No sem upoštevala nasvet taprverčki in naša Liza je dobila družbo
(se opravičujem za slabše slike...fotoaparat nagaja, to je pa iz mobitela)
Našemu novemu čalnu je ime Leo! Ko smo po dolgem premisleku spet šli na pot proti zavetišču smo imeli v mislih mirno punčko za našo big šefico....saj smo vedeli, da kaj drugega ne bo šlo čez....
Smo pa zelo zelo hvaležni oskrbnici v zavetišču, da nam je z navdušenjem ponudila tegale 100 na uro nadprijaznega črnuhca (malo sive ima še vmes). Bilo je veliko mladičkov in nismo si zeleli ravno cisto male mucke, ampak ko smo slisali zgodbo tega revčka....ki so ga našli pri 1 mesecu z skoraj 10 cm odprto rano cez plečka, ki je sedaj že čisto zaceljena in skoraj tudi ze skrita za na novo obnovljeno lepo gladko dlako, ki jo je začel dobivati odkra je pri nas
. Poleg vsega kar se mu je hudega zgodilo v kratkem zivljenju je imel v kletki se eno malo šefico, ki mu je non stop po glavi plezala in ga grizla....in ko sem ga pogledala je takoj začel zelo naglas brneti
. Zmagal je pa ko sem ga vzela v roke in se je kar zaril v dlan in se ni več premaknil nikamor samo še ropotanje se je slišalo
!
Ta njegov nadprijazen karakter mu je pomagal, da je prezivel prvih pet dni nočne more, ki jo je doživljala Liza, ko smo ga pripeljali.
Najprej ga je napihala in nagnala nazaj v transporter. Celih 10 minut jo je ubogal, sevedal cel čas predel, potem je pa poskusil ponvno.....
Od renčanja, do pihanja, mjavkanja do praskanja in tud kakšno s tačko po glavi je dobil
....in še kaj verjetno...pa je kljub temu še vedno cel čas predel, ko se mu je približala ali pa kdorkoli drug. Liza je bila pa jezna na cel svet, en dan celo jedla ni...ni se hotela crkljati en teden in čisto žiVčna je bila....kot da bi hotela reči KAJ STE VI ZMEŠANI, KAJ STE MI TO PRPELJALI ZDAJ
!
No potem se je malo omehčala....celo ratalo mu je se stisnit k njej, ko je spala...ne za dolgo seveda! Igrata in lovita se skupaj, ampak ko ima gospodična dosti je konec in seveda je to veliko prej, kot bi si Leo želel, tako da jih za konec se vedno faše
. Včasih je tako živčna, ker ji ne da miru, da zarenči na kogarkoli, ki gre mimo nje
. Ne verjamem, da bosta kdaj čisto na isti valovni ali pa ko bo tamali malo zrasel in mel malo manj vragolj po glavi....
.
Uglevnem tole se zgodi pogosto
, včasih mislim, da celo Liza uživa
.