V središču

Mallow Moonlight - mali srebrni srček


Moderatorji: jernejch, oaza88

nevidna bolha
nevidna bolha

Prispevkov: 45

Pridružen: Po feb 06, 2012 2:48 pm

Odgovor To jun 18, 2013 6:44 pm

Mallow Moonlight - mali srebrni srček

Sončna in vroča nedelja. 16.6.2013. Bjonda in tamala se peljeta proti Kranju, v avtu je vroče in pripeka, bjondo skrbi, kako bo, tamala čeblja. Mačji transporter na zadnjem sedežu.
Tako sta me prišli iskat. Sem ju že enkrat prej videla, ne da bi se ju dobro zapomnila, me niti ni zanimalo, saj sem komaj 3 mesečna srebrna tigrica z imenom Mallow. Ja, jaz sem to, ena mala pika. Mačja. Z ušeski in repkom in vsem, kar paše zdraven, špičastimi zobki in krempeljčki, najlepšimi in najbolj mehkimi črnimi blazinicami. Bjonda pravi, da sem zelo lepa, posebna siva tigrica. Kaj jaz vem, meni je čisto vseeno, samo, da me imajo radi in da sem sita... Bjonda in tamala sta tudi rekli, da jima je Mallow ime tako všeč, da ga bom obdržala in sedaj me kličejo tako, da si bom zapomnila in se na to odzvala. In še to je rekla, da bom dobila drugo ime Moonlight, zato da bom bolj „fensi“ in ker si vsaka posvojena mucka to zasluži. Prav, bom pa še Moonlight, čeprav sploh ne vem, kaj to pomeni. Ampak se bjonda veliko pogovarja z mano in mi je razložila, da bom „slezova mesečina“ in da se to sila lepo sliši.
Tamala me je celo pot božala, jaz sem pa predla kot mali motorček in se metala po tleh. In tamala je rekla, da še dobro, da me je šla ona zdraven iskat, da me lahko celo pot boža. Ona ima zelo rada mucke, mucke pa njo. In mama bjonda je ponosna na svojega človeškega mladiča, da je tako. Po moje jo bom imela rada tudi jaz. Osemletnice se znajo po moje dobro igrat z malimi mačjimi bejbami, kot sem jaz...

Slika

Da vam povem, kako je bilo, ko sem prišla? Ja, eni dve stari mačji teti sta tam. Ena črnobela mačja mehkoba z imenom Vidi, zelo šokirana nad mano in druga, temno rjava tigrica z imenom Tildi, bjonda jo kliče zen mačka, ki me je hodila gledat in je name renčala ves čas, samo zato, da mi je dala vedet, da midve še nisva frendici. Huuu, kako sta me napihali in narenčali, ampak jaz sem mladiček in mi je to prav malo mar. Lepo sem zakorakala iz transporterja in si stanovanje ogledala v pol ure. Vse. Pa lulat sem šla takoj in bjonda je bila sila ponosna name. Jedla sem in se igrala. Oni stari mačji teti sta se pa tiščali na okenski polici v kuhinji in strmeli nepremično name in rahlo pihali. In se nista premaknili od tam. Ni šans. Kot da bi prinesli domov zmaja ali pa kaj takega, hecno, jaz sem pa čisto majhna mucka... Eh, se bosta že navadili, samo čas rabita je rekla bjonda in ju božala in tolažila. Sploh Vidko, ki je baje „drama queen“ in sploh princeska tele družine. Spoznala sem še nekoga. Špeglarja, tako ga kličemo mačke, ker nosi očala. On je od bjonde druga odrasla polovica naše druščine. Torej človek. In je edini moški pri nas doma. Z mojim prihodom pa nas je 5 bejb. Špeglar je tudi strašno okej, zatreskan v mačke in se tudi k njemu hodim stiskat in lupčkat. Kar fajn je v tem stanovanju. In mi je všeč.

