Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe jun 29, 2012 1:58 pm

Re: Daj si duška

Hvala vsem!!! :D :D :D

Pa bravo tudi z nase strani za Tobyja!! :)

slavica kot so ti ze rekli, za psa rabis nekaj proti srcni glisti (najbolj se splacajo Milbemax tabletke, ta sredstva proti srcni glisti se dajejo PO prihodu iz morja, v roku enega meseca po izpostavitvi na okuzenih podrocjih), pes mora biti cipiran ter imeti potni list. Naceloma na meji ne tezijo (meni se nikoli niso, enkrat ko sva se vracala iz razstave na hrvaskem ga je se zenska carinik gledala in hvalila kok je lep, pa sprasevala kaksne nazive sva pobrala :D ) Pa ce greste za dalj casa se je dobro pozanimati o kaksnih vet. klinikah v blizini kjer bivate (nesreca nikoli ne pociva), hkrati imejte sabo kaksno hitro prvo pomoc za psa, in pa priporocam Linex kapsule (nekateri kuzki zelo radi pijejo morje, in potem seveda temu sledi huda driska). Tok, na kratko, ce te se kaj vec zanima me lahko kontaktiras na zs.. ;)
Forever shall the wolf in me desire the sheep in you!

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 29, 2012 2:05 pm

super, hvala. Sem že precej prebrala,ampak izkušenj in znanja ni nikoli preveč :good: .
Gremo samo malo čez mejo pa še to max 3 dni, tako da so naše ambulante zelo blizu,
ampak jih itak ne bomo rabili, trkam na les :angel:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 30, 2012 11:16 am

Je kdo od vas poslušal RadioHit, sin pravi, da je bila v etru neka poslušalka, ki naj bi nekje v koruzi našla zavrženo psičko z mladički. Poklicala naj bi pristojno zavetišče, tam naj bi jo zavrnili, da ne bodo prišli ponje, ker ne vedo ali bo ob njihovem prihodu psička z mladički še tam :O .Zelo rada bi vedela katero zavetišče je tako "humano" in deluje mimo osnovne zadolžitve zavetišča.Če je sin pravilno razumel, naj bi šlo za "najbolj humano" zavetišče. Rada bi tudi vedela ali je kdo sploh potem poskrbel za psičko in mladiče. Je kdo poslušal?
Kličem na radio, pa zvoni v prazno, zato ne morem priti do podatka, moj sin pa itak tako malo na pol posluša in me zmede.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 30, 2012 11:21 am

Patricija, če ve, ob kateri uri je bilo, se mogoče da najti tule, v njihovem arhivu: http://www.radiohit.si/zvocni-arhiv (ne vem, če imajo res ves program v arhivu, ampak najbrž je možno poskusiti)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor So jun 30, 2012 11:23 am

Horjul.
Psičko z mladiči so kasneje neuspešno iskali trije in je niso našli.
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 30, 2012 11:56 am

Iskali trije random ljudje, ki s slišali prispevek al trije iz Horjula? Sicer ugibam da prvo?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 30, 2012 12:10 pm

Najditelj, njegova hči in njen fant. V zavetišču so po pripovedovanju poslušalke rekli, da je brez veze, da hodijo po njih (mamo z dvemi mladiči), ker je vprašanje, če bo še tam. That's the way! :good: Brez veze je...Slika

Je bilo še nekaj zanimivih izpovedi slišat... bom poskušala prilepit fajl, ampak kasneje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 30, 2012 12:28 pm

Za zdejle samo tolele tukile... (jp, jabolko ne pade daleč od drevesa... :rolleyes: )

Od kje ideja, da lahko zavetišče (katerokoli) pošilja najditelja okoli po kaj vem kakšne izjave in na podlagi katerega zakona ali drugega ustavnega podzakonskega predpisa to počne???????? :fool: :fool: :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 30, 2012 1:23 pm

Takle mamo - zmontiran prispevek, za tiste ki vas pač zanima, pa se vam ne da celega jutranjega programa poslušat. Sicer pa je vse skupaj v zvočnem arhivu Radi Hit, link je pa že Leia prilimala.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 30, 2012 1:45 pm

Pa da ni to bila tista bejbika, ki je predavala, da naj psa pustijo do zjutraj in upajo, da bo pes še tam? :fool:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 30, 2012 2:37 pm

