Pravila forumov Pomagamo živalim


Moderatorji: biarritz, Bela šapa, metina

Uporabniški avatar

admin
admin

Prispevkov: 2129

Pridružen: So avg 14, 2010 11:14 pm

Kraj: Maribor

Odgovor Sr avg 25, 2010 6:43 pm

Pravila forumov Pomagamo živalim

Dragi uporabniki,

forume Pomagamo živalim smo ustvarili z namenom, da bi se tu srečevali tisti, ki smo že dejavni na področju pomoči živalim, pa tudi tisti, ki vas ta dejavnost zanima in bi jo radi pobliže spoznali, se česa naučili, se nam morda pridružili, posvojili žival ali pa ji našli nov dom.

Ustvarjalci foruma si želimo pozitivno naravnane in ustvarjalne komunikacije med uporabniki. Ker pa brez pravil ne gre, smo pripravili nekaj pravil uporabe, obnašanja in pisanja na forumu. Trudili smo se, da bi bila zapisana pravila kar se da kratka, jasna in razumljiva.

PRAVILA FORUMOV

Pravila forumov veljajo smiselno za vse vsebine in datoteke, ki so objavljene na portalu Pomagamo živalim.

Z registracijo na forumih Pomagamo živalim se uporabniki zavežete k spoštovanju Pravil forumov ter upoštevanju navodil administratorja in moderatorjev. Pri uporabi forumov ste zavezani k ravnanju, ki je v skladu z zakonodajo Republike Slovenije.

Uporabniški račun

Na forumih lahko aktivno sodelujejo samo registrirani uporabniki. Ostali lahko vsebine, odprte za javnost, le pregledujejo. Vse teme z vsebinami, ki lahko kakorkoli pripomorejo k boljši ozaveščenosti na živalovarstevenem področju, bodo vedno dostopne vsem, tako uporabnikom kot gostom.

Registracija za sodelovanje na forumih je brezplačna in prostovoljna. Uporabniki morajo ob registraciji navesti veljaven elektronski naslov saj bodo nanj poslana aktivacijska navodila. Šele po aktivaciji računa bo registracija zaključena. Registracija z lažnimi podatki pomeni hujšo kršitev. Tak uporabnik bo s foruma izključen za nedoločen čas.

Po registraciji mora uporabniški račun potrditi administrator. Če obvestila o aktivaciji ne prejmete v roku 48 ur, prosimo kontaktirajte administratorja foruma.

Vsak uporabnik ima lahko le en uporabniški račun. Uporaba več uporabniških računov je prepovedana.

Združevanje uporabniških računov in/ali sprememba uporabniškega imena ni mogoča!

Uporabniški računi z žaljivimi ali kakorkoli neprimernimi uporabniškimi imeni bodo brez predhodnjega obvestila izbrisani!

Uporabniški račun ni prenosljiv na drugo osebo. Uporaba tujega računa pomeni nedovoljen dostop do foruma.

Uporabniškega računa ni mogoče izbrisati.

Z registracijo uporabniškega računa potrjujete, da se s temi pravili strinjate.

Uporabniški profil

Uporabnik lahko na svojem profilu objavi svoje kontaktne informacije, ki so dostopne vsem registriranim uporabnikom. Za morebitne zlorabe teh podatkov ne odgovarjamo. Elektronski naslov, ki ga uporabnik navede ob registraciji, je viden le administratorju foruma.

Uporabnik lahko podatke na svojem profilu kadarkoli spremeni, posodobi ali umakne.

Uporabnik lahko na profilu objavi tudi naslov svoje spletne strani. Objava povezav do komercialnih strani brez izrecnega dovoljenja administratorja foruma (andreja), je prepovedana. Takšne povezave bodo brez opozorila odstranjene.

Uporabnik lahko izbere podpis, ki se bo pojavljal pod njegovimi sporočili na forumu in zasebnih sporočilih. Ta podpis lahko vsebuje le besedila, smeške in povezave, ne pa tudi slik in drugih multimedijskih vsebin. Objava povezav na komercialne in/ali konkurenčne strani ali strani, na katerih uporabnik ponuja svoje storitve in/ali izdelke, ni dovoljena, razen v primeru izrecnega dovoljenja administratorja foruma. Takšne povezave bodo brez opozorila odstranjene. V primeru ponavljajočih kršitev, bo uporabniku uporaba podpisov onemogočena.

