Stran 1 od 1

Mačji spopad

OdgovorObjavljeno: To jun 26, 2018 9:29 pm
Napisal/-a pinga
Zdravo....lepo prosim za pomoč. Pri nas se je pojavil velik problem. Doma imam 2 mački, ki sem ju posvojila pred 9 leti, skupaj in sta se dobro razumela. Danes pa se je vse postavilo na glavo. Midva s partnerjem sva bila v službi, moja mama pa je bila doma s hčerko. Maček se je igral v spalnici, kamor je potem šla tudi druga mačka, nato pa se je začelo :(. Ne ve, kaj se jima je zgodilo v sobi, ampak sta podivjala. Oba se oglašata z zavijanjem, mijavkanjem in pihanjem drug na drugega, tudi na nas. Prisežem, da se jima sploh približat prav ne upam, ko sta takšna, pa jih imam od malega in nista bila nikoli groba do nas. Cel dan sta že ločena. Žal je naše stanovanje majhno in ima vrata samo kopalnica, ki je res miniaturna, brez okna. In pa spalnica, ki je tudi mala, noter je samo vgradna omara in postelja, ki je skoraj od stene do stene. Enega imam na balkonu, drugega v stanovanju in jih vsake toliko zamenjam. Ko je kateri sam v stanovanju, se pomiri in je do nas enak, ne renči na nas in se tudi pocarta, kako se zagledata skozi okno, pa se zgodba ponovi. Oba začneta zavijat in potem nekaj časa tudi na nas, da se pomirita. Nimam pojma, kako bomo ponoči, ker na balkonu ne more bit en cel čas, saj sploh ni toplo. Jutri morava spet oba v službo in ne vem, kaj naredit. Strah me je, da ju to ne bo minilo, ker tako je nemogoče sobivat. Lepo prosim za kakršenkoli nasvet, ali ju naj združim, da vidim kaj bo, kaj naj storim??

Re: Mačji spopad

OdgovorObjavljeno: To jun 26, 2018 9:51 pm
Napisal/-a renata
Ne, ne ju še združit. Naj bosta narazen nekaj časa, da pozabita na karkoli se je pač zgodilo. Enega v kopalnico in drugega v spalnico. Naj se tudi skozi steklo ne vidita. In upajte, da bosta v kakšnih 24-tih urah pozabila, da se ne marata. Če ne bo pomagalo, bo treba uvesti kakšen Feliway in Bachove kapljice.

Re: Mačji spopad

OdgovorObjavljeno: Sr jun 27, 2018 6:39 am
Napisal/-a pinga
Hvala. Zdaj sta locena. Glede na njun dan in napetost, sta oba prespala noc v miru, seveda locena. Zdaj sem se vrata na balkon polepila, da se ne boata videla. Ceprav po moje se nista pozabila, kaj je bilo, ker oba ful previdno hodita naokrog in se mi zdi, da se prav isceta s hrbtom pri tleh. Do nas sta spet prijazna....kje bi lahko nabavila bachove kapljice?

Re: Mačji spopad

OdgovorObjavljeno: Sr jun 27, 2018 7:36 am
Napisal/-a Trixi
Lekarnar.com

Re: Mačji spopad

OdgovorObjavljeno: Sr jun 27, 2018 7:44 am
Napisal/-a gipsy
Vzrok takšnim nenadnim spremembam vedenja je lahko tudi bolečina pri eni od muc in ker se zato vede sovražno, druga na to reagira. Morda jo je kaj pičilo, ima kakšno gnojno cisto, vnete dlesni ...

Re: Mačji spopad

OdgovorObjavljeno: Sr jun 27, 2018 4:56 pm
Napisal/-a pinga
Gresta jutri k veterinarju, čeprav niso vidne neke težave, bomo vseeno preverili. Ampak kot rečeno, sta se igrala in je do tega prišlo. Bom videla, kaj bo rekel glede zdravja

Re: Mačji spopad

OdgovorObjavljeno: Sr jun 27, 2018 5:13 pm
Napisal/-a renata
Običajno pride do takšnih sovražnosti zaradi preusmerjene panike, ki se zgodi ob nenadnem neprijetnem dogodku, ki povzroči strah ali bolečino. Zadeva je lahko čisto banalna, npr. zataknjen krempelj, ki ga eden od mačkov ne more osvobodit ali kakršenkoli štorast položaj, ki enemu povzroči bolečino ali / in strah in odreagira z dretjem, ki prestraši drugega, ki posledično odreagira s pihanjem itd. Tako en drugega dodatno prestrašita in je njuna reakcija močnejša od vzroka, ki je povzročil prvotno nelagodje. Vzrok je že davno pozabljen, strah pred nenavadnin obnašanjem prijatelja pa ostane. Mogoče ju bo pa skupni sovražnik (veterinar) znova povezal. 8) Drugače pa nabavite tam Feliway in mucka počasi in postopoma navajajte nazaj na sobivanje pod nadzorom in s prijetnimi skupnimi dejavnostmi ( hranjenje, igra, crkljanje, kar imata pač rada).