Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jul 14, 2012 9:44 am

Re: Daj si duška

sej ne vem, a naj :bad: a :devil: a :fool: a :O .....ampak aloooo, novomeški VURS očitno vzpodbuja "rejo domačih mačk, ki kot na prostem živeče živali na kmetiji opravljajo tudi svojo funkcijo lovljenja glodavcev in drugih škodljivcev". Moram jih pohvalit, da se lepo potrudijo in z večkratnimi obiski in kontrolami zagotovijo, da lastniki teh mačk-funkcionark poskrbijo za notranje zajedavce proizvajalk podmladka in za zdravljenje prehlajenih očk podmladka - 3x so bili na lokaciji, res pohvalno, pa pri starosti mladičev 3 mesece bojo menda spet šli, pa potem po potrebi. Več kot pohvalno. Tudi oblika vašega odgovora me je razveselila, četudi je bila po pravilih s 15 dnevno zamudo - vam rade volje to opravičim, res.

Ampak aloooo, VURS NM, kolikor sem vesela, da ste se 3x potrudili it pogledat tole 4 + 16, ki se je meni (!) zdelo nagravžno videt - a na S pa ni nihče pomislil?! A ena usrana kmetija za miši lovit res rabi 4 odrasle neS mačke in 16 njihovih potomcev + 4 x X jeseni + 20 x X naslednjo pomlad itd?! :O A je mogoče kakšna kitajska restavracija zrastla na novo tam okoli a kaj?! :O

Jst sem čist šokirana in ne vem še, kako bom odreagirala na tole zadevo. Nekako pač bom, po temeljitem razmisleku.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jul 14, 2012 11:52 am

omg :bad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor So jul 14, 2012 2:56 pm

oaza88 je napisal/-a:Jst sem čist šokirana in ne vem še, kako bom odreagirala na tole zadevo. Nekako pač bom, po temeljitem razmisleku.

Prisilit se v s/k ne da nobenega, tako da dokler mladičev ne pobijejo al pa jih poturijo zavetišču, ne bi rekla, da delajo kaj v nasprotju s predpisi. Seveda če upoštevajo Pravilnik o zaščiti hišnih živali:

11. člen

(parjenje psic in mačk)

(1) Psice in mačke je dovoljeno pariti tako, da obdobje med dvema zaporednima kotitvama pri isti samici ni krajše od 290 dni, v nasprotnem primeru se šteje, da gre za preobremenjevanje živali v skladu z zakonom, ki ureja zaščito živali. Krajše obdobje med kotitvama je dovoljeno le, če so imele samice le enega ali dva mladiča.

(2) Psice in mačke, ki so bile parjene pa se niso obrejile, so zvrgle ali so kotile vse mrtve mladiče, se lahko parijo v naslednjem ciklusu.

(3) Za preobremenjevanje živali se šteje tudi, če psica ali mačka koti pred 14. mesecem starosti.

Če imajo mladiče bolj pogosto, oz. če kotijo pred 14 mesecem, gre pa vsekakor za prepovedano ravnanje.
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jul 14, 2012 4:52 pm

kako veš, da se staraš? ko se zalotiš pri uporabi besedne zveze " ta današnja mladina" :O

duško, če že pustim mravljam živeti na mojem zelenjavnem vrtu, a so lahko vsaj vse "ustrezne"
barve? Pik oranžne mravlje srbi in peče bolj kot piki cele horde naspidiranih komarjev, sploh pa
na "presvitli"! :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jul 14, 2012 4:54 pm

oh sleepy, sej tole jst vse vem in vsake toliko ponovno preberem (pa še vse prej in po tehle členih), če sem mogoče ipak kdaj kaj izpustila, pozabila, spregledala ... V temle primeru bom najverjetneje počakala na jesen. Čist preprosta enačba: jesen minus pomlad ni enako več tko 290 dni. Podatke imam, samo še en opomnik v ene par aplikacij, pa bo.

slavica, klanjam se mravlji (oranžni ), ki je najdla tvojo presvitlo, ker to je pa hujš ko iskanje igle v senu! rofl

