plašen zajček
Mačja hiša na obisku...
Najprej smo se pogovarjali o mucah, njihovi negi, prehrani,vedenju, barvah kožuščkov,... Od otrok sem slišala precej iskrenih prijetnih zgodb o njihovih živalih, je bilo pa nekaj tudi takih, katerih starši bi se morali udeležiti delavnice, ki jo bomo (upam da) organizirali jeseni v sodelovanju s Knjižnico Toneta Seliškarja.
K sodelovanju pri ustvarjanju sem povabila mojo dolgoletno prijateljico Majo, slikarko, umetnico in ustvarjanje se je začelo. Prvi dan smo z otroci naredili mačke iz das mase. Debele, suhe, dolgodlake, kratkodlake... Potem smo naredili še precejšnje število cofkov, s katerimi se bodo lahko igrale mucke v skrbništvih.
Ko so otroci odšli, sva z Majo pripravili osnutke za naš projekt Mačje mesto. Porabili sva ostanke blaga, in sestavili pravljično Mačje mesto. Prazne prostore so danes otroci porisali z barvicami.
Danes smo tudi z vodenimi barvicami pobarvali mačke iz das mase. Potem smo jih prilepili na plakate in nastalo je res lepo Mačje mesto.
Naš izdelek bo nekaj časa krasil velika okna knjižnice. Tisti, ki ste iz Trbovelj, vabljeni na ogled od blizu. Vsi ostali pa boste na slike morali počakati do jutri, ker ne najdem usb-ja za slike snet.
Lepo je bilo, hvala Maji, knjižničarkam, pa v.d. direktorici Knjižice Toneta Seliškarja Simoni. Pa otrokom, seveda.