Zasebnost in odgovornost

Portal Pomagamo živalim zbira naslednje uporabnikove podatke: naslov elektronske pošte, ki je potreben za registracijo, IP naslov za administracijo portala (statistiko obiskov) in ostale podatke, ki jih posreduje uporabnik.

Portal Pomagamo živalim bo s podatki uporabnikov ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Zagotovil bo tudi vse razumne ukrepe, da brez uporabnikovega dovoljenja podatki, ki jih uporabnik ni objavil, ne bodo dostopni tretjim osebam in javnosti. Za morebiten vdor ali poskus vdora v bazo podatkov, ki bi te podatke ogrozil, ne odgovarjamo.

Uporabnikovi podatki bodo razkriti samo v primeru, da bo to potrebno zaradi zakonske obveze (postopki pred sodišči ali drugimi državnimi organi) ali nujno potrebno zaradi zaščite in obrambe pravic ali lastnine portala Pomagamo živalim.

Prepovedano je javno objavljanje zasebnih sporočil, razen če je avtor sporočila to dovolil.

Objava osebnih podatkov drugih oseb ni dovoljena. Tak prekršek se kaznuje z izključitvijo s foruma.

Za prispevke, ki jih uporabniki objavite na forumu, odgovarjate sami. Oddanih prispevkov ni mogoče izbrisati.

Vsi prispevki, objavljeni na forumih, izražajo lastno mnenje avtorjev prispevkov in nikakor ne mnenja administratorjev, moderatorjev ali drugih uporabnikov.

Forumi Pomagamo živalim in moderatorji ne prevzemajo odgovornosti za morebitne negativne posledice informacij, pridobljenih na forumih, kot tudi ne v primeru, da uporabniki pridobljene informacije napačno interpretirajo.

Forumi Pomagamo živalim in moderatorji ne prevzemajo odgovornosti za morebitne kršitve avtorskih pravic oziroma za objave nelegalnih datotek s strani uporabnikov forumov.

Avtorske pravice
Prispevki, članki, fotografije, letaki in druge objave na forumu so last portala Pomagamo živalim oziroma avtorja, zato je vsakršno kopiranje s foruma brez dovoljenja administratorja oziroma avtorja prepovedano. Zavedajte se, da je kraja avtorskih pravic kaznivo dejanje.

Na forumih lahko objavite samo svoje fotografije, članke, posnetke idr., razen če uporabljate materiale iz virov, za katere je prosta uporaba materialov dovoljena ali pa ste za uporabo pridobili dovoljenje avtorja. Če v prispevku uporabite citat ali del besedila, ki je avtorsko zaščiten (copyright), obvezno navedite vir.

Prepovedano je povpraševanje, iskanje in objavljanje kakršnihkoli podatkov, ki bi kršili pravo intelektualne lastnine.

Gradiva v kategoriji Izobraževanje in osveščanje so prosto dostopna vsem uporabnikom, ki lahko vsebine tiskajo in razdeljujejo brez dovoljenja administratorja oz. avtorjev.

Oglaševanje

Na forumih je brez predhodnega dogovora z administratorjem portala prepovedano karkoli oglaševati.

Brez predhodnega dogovora z administratorjem portala je prepovedano tudi objavljanje povezav na spletna mesta, na katerih ponujate svoje storitve ali/in izdelke.

Za oglaševanje izgubljenih in najdenih živali ter živali, ki iščejo dom, veljajo:
Pravila za oglaševanje in oddajanje živali,
Pravila za oglaševanje izgubljenih živali in
Pravila za oglaševanje najdenih živali,
ki so sestavni del pravil foruma.

Administrator/moderator lahko brez predhodnega opozorila uredi ali odstrani sporočilo, dele sporočila ali povezave, za katere sumi, da oglašujejo izdelke/storitve ali druge potencialno konkurenčne spletne strani.

Pisanje na forumu

Obnašanje in spletna etika
Na tem forumu si želimo prijaznega, kulturnega, dobronamernega in ustvarjalnega sodelovanja med uporabniki, zato naj komunikacija poteka po načelu medsebojnega spoštovanja, lepega vedenja in upoštevanja spletne etike.