Tkole je zgledalo, ko sta me prinesli:
Slika
Prvi večer na praskalniku...
Slika

Prvi večer sem zlezla na praskalnik in spala tam, čeprav je to postelja od bikolorske tete Vidi in je njeno „sveto mesto“, se nisem dala prepričat, da bi spala kje drugje. In smo spali, celo noč, do pete ure zjutraj. Ponoči sta me hodili gledat tečni mačji teti. Bjonda je bila sila ponosna name zjutraj. Dobila sem hrano v svojem kotičku, ker je bjondi videla, da je napetost med nami še prevelika. Zasedla sem tudi posteljo od tete tigrice v kuhinji, me tudi malo briga, če je to njeno „sveto čežišče“. Sem premičkena, ne morem skočit na pult, ne na mizo, ne na okensko polico, kje pa naj potem bom? Bjondi je rekla, da je že v redu. Da se bo sčasoma že ustalilo, kje bo kaka mačja rit parkirana in kam kdo ne sme. In da bom mogoče še „šefica“, če bo šlo tkole naprej...

Slika

Slika

Njo imam pa zelo rada. Ona me poboža, k njej pridem, ko me je strah ali pa imam napad mačjih potreb in božanja. In da mi hrano, pa vodo, pa mmmm, mačje mleko... In se tako rada stisnem k njej, pa jo s tačkami božam po obrazu, pa delam zvezdice, pa dajem lupčke. Ona je čist raznežena, ker ni še nikoli imela mladička. Je rekla, da pleteva vezi. Tudi to ne razumem prav dobro, ampak vem, da sem rada pri njej. In predem. In predem, ko me poboža po blazinici, medtem, ko spim. In všeč mi je, če spiva skupaj in se me ona malo dotika. Pa pazi name, da kam ne padem, ker spim kot mala opica, da glava visi dol, pa tačke, pa vse to... Pa me reši, ko se zatakne moj krempeljček v zaveso, ali pa okensko mrežo. Skratka, je tam, ko jo rabim.


Naslednji dan sta bili mačji teti že malo boljše. Vidka še vedno sama zase, na okenski polici, Vidi me je pa hodila gledat, me ovohavat in tipat s tačko. Večino dneva je prebila tako, da je gledala, kaj počnem. In manj je renčala in pihala name. Popoldan pa se je igrala z mano, sicer na varnostni 20 cm razdalji, da ne bo pomote. In to je določila z renčanjem, jaz sem pa to, kot mačji mladič pridno upoštevala. In ne samo to, tudi Vidi je premagala skušnjava in se nam je pridružila, ampak je pihala in spet pobegnila na polico. Bjonda je rekla, da je to zdaj njeno zatočišče. In prvič je skočila na hladilnik (od same groze, ko sem se jaz sprehajala po kuhinji), pa tudi na vrh kuhinjskih omaric. Vidite, waaa, kako sem grozna? Mala Mallow prhaja v kuhinjo, waaaa... Hi, hi... Bjonda se veliko pogovarja z njo, je pa rekla da je boljše, da se že vrže po tleh za božanje kot ponavadi, da je dobila apetit in da me večkrat pride pogledat, potem pa ucvre, kot bi ji nekdo zakuril pod nogami... Bjonda pravi, da je občutljiva, da ona bi, pa njen mačji srček še ne more. Da bo rabila malo več časa.
Tako, jaz že vse poznam. 6 nas je. In tako bo ostalo. 5 punc, en fant.

Slika

Drugo noč sem prespala do jutra. Bjonda je bila spet vesela in ponosna name. Pa tudi na bilokolorsko divo, ki že mirno hodi mimo mene, zapiha in gre na balkon, na njeno najljubšo razgledno točko. In me hodi gledat. Tudi malo me je potipala s tačko, če sem zaresna in taprava, medtem, ko sem gledala skozi okno iz tamaline sobe. Ni še čisto sproščena, ampak bojnda pravi, da je v redu in počasi bo še boljše.
S teto Tido sva zjutraj slupaj jedli zajtrk in bjonda je sliko takoj poslala moji bivši začasni skrbnici Petri. No, še to moram razložit, da je Petra v bistvu po sili razmer „kriva“, da sem jaz, mala mačja pikica pristala v tej družini. In bi kar rekla Petri, da je fajn izbrala. Da se imam fino, da je bjonda tele dni ves čas doma in skrbi za mačjo druščino. Da rada zaspim ob njej in se hodim stiskat... Da so tečne mačje tete boljše do mene in se skupaj igramo. Nekako, malo se učimo kako, ampak je v redu. Da mi ni težila s fotkanjem tele dni, ker se privajam in je zato malo slik. Da je ugotovila, da se sušilca za lase ne bojim, pralnega stroja tudi ne. Da moramo počasi preizkusit sesalec, v varni razdalji od mene.

