Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 29, 2012 9:35 am

Re: Daj si duška

mateja je napisal/-a:Boge cerkve v Modeni. :girlsad:

Ljudje so bogi, pa njihove živali. Cerkve gor ali dol.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 29, 2012 9:37 am

Sorry, ampak ko se zruši 800 let stara cerkev, mene srce boli.

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Koper

Odgovor To maj 29, 2012 9:44 am

Kupolo Sv. Frančiška v Assisiju so popolnoma restavrirali - v potresu l. 2007 se je zrušila. Življenja se ne da restavrirati ne priklicati in v današnjem potresu je, kot izgleda, najmanj ena smrtna žrtev. Nič bat, za cerkve ziher ne bo zmanjkalo ne denarja ne volje, da se obnovijo ali na novo sezidajo.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 29, 2012 9:45 am

moksa je napisal/-a:Kupolo Sv. Frančiška v Assisiju so popolnoma restavrirali - v potresu l. 2007 se je zrušila. Življenja se ne da restavrirati ne priklicati in v današnjem potresu je, kot izgleda, najmanj ena smrtna žrtev. Nič bat, za cerkve ziher ne bo zmanjkalo ne denarja ne volje, da se obnovijo ali na novo sezidajo.

Leta 1997, sorry.
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 29, 2012 9:48 am

Aja? Vidiš, mene pa srce boli za tiste delavce iz nočne izmene v tovarni keramike, ki so umrli, ker je nekdo kradel in lagal, in zgradil poslopje, ki niti tako šibkega (ker nehajmo se slepit, to sploh ni bil zelo močan potres) ni preneslo. Magnituda 6 v normalnem, sodobnem svetu ne bi smela ubijati ljudi. Pa jih. Ker nekdo ima od tega korist, pa nikoli ne bo odgovarjal.

In žal mi je, ampak ne čutim posebne žalosti nad dejstvom, da so se podrle cerkve ali pa drugi monumentalni objekti. Še nikoli ni zmanjkalo denarja za njihovo obnovo, za marsikaj drugega, kar bi ljudem prineslo boljše in bolj varno življenje, pa vedno in znovaj zmanjka.

Leta 1997 je v srednji Italiji bilo 40000 ljudi pod šotorih. To je celo Celje. Pa se o tem ni kaj prida govorilo, vsi so pa vzdihovali nad škodo v Assisiju. Žalostno.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor To maj 29, 2012 9:53 am

jst sem pa najprej na svoje tri mačje kure pomislla, ko sem zvedla, da je bil potres :girlblush:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 29, 2012 9:56 am

Pač, vsak svoje stvari ceni. Kar še ne pomeni, da mi ni žal umrlih.
Se pa bloke, tovarne in šole pozida na novo, rekonstrukcija (niti restavracija) spomenika pa nikoli ne vrne originala, pa če je še tako dobra. In zato mi je žal, ker gre za nepovratno izgubljeno kulturno dediščino.:girlsad: Pa me kar obsojajte, mi dol visi.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 29, 2012 10:03 am

Nihče te ne obsoja, imamo samo različna mnenja.
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 29, 2012 10:04 am

Wtf? Meni je tudi hudo za cerkve, pa to ne pomeni, da mi je zato vseeno za ljudi. To me je pa zdajle tako pogrelo, kot takrat, ko ki mi na stojnici MH lapajo, naj se raje spravim otrokom pomagat.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor To maj 29, 2012 10:23 am

Hja moram rečt, da ob takih dogodkih jaz običajno pomislim najprej na živali, potem na starejše, otroke in bolne, ki so odvisni od drugih, potem ostale ljudi, stvari pridejo šele na koncu. Tudi moja prva asociacija, ko se mi pod ritjo začne trest, če nisem ravno doma, je fak, moje živali. za bajto me briga samo zato, da jim na glavo kakšen kos ne prileti al pa nastane okno kje, kjer ga do zdej ni bilo. Pa sicer cenim kulturno dediščino, ampak sočustvujem pa s kakšno porušeno cerkvijo ravno ne. Pač, vsak po svoje, kar je dobro. Ker če bi imeli vsi interes zaščitit isto stvar, potem bi bil svet precej monoton ;)

Se pa strinjam s Cats. Se pogosto spregleda (pa ne obsojam nikogar, je pač zgleda to sindrom današnjega časa).
Cats je napisal/-a:Aja? Vidiš, mene pa srce boli za tiste delavce iz nočne izmene v tovarni keramike, ki so umrli, ker je nekdo kradel in lagal, in zgradil poslopje, ki niti tako šibkega (ker nehajmo se slepit, to sploh ni bil zelo močan potres) ni preneslo. Magnituda 6 v normalnem, sodobnem svetu ne bi smela ubijati ljudi. Pa jih. Ker nekdo ima od tega korist, pa nikoli ne bo odgovarjal.

Ker se to kar naprej dogaja, na tak ali drugačen način na vseh področjih, pa se temu enostavno ne posveča nobene pozornosti, kar je res žalostno.
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 29, 2012 10:30 am

A misliš, da jaz najprej pomislim 'fak, Notre Dame'? Sploh ne vem, v čem je tu problem.