Na forumu zato ni dovoljeno:
- objavljanje sporočil z žaljivo, zlonamerno, sovražno, obrekljivo, nespodobno ali katero koli vsebino, ki lahko prizadene druge uporabnike;
- podpihovanje k spolni, rasni, narodnostni, verski ali drugi nestrpnosti;
- nekonstruktivno razpravljanje;
- objavljanje sporočil brez vsebine oz. takih, ki ne doprinesejo h kvaliteti teme oz. razprave, sporočil, ki niso povezana s temo, ali sporočil za katere se smatra, da so objavljena zgolj za povečevanje lastnega štetja prispevkov;
- povzdigovanje glasu, kar pri pisanju na forumu pomeni pretirano uporabo (več kot 10 %) velikih črk;
- reševanje zasebnih sporov, razen če ne gre za nek širši interes ali za konkretne hude in dokazljive objektivne nepravilnosti.

Prosimo izogibajte se prekomerni uporabi smeškov in ločil ter zaporednemu oddajanju večjega števila sporočil.

Raba slovenskega jezika
Od uporabnikov ne pričakujemo brezhibne rabe slovenskega knjižnega jezika, vsekakor pa določeno spoštovanje do naše materinščine. Zato:
- pišite čim bolj slovnično pravilno, uporabljajte ločila, velike začetnice, zaželena je uporaba šumnikov ...
- seveda lahko pišete v bolj sproščenem (pogovornem) jeziku, ne bomo pa tolerirali pisanja v slengu (SSKJ: sleng je posebna govorica kake skupine ljudi, zlasti mladine) ali pisanja v narečju.

Tujci, ki sodelujejo na forumu, lahko pišejo v svojem jeziku; to se ne smatra za kršitev. Odgovarjamo jim v slovenskem jeziku.

Citiranje

Citiranje uporabnikov naj se uporablja le, ko je citirano besedilo pomembno za razumljivost oddanega sporočila. Prosimo izogibajte se citiranju večih uporabnikov hkrati (citat znotraj citata), razen v primeru, ko je to pomembno za razumevanje vašega sporočila. Če se vaše sporočilo nanaša le na del citata, ostalo pobrišite.

Uporabnikov, ki so pisali neposredno pred vami, ne citirajte.

Izbira rubrike, odpiranje nove teme

Vzemite si trenutek časa in premislite, v katero rubriko boste pisali. Izberite tisto, ki je po tematiki najbližja vsebini vašega pisanja.

Novo temo lahko odpre vsak registriran član foruma brez odobritve moderatorjev. Izjema je forum Psi in mačke iščejo dom, v katerem veljajo posebna pravila.

Podvajanje tem ni dovoljeno, zato pred odpiranjem nove teme uporabite funkcijo Iskanje. Če tema z enako ali sorodno vsebino že obstaja, nadaljujte pogovor v njej in ne odpirajte nove teme. Vse podvojene teme bodo moderatorji brez predhodnega opozorila izbrisali, zaklenili ali premaknili. (Ne odpirajte nove teme, če za to ni potrebe, torej sorodna vsebina na forumu že obstaja. Takšne teme bodo moderatorji izbrisali, zaklenili ali premaknili.)

Naslov vaše teme naj bo kratek in jasen, da bodo ostali uporabniki foruma lahko takoj ugotovili, o čem pišete.

Teme z enako vsebino je prepovedano objaviti v različnih forumih/podforumih. Moderatorji jih bodo izbrisali.

Uporabniki ne morejo brisati svojih sporočil. Urejanje sporočil je omogočeno še 2 minuti po objavi, nato spreminjanje vsebine ni več možno.

Forum Tehnika je namenjen temam, ki so povezane s tehnično platjo forumov Pomagamo živalim. V njem objavljajte vprašanja v zvezi z delovanjem forumov, ali sporočite morebitne težave z delovanjem. Pred odpiranjem nove teme, prosimo preberite Odgovore na pogosta vprašanja. Teme s vprašanji, na katera je že odgovorjeno v Odgovorih na pogosta vprašanja, bodo brez opozorila izbrisane.

Delo in pristojnosti moderatorja

Za nemoteno komunikacijo in pomoč uporabnikom pri uporabi foruma skrbi moderator. Presoja tudi primernost objavljenih vsebin in ukrepa zoper kršitelje Pravil forumov.

Moderator ima pravico do brisanja spornih prispevkov uporabnikov. Avtorje takšnih prispevkov najprej opozori in sicer v temi, kjer je pravilo kršeno, ali pa z osebnim sporočilom. Če uporabniki s takšnimi prispevki nadaljujejo, lahko moderator sporočilo/temo izbriše ali zaklene. V primeru, da gre za hujšo kršitev, lahko moderator prispevek izbriše brez opozorila.