Jeva zajtrk...
Slika

Slika

Zdajle sem poleg nje, moje mehke in (po vseh žavbah) dišeče bjonde na likalni deski in spim. S polnim trebuščkom ribic in mačjega mleka sem utruuuujena. In bjonda pravi, da sem ena sama velika mačja ljubezen...

Slika

Slika

Slika

Slika
In da bomo v redu, super, tako kot do sedaj... Pa en mačji objemček še moji Petri...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 2855

Pridružen: So okt 09, 2010 12:38 pm

Odgovor To jun 18, 2013 6:48 pm

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

Kako lepo javljanje <3

Super ste! Kar tako naprej :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 11668

Pridružen: So sep 17, 2011 6:37 pm

Odgovor To jun 18, 2013 6:51 pm

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

Mallow Moonlight, četudi si strašna, ko se sprehajaš po kuhinji, res zgledaš in pišeš kot velika mačja ljubezen. Sem vesela, da imaš tako super družbo in se ti gode, kot se takšni mucici sploh lahko. Uživaj še naprej :kiss: -
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 7478

Pridružen: Sr sep 08, 2010 9:10 pm

Kraj: Kranj

Odgovor To jun 18, 2013 8:38 pm

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

Kakšno lušno poročilce :kiss: :kiss:

Jest sem že vedela, da bo Mallow najprimernejša za odtajat mačji damici :) .

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 3058

Pridružen: Pe jun 10, 2011 8:43 am

Odgovor Sr jun 19, 2013 7:56 am

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

:'(

Mallow tole si pa tko lepo napisala, da je meni kar nekaj v uč padlo. ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 14270

Pridružen: Sr sep 08, 2010 9:29 pm

Odgovor Sr jun 19, 2013 8:23 am

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

iiii, res lepo! <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 5298

Pridružen: Sr sep 08, 2010 11:21 pm

Odgovor Sr jun 19, 2013 8:59 am

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

Kakšno posebno javljanje... <3
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 13015

Pridružen: Sr sep 08, 2010 10:10 pm

Odgovor Sr jun 19, 2013 10:08 am

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

Tukaj se moram nujno pofočkat, da mi ne uide kakšno javljanje te grozne zverine <3
če bi obstajala socialna pomoč za mačke, bi tam škatle talali (c) Larisa
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 10913

Pridružen: Pe mar 22, 2013 11:02 pm

Odgovor Sr jun 19, 2013 1:05 pm

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

:'( to so solzice sreče in ganjenosti, javi se čimvečkrat, ti strašna mala kosmata rit :kiss: Pa :kiss: tudi tvojim cimrom, vsem po vrsti ;)

nevidna bolha
nevidna bolha

Prispevkov: 45

Pridružen: Po feb 06, 2012 2:48 pm

Odgovor Sr jun 19, 2013 8:09 pm

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

Tako. Moja bjonda je naredila ene par res lepih fotk, brez fleša, me noče motit s tem, pa pravi, da sem še premičkena. No ja, ampak jaz sem čist dost velika, da veste. Prava mala pošastka. Znam že na mizo, pa na okensko polico, mačji teti sta mi določili neko uradno razdaljo. Eh, že v redu, sem pa pri špeglarju in kukam, kaj dela... Zlezla sem tudi za sedežno in to delam kot bi me nekdo navil in potem (itak, po mačje), plezam s krempeljčki gor. Moja mačja mama mi jih je danes čisto malo postrigla...

