Stran 1 od 1

Mala dva

OdgovorObjavljeno: Pe nov 09, 2018 11:50 am
Napisal/-a rozika
Pred kratkim so se pri meni kar "pojavili" trije mačji mladički, kasneje šeen. Dva sem oddala v super dom, dva pa očitno ostaneta tu. So negativni na bolezni, z zajedalci se še borimo. Starost okoli 3 mesece, mali črni ima 600g, večji oranžni pa okoli 800g. Črni se že pusti božati in prileti fehtariti vsakič ko me vidi. On bi pač živel od konzerve in ne briketov. Oranžni je še vedno preveč prestrašen. Najbolj me skrbi, da sta zunaj. Imata zavetje, debelo deko ampak vseeno je zdaj kar hladno zunaj. Bi jima naredila hišo iz stiroporja itd., pa se bojim da ne bosta upala v njo. Mamo še iščem... Mala dva gresta seveda na kastracijo, ko dovolj zrasteta. S čim ju hraniti? Kako pomagati, da ju bo manj zeblo?

Re: Mala dva

OdgovorObjavljeno: Pe nov 09, 2018 2:55 pm
Napisal/-a Trixi
Jaz si ne predstavljam, da bi bila taka mala pikca zunaj. In pri tej teži niso stari 3 mesece, ampak precej manj, če niso ravno zahirančki. Če pa so, jim pa pripada najboljša možna hrana, kar jim srce poželi, najboljše konzervice in kozje mleko pa RC growth jim dajemo v MH. In tudi če niso zahirančki, jim pripada čim boljša možna papica, kolikor jim srce poželi. Ubožčki so čisto prezgodaj ostali brez mamice. :girlsad:

Re: Mala dva

OdgovorObjavljeno: Pe nov 09, 2018 6:14 pm
Napisal/-a rozika
Vet. pravi 3 mesece, ta dva sta res mala, dva sta bila precej večja. Sta šla v res krasen dom, kjer kastracija, dobra hrana in podobno sploh ni debata. Danes sta moja dva končno prišla v hišo, očitno bereta forum. In prvič sem lahko božala oranžno (ja, punčka je...). Mogoče pa ju vseeno uspem prepričati da je hiša boljši kraj. :)

Re: Mala dva

OdgovorObjavljeno: Pe nov 09, 2018 8:51 pm
Napisal/-a renata
Zdaj, ko sta notri, ju ne spuščaj več ven, pa je problem rešen. Ne samo zaradi mraza, tudi lažje ju boš socializirala.

Re: Mala dva

OdgovorObjavljeno: So jan 05, 2019 3:46 pm
Napisal/-a rozika
Malo zamujam z info. Vsi mali so odracali v svoje domove, po dva skupaj. Nekega dne slišim ropot na mojem podstrešju in ugotovim, da je tam odrasla mačka. Po barvi sodeč njihova mama. Seveda ji bom preprečila nova legla. Ima veliko hrane, vode, debelo obložen transporter itd. Ljudi se zaenkrat še na smrt boji. Samo da me zagleda leti k sneta sekira, sicer pa večinoma pride gor pozno ponoči (tanek strop, vse slišim). Res mi ni jasno kako uspe od zunaj priti gor, saj ni nobenih stopnic ali lojtre. :O Upam da se me kdaj navadi in postane notranje/zunanja. Malo me skrbi sterilizacija, moram najti veterinarja, ki jo bo obdržal par dni po s., da si ne potrga šivov ko pleza gor in dol. Bi jo imela par dni v kopalnici, pa raje ne bi o tem koliko stopinj imam tam...Skratka, premrzlo za živali. Da jo zaprem in prisilim v notranje bivanje mi ne pade na pamet, verjetno bi jo pobralo od strahu. Ne vem če sem že videla tako prestrašeno mačko. :(

Re: Mala dva

OdgovorObjavljeno: So jan 05, 2019 9:15 pm
Napisal/-a Trixi
Če bo sterilizacija odlično narejena, z dobrimi notranjimi šivi in skoraj nevidnimi zunanjimi, si ne bo nič potrgala. Je pa res prav, da zaradi narkoze, v mrzlih dneh/nočeh, ne gre še isti dan ven.