak je pa precej hitrejši in Flash dela. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 11, 2012 10:31 am

Jaz nisem imela težav s Flashem (ga pač posodobim, kadar zateži, naj ga), se mi je pa zaradi Chroma sesuval računalnik (in potem sem zguglala, da sploh nisem bila edina). Ko sem ga odinštalirala, ni bilo nobenih težav več ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 12, 2012 8:24 am

Slovenija je socialna država, al kako že? Zaradi nizkih dohodkov, imam v šoli brezplačno malico. Seveda šele ko sociala premakne rit in to sporoči šoli. Kar pomeni da šele čez 2 mesca! Novembra bi Šumi (dobavitelj hrane) dobil plačane vse malice za nazaj, jaz pa bi morala za vsak dan ko nisem prevzela malice za kazen plačati polno ceno, pa čeprav nebi niti enkrat jedla (beri: Šumi bi dobil 4.8€ za hrano ki je sploh ni dal)! Bravo država. :clap: :dash: :dash: Še dobro da mi je kapnilo kaj bodo naredili in smo dones zatežili sociali (prej pa celi šoli, brez efekta). Moooogoooče bodo zrihtali odločbo v enem tednu. Me nekam prime, ko pomislim koliko dijakov bodo tako grdo nategnili. :bad: :bad: :devil:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 12, 2012 8:26 am

Pa še to. Ko sem šla junija osebno na socialo vprašat, kdaj naj prinesem vloge, so mirekli da šele proti koncu avgusta. Sedaj pa se zgovarjajo "ja, še junijskih vlog nismo obdelal". Kako junijskih, če pa kao takrat nisi smel prinesti. :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 12, 2012 8:37 am

rozika, v takih primerih ful pomaga, če jim visiš za vratom in jih neprestano kličeš in preverjaš, kaj se dogaja s tvojim primerom. Se te slej ali prej naveličajo in rešijo zadeve. Pomaga tudi, če se osebno večkrat oglasiš in "težiš", seveda pa ne pozabi nan kakšno kavo ali čokolado takrat :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 12, 2012 9:56 am

O mene bodo kvečjemu dobili tole :devil: :devil: . Me mika da tole zadevo spravim v medije. Koliko dijakov bo ob goro denarja, samo zaradi sociale.... Takoj za tem pa lahko v medije spravim realnost o štipendijah. Kao so jih na začetku leta zvišali....samo kaj ko so nam sedaj vzeli dodatek za prevoz in je moja štipendija še nižja kot pred enim letom, poleg tega so staršem vzeli dodatek, pa še avtobus je treba več plačati. Samo zaradi novega pravilnika o prevozu bom letno ob 560€, + (oziroma minus) dodatek ki so ga vzeli staršem. :devil: Po drugi strani pa poznam par dijakov, ki so bogati, pa imajo vseeno visoko štipendijo. ....

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 12, 2012 11:59 am

rozika je napisal/-a: Po drugi strani pa poznam par dijakov, ki so bogati, pa imajo vseeno visoko štipendijo. ....

O, tele so hudo dobre fore... :rolleyes: Doma s.p. in prikazovanje minimalnih dohodkov, da tist ki mu nič ne manjka še malo zraven dobi, za vse kofete in tko... tist dijak ki pa reees rabi štipendijo pa za par eur ven pade iz tiste kvote... za :bad: :bad: :bad:

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Sr sep 12, 2012 12:10 pm

rozika, kako to misliš, da je treba avtobus več plačati? Kaj niso namesto dodatka za prevoz letos uvedli subvencionirane vozovnice, ki so kao ful cenejše - kako je pa s tem?
We got rid of the kids. The cat was allergic.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 12, 2012 12:50 pm