Zjutraj sem ob 5 uri prilezla v posteljo, se polupčkala z bjondo, potem pa šla do špeglarja. Nooo, pa rečte, da nisem velika punca. Sem ga tok prelupčkala, da se je moral zbudit. Pol sem se pa še mal igrala, tko kot se za tako malo bejbo spodobi. Bjonda je rekla: „ej, stari, pri skoraj štiridesetih te je ena bejba tako prelupčkala, pa ni težja od salame v sendviču... pa reč, a si že doživel kaj takega?“

Slika

Slika

Slika

In dopoldan, ko se je bjonda oglasila na telefon in se je stegnila na posteljo, sem se ulegla na njeno roko, zaprla učke in rekla: „stara moja, pejva midve mal spat“. So ji kar solzice prišle na učke in se je spraševala, od kje sem jaz s tako malo bučko priletela v njihovo domovanje...

Slika

No. Mojim sužnjem se počasi svita, da niso dobili le ene lepe „kao fensi šmensi“ mucke, ampak tudi eno brihtno, samozavestno in senzibilno mačjo damico... Bjonda je rekla, da bo to še zelo lepo, ko malo zrastem.

Psssst. A povem še nekaj? Poleg igralnega kotička v dnevni sobi sem si danes sama uredila še enega. Tam, kjer dela špeglar sem navlekla ven dve kuverti, vam povem, super šumijo, lahko jih grizem in se skrivam, kos mehurčkaste folije, noro, čist noro šumi, rolo ene druge plastične folije, eno stiroporasto velikonočno jajce, res mega, ker ga lahko poganjam in dve mali kartonasti škatli od sladolednih lučk, kamor se tudi bašem in skrivam noter in eno veliko KitCube škatlo, ki sta jo mačji teti dobili en dan za promocijo in testiranje... Bjonda me je nekaj časa gledala, potem pa, ko je videla, da sem se igrala celo dopoldne sama tam (mačji teti sta kot palačinki ležali na mizi in na stolu in me gledali), se je odločila, da tale kotiček ostane, dokler jaz malo ne zrastem. Ko je špeglar prišel domov iz službe, se je takoj strinjal. In je tudi rekla, da tega še ne bomo fotkali, ker zgleda kot kurnik.

Slika

Slika

Aja, aja, preden pozabim. Teta Tilda mi je grozno všeč. Zjutraj sva se že skoraj lovili, ene dvakrat sem jo šla že cukat za rep, pa mi je povedala: „pamž mali, pazi, kaj delaš“... In se gledava, ves čas. In ko teta Tilda nekaj naredi, grem jaz pogledat in potem hitro prekopiram. Tako sem našla posodo za časopise, kjer zdaj izmenično s Tildo hodiva počivat. In spale sva v sobi od tamale, vsaka na svoji strani postelje, na policah. Bjonda je rekla, da tigrice itak moramo skupaj držat...

Teta Tilda spi takole...
Slika

Jaz pa takole...
Slika

Teta Vidi pa bi se mi pridružila, ampak se potem prestraši in pihne in že je ni več. Zdej vas pa vprašam... A je to alfa mačka, ki se boji take male pike, kot sem jaz? A? No, ampak bjonda je rekla, da je super. Razteguje se, boža se, hodi na balkon, skoraj je že sproščena. In tudi do bjonde pride sama in potem imata une svoje seanse, ki jih itak noben ne šteka. In bjonda je še rekla, da je skoraj že navajena name in da če bo mela mene na „ignore“, me lahko tudi ima. Pri nas imamo mačke svoje finte in vse svoje mačje pravice. Če ne maraš, ne maraš. Če ne moreš, ne moreš.

Bjonda pa pravi, naj povem, da sem en požeruhec. Da mi je všeč vse, da bi probala vse in jedla vse. Tko, kr povem. Moja bjondi kuha in piše recepte in vedno rada reče: „discover the tastes“... Tko sem probala tuno, pa sir, pa Leibnitz piškot (micen košček) in celo eno kokico danes (brez lupin). Čist malo, bjonda pravi, da sem mičkena in je treba pazit. Ampak je mmmm, dobro. Almo Natura ribice, kar tresem se... In mleko pijem in srkam in mljaskam kot en mali pujsek... Hi, hi...

