Skoraj štiriletna Alica, ki je bila posvojena februarja 2010, je na našo zahtevo spet pri nas. Posvojiteljica je posvojitveno pogodbo namreč kršila v prav vseh določilih. Alico je oddala v oskrbo drugim ljudem, kjer je imela muca prost izhod iz hiše, na mestne ulice. O tem nas seveda ni obvestila. Alica ni bila cepljena, na voljo je imela samo najcenejše brikete, pa kakšnega ptička si je lahko ujela. Ko sem končno uspela kontaktirati posvojiteljico, je ta prostodušno povedala, da muca uživa, da bolj ne bi mogla, saj ima svobodo. Na moje vprašanje, če je varna pred prometom, mi je odgovorila, da tega pa ne ve, ker Alica pogosto leži kar na sredi ulice. Uspelo nam je najti njeno bivališče in celo preveriti stanje na terenu, kjer pa se Alica ni pustila prijeti.
Po odločnih zahtevah za vrnitev, je Alica danes prispela. Do ljudi je prijazna, pusti se vzeti v naročje in je tam tudi čisto sproščena. Boji pa se še novega okolja, v zaprtem prostoru je tudi malo utesnjena in bi pobegnila, če bi dobila priložnost. Vendar je iz minute v minuto bolje in verjamem, da bo v nekaj dneh že povsem domača.
Fotografirana je takoj po prihodu.