Stran 1 od 2

Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: Če sep 09, 2010 6:26 pm
Napisal/-a I_love_u
O lokaciji, kjer se nahaja naš prostoživeči mucek, je obveščeno pristojno zavetišče, saj se tam nahaja tudi več drugih mačk. Mačke se redno hrani in zanje ustrezno prskrbi v primeru poškodb/bolezni. Najmlajši muc je star okrog 4mesece (je potomec še zadnje nesterilizirane mačke na tem območju, ki je sedaj že sterilizirana) in je navajen človeške družbe. Pri mucu preživimo več časa, saj je več kot očitno, da potrebuje človeško bližino. Pusti se držati v rokah, crkljal bi se nonstop, nezahteven, najbolj prisrčen je pa, ko se skrije za kakšen predmet in naredi ba. Ker se bliža zima in po vsej verjetnosti hud mraz, sama pa nimam možnosti nastaniti mucka, saj imamo doma mačje kapacitete do konca zasedene, me zanima, je možno, da začasniki/prostovoljci/zavetišča vzamejo mucka, ki mu 'nič' ne manjka oziroma osnovne potrebe ima zadovoljene, gre zgolj za njegovo simpatičnosti, navezanost na človeka...
Sami smo skušali mucku poiskati doma, ampak žal neuspešno. Začeli smo že razmišljati kako se naj pripravimo, da bo mucek s čim manjšimi težavami prebrodil zimo zunaj, ampak muc s takim karakterjem nekako ne spada v zunanje okolje....

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: Če sep 09, 2010 6:40 pm
Napisal/-a renata
Kako pa ste mu skušali najti dom? Poleg tega, da vprašamo sorodnike, znance, prijatelje, sodelavce..., je fino, če muca oglašujemo npr. v časopisu, na forumih, naredimo plakat in ga polepimo po veterinarskih postajah...Za začetek lahko za muca odpreš temo tudi na tem forumu, v Iščejo dom. Naredi kakšno fotko, preberi si Pravila za oglaševanje in mu odpri temo.
Mucu lahko poiščeš tudi začasen dom pri prijateljih, znancih...(verjetno niso vsi čisto "mačje zasedeni") in ga naprej intenzivno oglašuješ.
Čimprej poskrbite (v dogovoru z zavetiščem) tudi za razglistenje, kastracijo in cepljenje.

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: Ne sep 12, 2010 8:01 pm
Napisal/-a I_love_u
Mucka smo oglaševali preko interneta in vprašali vse znance, ki bi utegnili biti zainteresirani. Žal nekaterim nekako ni všeč, da je mucek sedaj zunanji. Začasno ga nihče noče namestiti. Mucek je že kastriran.
Glede na to, da očitno ni druge izbire kot, da bo zimo preživel zunaj in očitno tudi (p)ostal prostoživeči muc, smo mu v delno zaprtem skladišču kartonsko škatlo v celoti izolirali s stiroporom in obložili z odejicami...upam, da bomo preživeli zimo...

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: Ne sep 12, 2010 8:34 pm
Napisal/-a helena
Je že cepljen?

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: Ne sep 12, 2010 8:35 pm
Napisal/-a helena
Kakšna slikca mogoče že obstaja?

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: Po sep 13, 2010 5:33 pm
Napisal/-a I_love_u
Glede cepljenja ne bi vedela, ampak predvidevam, da ne. Peljali smo ga na Gmajnice in so rekli, da ga bodo pregledali in kastrirali. Kaj je vključeval njihov pregled ne bi vedela. Ker ne poznam poteka, ko pripelješ prostoživečega muca v Gmajnice, ne vem povedati kaj so naredili in kaj bi morali narediti, pa niso. Vse kar vem je, da ko smo ga pripeljali in sem spraševala, nihče ni hotel povedati kaj bodo naredili oziroma kaj se praviloma naredi s prostoživečim mucom.
Slikice:

Slika

Slika

Slika

Slika

To so slikice preden je bil na kastraciji, tako da ima sedaj označen uhelj. Novejše slikice so pa na drugem telefonu, ki ga trenutno nimam pri sebi.
Je pa ful priden in dojemljiv, saj že pridno uporablja škatlo, ki smo jo SKUPAJ naredili za čez zimo. Sodelovati mora pri vsem, je en firbec mali.

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: Po sep 13, 2010 5:45 pm
Napisal/-a mateja
Ne, Gmajnice ne cepijo prostoživečih mačk, ki se jih vrne v okolje.

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: Po sep 13, 2010 5:50 pm
Napisal/-a helena
Škoda, da so vam označili uhelj, ker jih je tako težje oddati.

