V središču

Prošnja za nasvet


Moderatorji: andreja, renata

nevidna bolha
nevidna bolha

Prispevkov: 66

Pridružen: So dec 17, 2011 7:04 pm

Odgovor So jun 29, 2013 9:35 am

Prošnja za nasvet

Pozdravljen,
prosim za (pravni) nasvet v zvezi s hranjenjem prostoživečih muc. V zadnjem obdobju sem večkrat tarča verbalnega nadlegovanja/ustrahovanja osebe, ki živi v bloku, blizu obstoječega hranišča. Ta oseba se vsak dan sprehaja s psom mimo kovinske ograje, za katerim se nahaja hranišče, in kadar se srečamo, se ne morem izogniti njegovim grožnjam s prijavo (češ, da hrana smrdi in privablja podgane; da draži njegovega psa ipd. neumnosti. Po njegovih besedah, naj bi mu pes tudi večkrat "pobegnil" in potem sam pojedel hrano, namenjeno mucam.)
Hranišče sem, kolikor se je le dalo zaradi specifičnosti okolice, že prestavil bolj stran od bloka, vendar je vse zaman, saj gre predvsem za osebno izživljanje te osebe in dejstvo, da mu gredo prostoživeče muce na živce (čeprav se sam, seveda, razglaša za velikega ljubitelja živali).
Skratka, zanima me, ali obstaja kak zakon/odlok/predpis, ki prepoveduje hranjenje prostoživečih muc, in če ne, kako se pravno zaščititi pred takimi osebki (ali obstaja kak zakon, ki prepoveduje nadlegovanje hraniteljev, na katerega se lahko sklicujem). Podobne težave imam z njim tudi v javnem parku, kadar tam hranim ptice.
Hvala za odgovor.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 6178

Pridružen: Pe sep 24, 2010 1:53 pm

Odgovor So jun 29, 2013 11:23 am

Re: Prošnja za nasvet

Zaradi groženj ga mirno prijavi policiji. Oni se bodo (se morajo) pogovoriti z njim. Če meni, da delaš kaj narobe, naj te ovadi (ali toži), sam pa s tabo ne sme obračunavati na noben način. Pa fino bi bilo, da bi imel kako pričo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 6219

Pridružen: Če sep 09, 2010 12:18 pm

Odgovor So jun 29, 2013 11:24 am

Re: Prošnja za nasvet

To, da mu pes "večkrat pobegne" požret mačjo hrano, je razlog, da ti njega prijaviš. Pes mora bit vedno pod nadzorom in privezan, torej se taki upsi nimajo kaj ponavljat..
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 6178

Pridružen: Pe sep 24, 2010 1:53 pm

Odgovor So jun 29, 2013 11:30 am

Re: Prošnja za nasvet

Glede hranjenja je pa takole: svinjarije ne smeš delati, ostanki hrane se ne smejo valjati okoli. Za to je pristojna zdravstvena inšpekcija. Smo imeli pred mnogo leti problem v bloku, ko so stanovalci metali ostanke hrane skozi okna, golobom. Posredovala je zdravstvena inšpekcija, ki je zagrozila s kaznijo (samo če se ne najde krivca, jo plačajo vsi stanovalci).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 2684

Pridružen: Ne okt 17, 2010 9:35 pm

Odgovor Po jul 08, 2013 1:43 pm

Re: Prošnja za nasvet

A so mačke na tem hranišču "urejene", se pravi je bil odpravljen odlov, sterilizacija / kastracija in izpustitev v okolje ali so samo hranjene?

Če drugo, potem je treba nujno urediti, da bo kolonija sterilizirana in kastrirana, sicer bo mačk vse več, sosedje pa vse bolj slabe volje glede njih.

Kot so ostali napisali, je potrebno po hranjenju mačk za seboj pospraviti in ne puščati hrane, da se zasmradi in privablja muhe in tečne sosede :)

Sosedu, ki mu pes pobegne na hranišče, pa kar povej naslednjič, da je v prekršku on, ki nima psa pod nadzorom, ne ti ki hraniš urejeno hranišče
(če je, seveda) prostoživečih mačk.

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 29933

Pridružen: Če sep 09, 2010 7:42 am

Odgovor Po jul 08, 2013 4:15 pm

Re: Prošnja za nasvet

ante-fante pridno skrbi, da so vsi mucki S/K, kot vem.

Vrni se na Pravni svetovalec

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.