nevidna bolha
Mikrosporija pri mladičkih ter ostali problemi
Ja spet je ta nori čas v letu, z novimi mladički zaradi igrorantskih skrbnikov! Na našem vikendu imamo trenutno 13 mladičkov, 10 od dveh sosedovih muc, 3 mladički pa od divje muce. Lanskoltno leglo, ki je štelo "samo" 4 muce, sva z mamo S/K, mame muce pa nisva mogli, saj je od sosedov in nimava niti pravice, kot jih prositi, da to naredijo. Tako sta letos skotili pri nas kar dve njihovi muci, pa še ena divja muca. Sosedove muce vse imajo mikrosporijo, na vratu in po glavi imajo prav cele obroče, kjer jim izpada dlaka.. mama pravi, da se to opazi tudi pri mladičkih, moje prvo vprašanje, kako zdraviti mladičke?? Oz. ali lahko sploh jih s čim namažemo?
Sosedovih mačjih mamic ne moremo zdraviti, ker se enostavno ne dajo prijeti, pa tudi k nam pridejo dojiti mladičke... pa še neki, moja mama uporablja kar lamisil, a je to ok, al naj nabavimo kaj druzga..?
Jaz tezko pomagam, ker sem v LJ, to se pa dogaja v Brezicah, bom donirala pol za S/K muc, pa še to si bom morala vzeti dopust, da zadeve tudi fizično izvedemo.
Zelo bi bila hvaležna info glede mikrosporije pri mladičkih, za vse ostalo pa itak vem, da moramo poskrbeti sami

lep nedeljski pozdrav!
Nina