jernejch, jaz se borim s podobno situacijo.

Do zdaj je šlo "glih za glih", zdaj pa smo končno dobili odločbo za znižano plačilo vrtca in smo z identičnimi pogoji kot prej (dve minimalni plači in NIČ drugega - nobenih avtov, nepremičnin, drugih dohodkov, vrednostnih papirjev,...) padli iz drugega v tretji razred. Kar pomeni, da bomo za vrtec plačevali namesto 37€/mesec 2x toliko, poleg tega bomo pa zdaj dobili položnico za nazaj, ker odločba velja od 1.1.12, je pa država dovolj nesposobna, da so rabili pol leta od oddane vloge do odločbe. Na srečo ima naš vrtec možnost, ki so jo ponudili sami, da se ta razlika lahko na prošnjo plača na obroke... Poleg tega so nam istočasno znižali otroški dodatek za starejšega iz slabih 100 na slabih 80€. Za ta malega pa seveda odločbe še niso spacali, torej ne dobimo nič (bomo sicer potem dobili za nazaj, kar pa mi v tem trenutku nič ne pomaga). In ta mali tudi ni upoštevan pri odločbi za vrtec, itak (torej je dohodek računan na 3, ne na 4 člane).
Da sploh ne omenjam, da bom šele jutri dobila nakazano bolniško za marec (ki je seveda še manjša od minimalne plače), za april pa... whoknowswhen. Maja sem bila k sreči že na porodniški in sem jo dobila od države... Ni veliko (dobrih 500€, če se ne motim), je pa vsaj redno...
Uf, jernejch, saj vem, da NIČ ne pomaga, če veš, da s(m)o ostali v istem dreku. Ampak jaz sem pa malo zduškala in je prec boljše.
P.S. Saj bo tudi tokrat šlo, še vedno je. Meni se že celo življenje ves čas zdi, da naslednji mesec pa res ne bo šlo več, pa smo vedno pregurali.