čvekava papiga
Celje/ mamica Osha in Arya, Sansa in Daenerys
najprej, upam da sem temo odprla v primernem podforumu

Danes naju je s fantom v mansardi stare hiše, ki jo počasi obnavljava, v odpadni škatli od gradbenega materiala pričakalo leglo treh mačjih mladičkov, fant pa pravi, da je dopoldne videl tudi mamo, tako da mladički niso zapuščeni. Glede na moje (zelo omejeno) poznavanje bi rekla, da so stari kakšen teden. Lokacija je za njih trenutno še varna, saj so pod streho in strah od plenilcev, ko pa bodo začeli hoditi, pa nikakor ne bodo varni, saj je do prometne ceste od hiše le cca 5 metrov, da sosednjega psa sploh ne omenjam. V hišo se je muca lahko zatekla, ker je trenutno brez oken, saj čakava montažo novih - hkrati to pomeni, da bo hiša čez približno dva tedna postala gradbišče, ter da slej ko prej mama ne bo več mogla dostopati do mladičev. Torej, imam težavo...
Danes sem jim pripravila novo zavetje na istem mestu, toliko da so varni pred prepihom, ter mami nastavila brikete in vodo. Domnevam, da gre za eno izmed lokalnih prostoživečih mačk, ki jih sosedi vsake toliko nahranijo, če ostane kaj od kosila, tako da upam, da bi se jo dalo s hrano ujeti. Ne vem pa, kaj naj naredim potem, ko (če) jo ulovim

Skrajna možnost je, da jih pustim do nadaljnjega na mansardi, potem pa jih pred začetkom del na hiši preselim na kozolec, ki je od hiše oddaljen cca 50 metrov, ampak ne vem, če bi jih v tem primeru mama našla? Seveda bi veliko raje našla kakšno drugo rešitev. Problem imam, da jih jaz trenutno ne morem namestiti, saj nimam prostora, kjer bi jih lahko ločila od mojih dveh mačk (izključno notranji, oba s/k, zdrava, ena mačjehišarka in en zgubljenec iz kmetije, oba cca 4 letna), po karanteni pa bi jih z veseljem namestila do oddaje. Dodatno ne vem, če bi mama zdržala notranje bivanje, glede na to, da je več kot očitno zunanja.
Ne vem, kaj naj, tako da prosim za nasvete

Še slike: