V središču

Krvni strdek


Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

nevidna bolha
nevidna bolha

Prispevkov: 7

Pridružen: To dec 22, 2015 5:12 pm

Odgovor Po jul 18, 2016 1:01 pm

Krvni strdek

Pozdravljeni!

Naša 4 leta stara mačka ima najverjetneje težave s krvnimi strdki. Prvič sem opazil nekaj mesecev nazaj, da malo šepa, kot bi imela bolečine v hrbtenici. Kot bi verjetno storila večina ljudi, sem simptom pripisal morda nerodnemu skoku, padcu ali udarcu. Čez dan ali dva je bilo vse OK, zato smo zadevo pozabili.

Včeraj se je zadeva ponovila, tokrat kot kaže z večjimi bolečinami, saj ni našla mesta za počivanje, stegovala tačke in se težko premikala. Pogledal sem zadnje tačke in izgledajo malo modrikaste in hladne, blazinice pa pobledele, zato sumim, da ima težave s krvnimi strdki.

Tačke sva malo pomasirala, da so dobile malo lepše barve, mačka je ponoči končno našla svoj mir in počivala, tako da je danes precej bolje.

Poklical sem veterinarko, ki pa pravi, da žal s takimi primeri nima izkušenj in predlagala veterinarko fakulteto v LJ. Verjamem, da bi o tej zadevi tam vedeli več. Ampak je za našo mačko, ki že ob pogledu na transporter doživi grozoviti stres, tako dolga pot nemogoča. Za zadnje obiske veterinarja smo se dogovorili, da pride kar na dom.

Tako mi ostaja brskanje po spletu in prebiranje člankov o tej, baje celo pogosti zadevi. Naj skrajšam svoj dolgopis v naslednja vprašanja:

- ali je na kak način možna diagnoza brez odvzema krvi in urina?
- ali mislite, da opis simptomov dovolj natančno in nedvoumno določi bolezen? (pri zadnjem odvzemu krvi je bila tako divja, da jo je veterinarka morala umiriti z injekcijo... kar pa v tem stanju nebi rad tvegal)
- ali imate morda izkušnje z zdravilom Plavix?
- ali je na področju dolenjske kak res dober in izkušen veterinar?

Z vprašanji se obračam predvsem na veterinarje, ki ste člani foruma.

Naj omenim še, da ima mačka alergijo na neznano snov, zaradi katere vsak dan dobiva ceterizin (Zyrtec). Več o njeni alergiji in opravljenih testih tukaj:

viewtopic.php?p=304066#p304066

Vzroka še vedno nismo odkrili.

nevidna bolha
nevidna bolha

Prispevkov: 7

Pridružen: To dec 22, 2015 5:12 pm

Odgovor Po jul 18, 2016 1:08 pm

Re: Krvni strdek

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 1795

Pridružen: Po feb 13, 2012 10:05 pm

Kraj: Koper

Odgovor Po jul 18, 2016 4:32 pm

Re: Krvni strdek

Nobene diagnoze ni moč postaviti preko spleta, muco mora obvezno videti veterinar. Veliko tu prisotnih imamo muce, ki ne marajo transporterjev in voženj, ampak zdravje je veliko bolj pomembno od norenja mačke. Če je pod tako zelo velikim stresom, da bi njeno zdravje bilo ogroženo, naj lokalni veterinar predpiše zelo blago pomirjevalo, ki ji ga date pred potjo.
Your Cat: Simple New Secrets to a Longer, Stronger Life
by Elizabeth M. Hodgkins
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 19534

Pridružen: Pe avg 13, 2010 3:52 pm

Odgovor Po jul 18, 2016 5:08 pm

Re: Krvni strdek

Začnite s temeljitim pregledom pri dobrem lokalnem veterinarju, čimprej, včeraj. Potem pa naprej, če je treba, k specialistu ker kar tako z guglanjem se ne da postavljati nobene diagnoze. Ko jo boste našli neko jutro mrtvo, bo prepozno.

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.