Zveni zanimivo, bova sprobali, ko zmanjka oreškov - nama super ustrezajo, ampak dodajava nekaj kapljic eteričnega olja, ker je ena od dam (pssst, ne povem, katera) vajena, da mora perilo lepo lepo dišat.

Sem pa opazila, da se v temi ponavlja vprašanje o deodorantu. Evo, še izkušnje ene od naju (s ful občutljivo kožo, tako da sem po sili razmer izbirčna še pa još). Zelo mi je ustrezal Weleda deodorant, ampak ker je precej drag in poleti zmerno neučinkovit (oz moraš ponavljati nanos), sem se odločila, da preizkusim doma narejeno verzijo. Diši enako lepo, do kože je celo bolj prijazen in je (presenetljivo) opazno bolj učinkovit (sicer ga just in case nosim v torbici, ampak do zdaj me še ni pustil na cedilu niti med divjanjem po plesišču). Slabe strani so rahlo nepraktično nanašanje (ker je v kremi, ki se potem malo podrobi po umivalniku) in puščanje belih sledi na črnih oblekah (ki so pri meni sestavni - skoraj edini - del garderobe). Je pa tako - če gre za obleko brez rokavov, se da z malo pazljivosti pri nanašanju to preprečiti, če pa rokavi so, belina ne prodre skozi blago in se tudi lepo izpere (ni zdaj da imaš trajno umazana oblačila).
Če bi kdo rad poizkusil, še recept (prepisan z interneta kako leto nazaj, da ne bo kakih vprašanj o copyrightu

):
1/4 kavne skodelice sode bikarbone
1/4 kavne skodelice koruznega škroba
3 jedilne žlice kokosove masti (jaz dam tisto nerafinirano, da ima še malo vonja po kokosu)
10 kapljic eteričnega olja (uporabljam limonsko travo, da je vonj bolj svež)
Kokosovo mast zmehčaš na sobni temperaturi in vanjo "vgneteš" ostale sestavine. Pustiš stati kak dan, potem še malo premešaš, daš v embalažo od kreme ali česa podobnega in uporabljaš. Simpl k pasulj