Pozna katera Ihan in ima prevoz, ter čas, da bi šli skupaj poskusiti psičko poiskat?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 30, 2012 4:32 pm

Tako na blef it ni ravno najbolj racionalno. Njbrž ni tam samo ena njiva s koruzo. So jih neuspešno iskali tisti, ki so vedeli, kje so bili. Ne gre niti izključit možnosti, da je gospa šefica potem, ko je zvedela, da je prišla zadeva na radio, koga poslala po pse in sem prepričana, da tega ne bi povedala (no :scratch: al pa zdej bi, ko sem že jaz :D ). Ne gre izključit niti možnosti, da jih je pobral tisti, ki jih je tam pustil, ko je slišal, da je stvar na radiu, mogoče tudi zato, ker je slišal, da ne bo nikogar po njih. Je namreč hecno, da je v prvem jutranjem sporočilu bilo rečeno, da ne kažejo nobene želje, da bi se kam premaknili, nekaj kasneje pa o njih ne duha ne sluha. :S
V glavnem - nikakršnega razloga ni, da se sekiraš ti. Sekirajo naj se tisti (ki se seveda ne bojo, sicer tega nardili ne bi), ki so jih tam zapustili, pa ki niso preprečili, da sta na svetu vsaj 2 več, pa tisti, ki so jim odrekli pomoč.

mateja je napisal/-a:Pa da ni to bila tista bejbika, ki je predavala, da naj psa pustijo do zjutraj in upajo, da bo pes še tam? :fool:

Ne verjamem, jaz stavim na seme (kje naj se pa nauči drugače? :scratch:) Sicer pa v eni predstavitvi za eno organizacijo ob imenu bejbike piše, da je bila (v pretekliku) oskrbnica v ZH, in če ne gre za laž ali poskus zavajanja, potem ni razloga, da bi se javila na telefon. No, vsaj in my book of rules, ki pa seveda za posvečene zagotovo ne velja... Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 30, 2012 8:41 pm

sleepy je napisal/-a:.............
Od kje ideja, da lahko zavetišče (katerokoli) pošilja najditelja okoli po kaj vem kakšne izjave in na podlagi katerega zakona ali drugega ustavnega podzakonskega predpisa to počne???????? :fool: :fool: :fool:

Ne vem, od kje ideja, ampak eno klele to redno počne (no, ne lih izjavo, ampak seznanitev občine, ustno) in če je najdba v petek zvečer, naj bi se pač poklicalo na občino v ponedeljek zjutraj. Se je treba fajn našopirit, po potrebi precej glasno govorit, potem se pa da na dan najdbe kaj narest tudi brez seznanitve občine tretji dan po najdbi. Verjamem, da se marsikdo ne upa/ne zna/noče našopirit in precej glasno govorit - kako se v takih problemih konča zadeva s "predmetom najdbe" , pa raje ne pomislim...
:devil: :negative: :fool: :bad:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 30, 2012 9:05 pm

Na spletni strani ZH sem pred skoraj 7.urami prosila za pojasnilo še z njihovega zornega kota, ker enostavno ne morem sprejeti, da bi v tej peklenski vročine nekje umirala psička in oba njena mladička zaradi nedelovanja ustanove, ki je plačana, da opravi svoje delo in, ker gre za živa bitja, ki so bila v tej pripeki življenjsko ogrožena, naj bi opravila delo takoj in temeljito. Pojasnila še ni.
Kontaktirala sem tudi radioHit, kjer so mi povedali, da je za psičke poskrbljeno. Nič kdo, kdaj, kako. Res upam, da to drži in bomo vsi skupaj, ki se nas dotakne lahko mirno spali.

Izkušnje z zavetiščem, ki pokriva naš kraj imam pa takšne, da takoj, ko pridejo(četudi ni nujno pridejo najkasneje v 4. urah, če so obveščeni vsaj nekako do popoldneva, če imam možnost ,da žival nanje počaka pri meni doma) izpolnijo formular o najdbi in predaji živali, katerega podpišem, meni pustijo kopijo in to je vse.Tudi na licu mesta preverijo glede čipa.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jun 30, 2012 10:16 pm

Ojej, ZH si prosila za pojasnilo? Sorry, ampak... :lol: :lol: :lol:

Sem danes že enkrat napisala drugje, bom še enkrat tukaj - kar se tega tiče, vaše lokalno zavetišče veliko bolj služi namenu, za katerega zavetišča so, kot ZH. Sicer ima potem pes samo cca. 50 % šans (po podatkih izpred zadnjih nekaj let, je bilo že objavljeno na netu), da pride ven živ, ampak fak it, naša zakonodaja to dovoljuje.