V košari za časopise...
Slika

Tildka je pa uničila stole, zdaj ima nove in tkole spi čez dva...
Slika

Bomo pa počasi odprle temo na blogu, bi jo že, če bjonda ne bi bila tok "blond", :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 13440

Pridružen: Pe sep 03, 2010 7:08 pm

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr jun 19, 2013 8:26 pm

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

Lidka, me veseli, da ste tako zadovoljni vsi skupaj. Verjetno vas tudi zanima, kako gre vaši "bivši" Tari (če se je še spomnite), zato vam sporočam, da ji gre po številnih zdravstvenih težavah zdaj dobro, saj slavica zelo lepo skrbi zanjo. :)

nevidna bolha
nevidna bolha

Prispevkov: 45

Pridružen: Po feb 06, 2012 2:48 pm

Odgovor Sr jun 19, 2013 8:46 pm

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

Mallow je dobila drugo ime ravno "za spomin" na Luno... Zato je Moonlight. Mi je Slavica pred časom pisala, ja vem. Jaz je ne bom nikoli pozabila, želvovinaste lepote, :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Prispevkov: 486

Pridružen: Po mar 04, 2013 6:25 pm

Odgovor Sr jun 19, 2013 10:18 pm

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

Lepo je brati tvoje prigode Mallow Moonlight! Fotke imaš pa filmske :) .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 10913

Pridružen: Pe mar 22, 2013 11:02 pm

Odgovor Pe jun 21, 2013 10:09 am

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

Srčica zlata, kako lepe slikice imaš, pa kako lepo znaš pisat :girlblush: :kiss: Uživaj :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 2588

Pridružen: Ne jan 22, 2012 1:56 pm

Odgovor Ne jun 23, 2013 10:52 am

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

Mallow Moonlight, ko boš velika boš sigurno pisateljica, že zdaj "obvladaš". Tete se bodo pa itak odtajale, kdo se pa ne bi ob tebi. :kiss:
“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 4043

Pridružen: Sr nov 30, 2011 6:18 pm

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr jun 26, 2013 1:15 pm

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

Mallow Moonlight, še kaj napiši, no ... :angel: Sem mislila, da bom kaj novega našla, ko se vrnem, tu pa vse tiho ... :girlblush: :kiss:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.

nevidna bolha
nevidna bolha

Prispevkov: 45

Pridružen: Po feb 06, 2012 2:48 pm

Odgovor Ne jun 30, 2013 9:33 pm

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

Čau bau!

Moram povedat, a je Mallow super in da se imamo vsi super z njo doma in ona super duper z nami. Imet dve mačji teti za noret okoli je res zabavno. 8) Sicer pa se več javljamo na temle blogu, ki ga piše Mallow, če se kateri/mu da brat, :good: da ne dajemo tele teme kar naprej na vrh in zasedamo prostor drugim. http://macefurke.blogspot.com/2013/06/t ... or-da.html Ideja za tole je zorela že odkar smo dobili Vidko, pa je potem zaradi takih in drugačnih zadev zamrla, sedaj pa, ko je tala mala žaba med nami, bo ona glavna protagonistka, bomo pač spremljali njeno odraščanje in dogodivščine, :)

Pa še nekaj fotk od Mallow Moonlight, :girlblush:

Slika


Slika


Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 7478

Pridružen: Sr sep 08, 2010 9:10 pm

Kraj: Kranj

Odgovor Ne jun 30, 2013 9:40 pm

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

Lušna je fulllllllllll :girlblush: :kiss:

nevidna bolha
nevidna bolha

Prispevkov: 45

Pridružen: Po feb 06, 2012 2:48 pm

Odgovor Ne jun 30, 2013 9:46 pm

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

Ne vprašaj kako zelooo, :girlblush: Pa tej njeni malo poševni učki, pa pikice pri brkcih... :P Da ne govorim, obnašanje je tudi za čisto A*** s tremi zvezdicami, sem mislila, da bo veliko dela, pa sploh ne. Full je luštno, res je vnesla drugo energijo k nam in v trop mačk. One se pa v redu razumejo, itak, tako kot si rekla, Pola. Ma da bo šlo, :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 7478

Pridružen: Sr sep 08, 2010 9:10 pm

Kraj: Kranj

Odgovor Ne jun 30, 2013 9:48 pm

Re: Mallow Moonlight - mali srebrni srček

:good:
Naslednja

Vrni se na Na svojem kavču

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.