udomačen tiger
zlati prinašalec Timi
Timi je nujno iskal nov dom. Ker je bil najprej star 3 leta, je bilo interesentov cel kup, ko se je v 10 dneh postaral za 6 let na svojo pravo starost (naslednji mesec bo 9 let), so interesenti izhlapeli. In pristal je pri meni.
Čeprav je svoje življenje preživel predvsem v boksu in na vrtu in ni imel nobene resne vzgoje, je pod to zanemarjeno površino (in fejst smrdljivo dlako) ena zlata retriverska duša. Prijazen, nepokvarjen kuža, ki obožuje cel svet (celo druge samce in mačke). Samo jajca so mu delala problem - odločil se je, da bo ženin moji sterilizirani psici in ji je včeraj dvakrat pomarkiral blazino, enkrat jo je pa kar po glavi polulal; ni kaj, hud šarmer.
Njegov problem smo danes rešili, zaradi svoje nežnosti in prijaznosti pa se je tako vsedel v srce mojima staršema, da sta se uprla ideji, da bi mu vseeno poskusila najti nov dom, kjer bi ob ljudeh preživel svojo zasluženo penzijo. Včeraj sta samo godrnjala, danes, ko sem ga pripeljala iz ambulante, pa sta mi povedala jasno in glasno, da ga ne dasta.
Zdaj se že veselita, da ga bosta iz njegovih bornih 26kg lahko poredila na normalnih 32kg.
Očitno bo ta tema prej stilski izziv kot pa "Timi išče dom", zato ga tudi dajem v forum na kavč, kamor očitno tudi sodi.
Za nameščanje psov smo očitno popolnoma neprimerni.
Še njegov žalostni pogled po kastraciji:
Mi je pa žal, da ga nisem posnela včeraj, kako zelo trpi zaradi lastnih jajc. Verjamem, da bi tisti prizor zaprl usta marsikateri zagrizeni nasprotnici kastracije psov.