Prej je bilo tako, da si dobil pri štipendiji dodatek glede na kilometre, plačal pa glede na dohodek. Jaz sem prej dobila 80€ mesečno dodatka, za karto pa dala 60€, torej sem bila v plusu. Pa še čez počitnice mi ni bilo treba kupiti karte. Sedaj: za prevoz dobim od države 0€, pri prevozniku pa plačam 20€. Teh 20€ se plača neglede na dohodek, gleda se samo km (mislim da je 20€ do oddaljenosti 60km, nad 60km se plača več). Razlika je torej 40€ mesečno (med počitnicami še več), kar se v celem letu fejst pozna.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 12, 2012 12:59 pm

all tale z s.p. je očitno že kar klasična. Oče ima s.p., mama kao brezposelna samohranilka (seveda realno dela v firmi). Ker je otrok napisan na njo, dobi najvišjo štipendijo. Tako mi je zadnjič en fant razlagal, da dobi najvišjo štipendijo (190€+dodatki), s tem da imajo 100 krav in gradijo "večji hlev za 120 krav". A rabim pisati kakšen avto vozi ta fant? Uhh... Bogi revčki brez denarja... :dash: Da ostalih xy primerov ki jih poznam, ne omenjam. Mi pa smo na začetku leta, zaradi novega zakona o tem kaj vse upoštevajo kot dohodek šli v dva razreda! višje, kar pomeni 60€ nižja osnovna štipendija. Jp, lahko je goljufati...če si bogat.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 12, 2012 2:12 pm

Jep, moji časi v srednji šoli so že kar daleč, pa se dobro spomnim kako mi je v prvem ali drugem letniku kolegica razlagala od sošolke in njene štipendije, pa ziher ni bila edina, ... je pa žalostno, da se od takrat do zdaj ni nič spremenilo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 12, 2012 2:25 pm

no, no, vsi, ki imajo s.p.-je, niso nujno nategovalci, utajevalci ipd.
in nekateri morajo zato, ker imajo s.p.-je, ki komajda pridejo skozi, plačevati neverjetne zneske za vrtec, ker se domneva točno to - da vsi nategujejo - in se jim za osnovo plačila v vrtcu ne upošteva dejanskih zaslužkov, ampak nek namišljeni znesek ...
in marsikateri od teh je prisiljen v odprtje s.p.-ja, ker sicer pač ne bi imel službe ...

je pa seveda res, da je nov sistem socialnih transferjev dosti bolj omejujoč in upošteva drugačne (tudi fiktivne) prihodke, ampak za to pa niso krivi kar vsi s.p.-ji tega sveta :S

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 12, 2012 2:40 pm

Leia jaz nikjer nisem pisala o s.p. na splošno, ker dobro vem kako je drag in bi ga že imela, če ne bi bili sami prispevki tako butasto dragi... Pisala sem pa o otrocih, katerih starši imajo s.p. in imajo več kot dovolj denarja kar se vidi na daleč, o otrocih, ki gredo brez težav po nove cunje v trgovino, ki ne vejo kaj je to položnica... pa vseeno prejemajo štipendijo, ker starši vedo kaj in kako naredit, da jo bodo dobili. Medtem ko imaš na drugi strani dijaka, katerega starš ima recimo kredit in dobi tako samo del plače, a je osnovna plača ravno tako "visoka" da pade lahko za 1 eur ven iz pogojev za pridobitev štipendije... no, so pred leti sicer cenzus zvišali, pa vseeno, je to dijak, ki bi štipendijo resnično rabil, pa je ne bo dobil.

Mislim, da nikjer v mojem pisanju nisem nikoli zapisala, da so s.p. nategovalci. Je pri s.p. verjetno ravno toliko gnilih jabolk kot povsod drugje. Pa tudi rozika je pisala samo o s.p.jevcih v povezavi s štipendijami, itd. tako da verjetno ni treba čist osebno vzet :)

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Sr sep 12, 2012 2:42 pm

Leia, kdo pa je rekel, da so vsi, ki imajo s.p. nategovalci? :O Kolkr sem jaz razbrala je bilo govora o tistih, ki na ta način nategujejo, ne pa kar o vseh po vrsti.
We got rid of the kids. The cat was allergic.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 12, 2012 2:56 pm

Ko sem bila jaz še v OŠ, se je všina dohodka upoštevala celo pri podelitvi štipendije za nadarjene otroke. :rolleyes: Na naši šoli par let sploh nihče ni dobil štipendije, ker šolski psiholog ni niti poslal rezultatov testiranja nadarjenosti naprej, tako da imam še zdaj cel slovenski štipendijski sistem rahlo v želodcu. :bad:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 12, 2012 3:21 pm

U ja, pri nas so tudi bolj šlampasto predlagali za to štipendijo in mene seveda niso, kar mi še danes ni jasno... edino če jim ni bilo všeč na katero šolo grem naprej. :rolleyes:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 34 gostov