Je možno, da je za pse poskrbljeno, dve opciji sem zapisala malo višje. Čisto možno je, da jih je našel kakšen poslušalec, saj so bili očitno mnogi pripravljeni pomagat.

oaza88 je napisal/-a:
sleepy je napisal/-a:.............

Ne vem, od kje ideja, ampak eno klele to redno počne (no, ne lih izjavo, ampak seznanitev občine, ustno) in če je najdba v petek zvečer, naj bi se pač poklicalo na občino v ponedeljek zjutraj. Se je treba fajn našopirit, po potrebi precej glasno govorit, potem se pa da na dan najdbe kaj narest tudi brez seznanitve občine tretji dan po najdbi. Verjamem, da se marsikdo ne upa/ne zna/noče našopirit in precej glasno govorit - kako se v takih problemih konča zadeva s "predmetom najdbe" , pa raje ne pomislim...
:devil: :negative: :fool: :bad:

Sej se ni treba šopirit, samo dežurnega inšpektorja poklicat, pa prosit za pisno izjavo, kaj se od najditelja zahteva. Potem pa, če noče najditelj sam naprej postopat, se lahko pošlje meni, pa bom jaz zadevo, seveda anonimizirano, uporabila v dobre namene naprej. Več kot bo napisanih takih rečih, boljše bo. ;)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 01, 2012 7:23 am

Ja tistih 50% možnosti, da pes v zavetišču ostane živ in dočaka posvojitelje je zadosten razlog, da sem se tega poslužila samo 1x pri najdenem mladičku za katerega je bilo skoraj 100% možnosti, da bo pravočasno posvojen. Pa kljub temu me tisti "skoraj" tako skrbi, da, živali sama poiščem stari ali novi dom. Se je zgodilo v enem primeru, da sem imela psa pri sebi 3. mesece, kljub iskanju starega lastnika ali novih posvojiteljev in sekundo pred oddajo psa posvojitelju se je pojavila lastnica. Vendar takrat smo imeli hude težave, ker Don ne prenaša samčkov, zato imam možnost nastanitve zgolj za nekaj dni. Ah.......zavetišča naj bi bila rešitev za živali, ne pa smrt.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 01, 2012 8:09 am

Dragi duško, jutri naj bo dober dan, res, lepo prosim, dolgo te ne bom nič več prosila, obljubim :angel: :angel:

(pa če spotoma poskrbiš, da pes vsaj v tej vročini ne bo spal naslonjen name, k mi potem po hrbtu
kar potok dol teče, bi bilo tudi fajn
:rolleyes: )

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 01, 2012 12:14 pm

Kok je men žalostno, ko imaš skoraj najstnico, ki v bistvu veliko počne s svojim psom, ko to počne... ko pa nje ni pa pes sameva, laja na vsakega, ki gre par metrov stran mimo bajte, skoraj vrata dol podre, čaka cel ljubi dan zunaj pri pesjaku... no vsaj dreke verjetno pospravijo... in ne vem če te osebe ni, a je potem pes kar samo v pesjaku par dni, al kako gre to... Kr neki.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 01, 2012 1:06 pm

Duško jst sm pa ČIST HEPI ker se je una miniaturna muca, ki je je bilo pol tolko skupaj kot moje tanajmanjše in sem jo na lastne stroške lovila in dala sterilizirat (pri čemer se je pokazalo da je bila visoko breja in da je imela kar štiri mlade - kje, mi ni jasno) - spet pokazala!!!! JUPIIII!!!
Tok sem se bala, da je bilo vse skupaj preveč za njen drobčkan telešček in da antibiotiki niso prijeli in da je kje umrla v bolečinah... ampak očitno se je samo nadvse uspešno kujala skoraj en mesec, zdej jo je pa lakota nazaj prignala! :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jul 01, 2012 1:15 pm

Bravo, mala muca in MM :yahoo:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 33 gostov