Odgovor Sr sep 08, 2010 12:45 pm

Igra z mačko

Igra je zelo pomembna za mačke, še posebej mladiče. Med igro porabljajo energijo, urijo možgane in ohranjajo zdravo telo. Najboljše igre spodbujajo mačje nagone – zasledovanje, nenadne skoke, lov – na varen način.

Mačje igrače lahko kupiš v trgovinah z opremo za živali, lahko pa jih izdelaš tudi sam/a. Mačkam so všeč igrače, ki se premikajo in izgledajo žive, na vrvico lahko privežeš kos blaga in že imaš odlično igračo za svojo mačko, samo premikati jo moraš, da jo bo muca lahko lovila!
Veliko mačk je norih na zelišče, imenovano mačja meta. V trgovini lahko kupiš igrače, ki so polnjene z mačjo meto. Ponudi eno svoji mački in opazuj, kako se bo igrala!

Mačke obožujejo plezanje, zelo rade se tudi igrajo skrivalnice – nastavi svoji muci nekaj kartonskih škatel, v katere si (s pomočjo odraslega!) izrezal/a luknje različnih velikosti, skozi katere se bo lahko podila. Izdelaš lahko celo pravo kartonasto hiško z okni in vrati, le razočaran/a ne smeš biti, če bo mačka med igro skočila nanjo in jo uničila – to pomeni, da se zelo zabava!

Notranje mačke rabijo več razvedrila – večerjo lahko spremeniš v pravi izziv, če izdelaš napravo za hranjenje. V kartonast tulec ali škatlico izreži luknje v velikosti priboljškov (prosi nekoga od odraslih za pomoč). Da bo tvoja mačka prišla do priboljškov, bo morala tulec kotaliti in premetavati.

Pazi na svojo mačko, ko se igra z igračami. Če vidiš, da hoče pojesti del igrače, ji jo takoj vzemi!Vir: Cats Protection