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jul 14, 2012 4:56 pm

viš, kdo se oglaša, tvoje ni nič več, pa čeprav je že po defoltu oranžna :P :lol:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jul 14, 2012 8:04 pm

Je pa moje zato več kot vajinih obeh skupaj, ko bi vsaj bila tole samohvala in ne samokritika, da mi ne bi bilo treba več garat na telovadbi :P

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jul 14, 2012 9:49 pm

Met drevesa okoli bloka je čist super, ampak gnilo rata takrat, ko hočeš malo prezračit pa v stanovanje dobiš celo vojsko mrčesa! :negative: :devil:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 15, 2012 8:23 am

oaza88 je napisal/-a:oh sleepy, sej tole jst vse vem in vsake toliko ponovno preberem (pa še vse prej in po tehle členih), če sem mogoče ipak kdaj kaj izpustila, pozabila, spregledala ... V temle primeru bom najverjetneje počakala na jesen. Čist preprosta enačba: jesen minus pomlad ni enako več tko 290 dni. Podatke imam, samo še en opomnik v ene par aplikacij, pa bo.

Ne dvomim, da ti veš, ni pa nujno, da vsi ki berejo. ;)
Mene bolj zanima, kako zunanji nekastriran maček loči nesterilizirano lastniško mačko od občinske. In kako za zaželjene potomce svojih zunanjih nekakstriranih mačkov poskrbijo lastniki le teh in kaj o tem menijo občine...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 15, 2012 8:30 am

Grrr, Duško, navsezgodaj kopat mačka, ki ga je moj najdražji sredi noči zalil z maso za palačinke res ni luštno. :dash: Imam presenetljivo samo eno luknjo v palcu. Še dobro, da je trofil Tobyja in ne npr. Lenčija. :truce:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 15, 2012 8:33 am

A tvoj dragi je tudi v kultu, pa sprobava nove recepte? :lol:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 15, 2012 8:48 am

:lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 15, 2012 8:53 am

8) :lol: :lol: :lol:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 15, 2012 8:57 am

In ti mu greš pred nosem stegniti nočni prigrizek, ccc. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 15, 2012 12:26 pm

Se tukaj, ker je najbl obiskana tema. A ima kdo za posodit bivalno kletko? Lepo prosim.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 15, 2012 2:10 pm

Kletka je že na poti. Lahko bi dobila celo dve, hvala! :kiss:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po jul 16, 2012 8:10 am

Dragi duško, sej ni "podlo" od najudveh s sestro, da sma staršem rekli, da bo Žabika pri nas samo začasno, po drugi strani pa se nekako muca ne oglašuje za oddajo? ;) Ker sma mnenja, da bo po prvem odzivu in prvem "preživetem" vikendu s starši tak in tak ostala, ker se je, če ne drugega mama zaljubila v njo. Jaz je še sploh nisem vidla take nikoli....kar raznežena je cela. :*
Kdor ne mara živali,ne mara ljudi!!!

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 16, 2012 8:13 am

kje pa, nobena podlost, to je samo ehm, enkratno začasno skbrništvo ;) :good:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po jul 16, 2012 9:16 am

slavica je napisal/-a:kje pa, nobena podlost, to je samo ehm, enkratno začasno skbrništvo ;) :good:

To sem mislila tudi sama ja ;) Itak smo imeli prej muco 20+ let in je prav manjkalo nekaj v stanovanju. Mama se pa tak obnaša kot otrok že tri dni. Tak, da mislim da ji je manjkalo in glede na to, da je nikakor nisem mogla prepričat je bila ta reva ji očitno usojena :)
Kdor ne mara živali,ne mara ljudi!!!

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 16, 2012 9:37 am

pred službo zunaj, prelep tigrast maček, manjka mu tretjina repa (stara poškodba), označeno uho -
neverjetno,preveč prijazen za prostoživečko, sem dala brikete,je pojedel, sedaj pa sedi pred vrati pisarn :(
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 34 gostov