V središču

Dihur


Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 1612

Pridružen: Sr sep 08, 2010 9:09 pm

Kraj: Ptuj

Odgovor To feb 26, 2013 4:13 pm

Dihur

Preden se spustim v nakup dihurja, bo preteklo še mnogo mnogo mnogo časa, predvsem, da se najprej zelo dobro informiram, zato da bo dihur zadovoljen in da mu bo dobro pri meni.
Berem o njih na internetu, pa vseeno ni enako kot če bereš od lastnih izkušenj drugih. Kako je z vami, kako se dihur ujame z živalmi, kot so mačke in psi? In kako mačke in psi sprejmejo to?
Kako je s prehrano, cepljenji, itd ... ?
Nabavila bom kletko, vendar bi ta kletka služila zgolj spanju, čez dan bi bil z nami spuščen.
Smrad.. eni pravijo, da spušča ohoho smrdljive "prdce", eni pravijo, da sploh nič, eni pravijo da nasploh po samem sebi že smrdijo.
Glede na to, da imam že 3 mačke in eno psičko, katerega pol vzeti, mladiča al že odraslega? Samca ali samico? Na sploh imam dosti vprašanj, zato ker bi pred nakupom res rada vedela vse, ker žival ni igrača in je treba dobro pretehtati vse možnosti, preden se za to odločim.
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 3368

Pridružen: To nov 02, 2010 7:57 pm

Kraj: Ljubljana

Odgovor To feb 26, 2013 7:58 pm

Re: Dihur

Jaz ti lahko iz lastnih izkušenj odgovorim na par vprašanj. Jaz sem imela tako samca kot samico, samci so (pri meni vsaj) malce bolj crkljivi, samice so nekako vedno v pogonu. Pri dihurju je potrebno vedet, da je to žival, ki se crklja takrat, ko njemu paše in da te upošteva takrat, ko njemu paše. Moja dva se sploh ne marata crkljat tako ure in ure, sta vedno v pogonu. Mojadva nista imela kletke, sploh, je pa potrebno vedet, da dihur ni enako maček, da ni nujno, da se nauči uporabljat wc oz tudi, če osvoji veščino wcja ni nujno, da bo drekec vedno samo v wcju.. Včasih prideš ves zaspan v kopalnico in stopiš direktno v sufle ter preklinjaš tako sebe kot tudi dihurja :). Če še nimaš nobenih izkušenj z dihurji, vzami starejšega, ker mlad dihur je res res težka zadeva za vzgojit in obvladat.

Pri nakupu dihurja je potrebno omenit predvsem stroške, pa pri tem ne mislim o nakupu kvalitetne hrane, letnih cepljenj in ampul, ampak veterinarske stroške. Pri nas so stroški (ko je bila zadeva zelo banalna pa je naši vrli veterinarji pač niso odkrili) nanesli preko 700 eur (v roku 1 tedna zdravljenja), na koncu smo svoja dihurja vozili k veterinarju v Avstrijo. Stroški so res OGROMNI!

Glede tega kako se bo dihur razumel z mački in psi pa.. Odvisno predvsem od mačk in psov. Če ga bodo oni pustili pri miru, bo tudi dihurček ok, lahko pa se zgodi, da se sploh ne razumejo, to je vedno vprašanje, nihče na to vprašanje ne more odgovorit kaj in kako, odvisno.

Moja dva dihurja sta danes, en je bil evtanaziran tik pred 8 letom, dihurka pa še živi in bo marca dopolnila 8 let. Oba sta imela (kot ogromen %) dihurjev inzulinom (rak na trebušni slinavki), zdravljenje je precej drago (1 tableta = 5 eur), inzulinom je kar pogosta in smrtna zadeva.

To je to, če te pa kaj še zanima pa vprašaj :).

PS: Odkar so pri nas psi, smo se odločili, da dihurja najverjetneje ne bomo več imeli, saj sem mnenja, da niso ravno srečni ob takem šundru.
To err is human, but to get even? THAT is divine.

Vrni se na Ostale živali

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.