Teme, ki se podvajajo, bo moderator brez opozorila izbrisal. Če je tema uvrščena v napačno rubriko/forum, jo bo prestavil v ustrezno.

Moderator lahko v prispevkih popravi slovnične napake, napačno uporabo BBkod in citiranj, ne sme pa spreminjati vsebine prispevka. Moderator lahko združi dva ali več zaporednih sporočil istega avtorja.

Ukrepi in aktivnosti moderatorjev ter administratorjev niso stvar debate na forumu. Pritožbe ali vprašanja pošljite administratorju ali moderatorju kot zasebno sporočilo. Administrator ali moderator ni dolžan utemeljevati svojih odločitev.

Prijava neprimernih sporočil

S prijavo objav, ki kršijo pravila, lahko vsi uporabniki pomagate moderatorjem ohranjati kulturen in ustvarjalen način komuniciranja na forumu. Če opazite sporočilo z zlonamerno, žaljivo, nespodobno, vulgarno, obrekljivo, sovražno, grozečo ali katerokoli vsebino, ki lahko prizadene druge uporabnike tega foruma, obvestite o tem moderatorja oz. administratorja. Obveščate lahko z zasebnimi sporočili moderatorju ali ob pomoči ikone "Prijavi ta prispevek" ob sporočilu (ikona s klicajem v spodnjem desnem kotu sporočila).

Moderatorji posameznega foruma so objavljeni na prvi strani foruma. Seznam vseh moderatorjev lahko najdete TUKAJ.

Ukrepi ob kršitvah Pravil

Ukrepi so odvisni od teže kršitve pravil.

V primeru manjših prekrškov moderator uporabnika opozori, izbriše njegovo sporočilo/temo ali jo zaklene.

Za večje prekrške je uporabnik lahko kaznovan z nekajdnevno izključitvijo.

V primeru hujših kršitev Pravil forumov lahko administrator uporabniku prepove dostop do foruma za nedoločen čas in mu onemogoči uporabniško ime in geslo.

Med hujše kršitve sodijo: objava oglasa za žival, ki išče dom, brez dovoljenja moderatorja, ugotovljena kraja avtorskih pravic, objava zasebnih sporočil brez dovoljenja avtorja, nedovoljeno oglaševanje, registracija z lažnimi podatki, vse provokacije na račun dobrobiti živali ter druge kršitve, ki škodijo uporabnikom in ugledu foruma.

Portal Pomagamo živalim si pridržuje pravico, da pravila forumov kadarkoli dopolni ali jih spremeni. Prav tako si pridržuje pravico, da uporabnika izključi na podlagi lastne presoje, tudi če razlog za izključitev ni naveden v teh pravilih.
Uporabniški avatar

admin
admin

Prispevkov: 2129

Pridružen: So avg 14, 2010 11:14 pm

Kraj: Maribor

Odgovor So okt 23, 2010 6:23 pm

Re: Pravila forumov Pomagamo živalim

Pravila forumov Pomagamo živalim so se 23.10.2010 nekoliko spremenila (točka Uporabniški račun). Prosimo, da jih pozorno preberete in upoštevate.

Hvala!
Uporabniški avatar

admin
admin

Prispevkov: 2129

Pridružen: So avg 14, 2010 11:14 pm

Kraj: Maribor

Odgovor To feb 22, 2011 4:37 pm

Re: Pravila forumov Pomagamo živalim

Pravila forumov Pomagamo živalim so bila dopolnjena. Prosimo, da jih pozorno preberete in upoštevate!

Hvala!
Uporabniški avatar

admin
admin

Prispevkov: 2129

Pridružen: So avg 14, 2010 11:14 pm

Kraj: Maribor

Odgovor Pe jan 04, 2013 1:23 pm

Re: Pravila forumov Pomagamo živalim

Pravila forumov Pomagamo živalim so bila dopolnjena. Prosimo, da jih pozorno preberete in upoštevate!

Hvala!
Uporabniški avatar

admin
admin

Prispevkov: 2129

Pridružen: So avg 14, 2010 11:14 pm

Kraj: Maribor

Odgovor Sr jun 04, 2014 9:26 pm

Re: Pravila forumov Pomagamo živalim

Pravila forumov Pomagamo živalim so bila spremenjena in dopolnjena. Prosimo, da jih pozorno preberete in upoštevate!

Hvala!

Vrni se na Licitacije

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.