Sicer moram pa do enih napisat seminarsko o čaščenju idolov v srednjem veku, tako da se moram spokat s foruma.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 29, 2012 10:35 am

Oh biarritz, kako te razumem, tale forum je res ... pravi požiralec časa :O

KAKOR KOLI ... potresi suck! in to zaradi vsega, kar ste naštele. Skrbi nas, vse se podira, ne veš, kje bo udarlo, kdaj bo udarlo, ne moreš ne napovedat ne preprečit ... blargh. :negative:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 29, 2012 10:40 am

biarritz je napisal/-a:A misliš, da jaz najprej pomislim 'fak, Notre Dame'? Sploh ne vem, v čem je tu problem.

:O Eeeeee, a je kje kak problem? :scratch: Meni se ne zdi, da bi bil. Malo se o potresih pogovarjamo, to je vse. BRRTZ :praising:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 29, 2012 10:43 am

Ne vem na kaj kdo najprej pomisli, mene za stavbe nazadnje in še najmanj briga in z njimi pač ne sočustvujem, kaj čem. Če v čem, pol jaz vidim problem v tistem citiranem odstavku, ki ga je napisala Cats. Ampak je najbrž minioren...

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 29, 2012 10:44 am

Leia je napisal/-a:Em .. A je kdo včeraj zvečer (na Gorenjskem) slišal kakšno bobnenje al sva imeli midve z Leio prisluhe (Yodl pa žurko, ampak to jo ima itak vedno ;) )? Pa sem pregledala že vse lete letal v tistem času pa vlake in tudi zaznane potrese, pa je moj trenutno najbolj racionalni zaključek, da so bli čist ziher vesoljci :S
In, ne, nisem čutila potresa, sem pa na FB opazila en kup statusov o potresu :)

Pri nas smo imeli občutek kot da se je letalo direkt mimo okna peljalo... Mislim, da sem na FB zasledila da je šli za vojaško letalo.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 29, 2012 10:48 am

Jaz Cats popolnoma razumem.
"Moj" prvi večji potres, katerega sem jasno občutila, sega v leto 1976 (Friuli) - mrtvih malo manj kot 1.000 ljudi. Brez strehe nad glavo jih je ostalo čez 45.000. V kontejnerjih so prebivali poldrugo desetletje, cerkve so bile obnovljene mnogo mnogo prej. Pri dokaj velikem številu potresov, ki so prizadejali Italijo in naše Posočje, se na koncu, ko tv kamere ugasnejo in spokajo, ko interes javnosti popusti, poroča vedno in izključno (z nekaj izjemami, ki pa so ponavadi koristne samo v predvolilnem času) o kulturnih spomenikih, ponavadi gre za cerkve. O folku, ki dobesedno stagnira in gnije v kontejnerjih (glej potres v L'Aquili, 2009 - do tega trenutka je center mesta še vedno mesto strahov, pa je imelo čez 73.000 prebivalcev), o njihovih domovanjih, čigar obnove se ne loti nihče, o njihovih živalih, ki tavajo naokoli in dobesedno zmrzujejo na snegu pa se praviloma ne poroča.Tudi tokrat ne bo prav nič drugače: gremo staviti, da bodo kulturni spomeniki (roko na srce: cerkve na prvem mestu) deležni večje skrbi kot živa bitja? Osebno me veliko več prizadene trpljenje kateregakoli živega bitja kot podrta stavba, pa makar da je govora o meni sicer zelo ljubih palačah v Firenzah.
Res, ne gre za to, da bi nekdo "lapal, da se raje spravi otrokom pomagat" - gre za to, da kakor koli obrnem štorijo, 800 ali 1200 let stara cerkev je lahko kljub vsej dodani umetniški vrednosti (katero ji v normalnih pogojih popolnoma priznavam) na koncu le kup kamenja in peska v primerjavi s tistim, kar ta trenutek doživljajo živali in ljudje v Emiliji (in v primerjavi s tistim, kar jih še čaka v naslednjih letih). Pa če se še tako grdo in anahronistično sliši ali bere.
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 29, 2012 10:48 am

renata je napisal/-a:
biarritz je napisal/-a:A misliš, da jaz najprej pomislim 'fak, Notre Dame'? Sploh ne vem, v čem je tu problem.

:O Eeeeee, a je kje kak problem? :scratch: Meni se ne zdi, da bi bil.

No, če štejemo, da napisat Slika seminarsko do enih NI problem... :D
:praising:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 29, 2012 11:26 am

moksa je napisal/-a:Osebno me veliko več prizadene trpljenje kateregakoli živega bitja kot podrta stavba, pa makar da je govora o meni sicer zelo ljubih palačah v Firenzah.

Po čem sklepaš, da pri meni ni tako? Madona, ponavadi se ljudje zmrdujejo nad mano, ker me prizadane nesreča živali, tu, na živalskem forumu, pa zato, ker me prizadane TUDI izguba kulturne dediščine.

Aja, seminarska končana ;)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 29, 2012 11:30 am

močno dvomim, da je tu gor sploh kdo, ki ni najprej pomislil na živa bitja. Zakaj bi to sploh moral zapisati, meni se zdi to samoumevno.
Je pa kakšnemu žal tudi za kulturno dediščino, pa saj s tem ni nič narobe :O .

BRTZ, bravo za seminarsko, si pa hitra kot strela :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 29, 2012 11:32 am

tega sem pa čutila :) najbrž zato, ker je bil tako pozno, da je obračajoči kit, ki spi zraven mene že šel v službo :lol: :lol:
ps. a je narobe, če je človek čisto navdušen, ker je kupil steklen pekač s pokrovom? 8)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 33 gostov