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: Po sep 13, 2010 5:59 pm
Napisal/-a I_love_u
Mucek ima čisto rahlo označen uhelj (bom ob priliki dodala tanove slikice) in moraš dobro pogledati, da vidiš, da je označen, ne vem pa če bo to postalo očitneje, ko zraste. Mucka sploh nismo mislili oddajati, ker je bil pošteno boječ, ampak je kmalu ugotovil, da mu nič nočemo. Sedaj se crklja v naročju kot nor in samo božal bi se, rep pa tudi višje ne bi mogel imeti. :D

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: Po sep 13, 2010 6:01 pm
Napisal/-a helena
Bom malo vprašala okoli, če ga kdo vzame. Od vas tam ga noben ne more namestit?

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: Po sep 13, 2010 6:13 pm
Napisal/-a I_love_u
SUPERCA IN HVALA! Sem spraševala, če bi ga kdo samo začasno namestil, pa sem vedno dobila odgovor: ne, ker to ponavadi postane za vedno. Sama nimam možnosti namestitve. To res ni mucek za tako življenje, ker ful rabi človeško bližino. Če pa ne bo šlo drugače, bomo pa vseeno skrbeli zanj in mu skušali olajšati to ''prostoživeče življenje''.

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: Po sep 13, 2010 6:21 pm
Napisal/-a I_love_u
Aja, pa pripravljeni smo nekaj prispevati za oskrbo, če bi ga kdo začasno namestil...

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: Po sep 13, 2010 6:27 pm
Napisal/-a AjBeLePu
Hmm, kaj pa oglasi? Bolha pa to? Pa časopis, pa kakšen Salomonov oglasnik ali pa Štajerski?

Je pa mali takšeeen cuker :kiss:

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: Po sep 13, 2010 6:40 pm
Napisal/-a helena
I_love_u je napisal/-a:SUPERCA IN HVALA! Sem spraševala, če bi ga kdo samo začasno namestil, pa sem vedno dobila odgovor: ne, ker to ponavadi postane za vedno. Sama nimam možnosti namestitve. To res ni mucek za tako življenje, ker ful rabi človeško bližino. Če pa ne bo šlo drugače, bomo pa vseeno skrbeli zanj in mu skušali olajšati to ''prostoživeče življenje''.


No, če bi bilo to res, bi sama imela vsaj že ene 800 mačk :dash: :)

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: Po sep 13, 2010 7:46 pm
Napisal/-a I_love_u
Oglas smo dali na bolho in na mojpes, ampak ni bilo preveč odziva. Tista dva, ki sta poklicala ju je motilo, da je še vedno zunanji muc. Bom spet malo obnovila oglase, mogoče bo pa sedaj več sreče. Kar se pa tiče večine znancev, so vsi neškodljivi do živali, ampak jasno povedo, da jim niso pri srcu. Tisti, ki pa so za živali, pa pač ne bi imeli še enega mačka za skos, ampak za začasno pa tudi ne, ker potem ne veš za koliko časa ga dobiš :fool:
Malo mi je panika, ker ne vem kako ugotoviš ali je človek primeren, da mu daš mačka ali ne. Eno muco smo našli na cesti in smo se nekaj časa trudili jo oddati, pa je en klical, da bi jo dal svoji 3 letni nečakinji za rojstni dan...ah kje, da bo tamala mrcvarla mačka namesto plišastega medvedka. :( No ampak potem smo situacijo rešli na najlažji možni način....smo mucko obdržali...ampak ne moreš vseh sitacij tako rešiti :D

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: Po sep 13, 2010 8:37 pm
Napisal/-a pinga
O, še en srebrn muc. Malček je zelo lep in upam, da mu najdete vsaj začasen dom iz katerega bo hitro smuknil v stalnega.

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: Po sep 13, 2010 9:09 pm
Napisal/-a Alexx
Tale muc je moja nočna mora... :(
(sem prepričana, da je bratec pri nas na začasnem...)

Žal, RES žal, ne morem vzeti še enega...

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: Po sep 13, 2010 9:13 pm
Napisal/-a helena
Ima katera druga prostor za enega malega muca, da ne bo zmrzoval čez zimo? :(

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: To sep 14, 2010 6:39 pm
Napisal/-a I_love_u
Joj, muc je tak cukerček, meni se kar srce trga, ko moram oditi... :(
Sem pa danes uspela narediti čisto sveže slikice in upam, da koga prepričamo, da ga vzame. Tamal je sicer kot na fedrih, tako da je ratalo bolj malo lepih slikic. :)

Tuki se božamo:
Slika

Pa igramo:
Slika

Pa poziramo:
Slika

Komaj vidno označen uhelj:
Slika

Re: Kaj storiti?

OdgovorObjavljeno: To sep 14, 2010 7:38 pm
Napisal/-a pola
Jest ga ne morem več gledati na cesti :( . A res ni nikogar, ki bi imel prosto mesto zanj? Me, ki smo itak stalno polne :dash: