To maj 27, 2014 8:55 pm Napisal/-a Sorcerer
No ja, situacija za nezasavcane je taka: kraj lezi v kotlini bivsega kamnoloma, in kot ostanek tega kamnoloma je sredi kraja strma, vsaj za kaksno sestnadstropno zgradbo visoka skala polna votlinic, dreves, ter starih bunkerjev. Direkt ob, v in okrog te skale so zgrajene hise, barake, kleti,... Mladici prvega dela te zgodbe so bili najdeni na strehi kompleksa kleti ki so zgrajene v to skalo, ob poti ki je za ljudi prakticno neprehodna, uporabljajo pa jo zivali.
Sedaj pa sem odkrila ostale mladice ki so zelo blizu prve lokacije v in ob strehi hise ki je zgrajena ob/v to skalo. Pri stiku hisinega ostresja z skalo poteka ozka spranja ki se konturi skale prilega, v njej pa sem zaenkrat videla vsaj 8 mladicev, ki se skrivajo tudi v streho samo. Ce gre verjeti ocividcem in zgodbam, je mladicev se vec, 8 pa je potrjenih.
Cez cesto od te lokacije, pa je zgradba starih neuporabljanih rudarskih zidanih zunanjih shramb, kjer se nahajajo se vsaj stirje malce starejsi mladici. Kljucavnice do shramb so po vecini zarjavele, dostop zarascen z koprivami, srecala sem ze vsaj eno gromozansko podgano, mulci pa sedaj celo pridejo pred zgradbo ko ponudim hrano, ter tolerirajo mojo navzocnost meter stran od njih pred pobegom.
Upam da jih dobim cimprej. Odrasle in mladice. Drzite pesti in sapice zame. Ce mi bo uspelo ujeti vse preden se kateremu kaj zgodi bom sama osupla.