Mačji posip

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr nov 06, 2013 2:33 pm

Re: Mačji posip

thja, če trikrat, nimam kej spucat ... majo urnik - gredo zjutraj in zvečer, vmes pa nič :angel:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 06, 2013 2:38 pm

Hehe, dobro to, naši so se lepo razporedili čez cel dan. :) 3 mački, 3 WCji, pucanje 3x na dan (oziroma če kaj zavoham, tudi pogosteje).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 06, 2013 2:39 pm

Jernejc, ti maš čudne mačke!!! :P

BTW: pri nas GG še vedno NE pušča modre barve! :rolleyes:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr nov 06, 2013 2:46 pm

vsaj v nečem naj bodo angelčki no :devil: :D

pri nas pa SPET ne :good: :yahoo:
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 06, 2013 8:34 pm

Alexx je napisal/-a:Jernejc, ti maš čudne mačke!!! :P

BTW: pri nas GG še vedno NE pušča modre barve! :rolleyes:

Kje si ga naročila? Jaz tudi GG kupujem, d`best je in nič nimajo modrih tačk. Ne menjam, sploh! :)
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 07, 2013 9:04 am

Na različnih koncih (maš ZS) ;)
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor So nov 30, 2013 12:50 pm

Pozdravljeni...
Evo malo testiranja.
Uporabljal sem posip flamingo, ki pa mi ni bil glih uredu zaradi raznašanja, nato sem probal z DM-ovimi kristalčki Hoby cat se mi zdi, in nazadnje posip CATS BEST.
In moram priznati, da se mi je od vseh daleč najboljše obnesel DM-ovi kristalčki.
In kar se tiče smradu in raznašanja itd...
Tako da kupujem od zdaj naprej strogo samo še kristalčke, pa še cenejši so od vseh ostalih posipov.
Lep dan vam želim ;-)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So nov 30, 2013 6:11 pm

Super, da si našel pravi posip zase :good:

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Pe dec 06, 2013 1:44 pm

Jeanette&Tačka je napisal/-a:jaz sem se odločila poskusit kristale. Taprvič kupila v Hoferju Shah kristale, po par dneh je šlo direkt vse v kanto, še tisto kolikor je bilo nerabljenega v vreči. Fuj.
Potem sem naročila na ***** kristale Tigerino, akcijska cena za 3 različne vonje v kompletu. Saj prvih nekaj dni je še izgledalo kul, ampak, ne hvala, ne več kristalov. Prašilo se je fuuul, sem kašljala zraven pri pucanju wc. Pa ko postanejo rumeni, je bljak za videt, pa tudi vonja ne nevtralizirajo ravno najbolje.
Prisegam na Biokats Fresh.
(nisem pa še probala golden grey, imam namen)

Da se popravim: BIOKATS FRESH je katastrofa. Ne vem, a ni več enak kot je bil glede sestave, ali kaj. Pri Tački je bil super, zdaj pri obeh dveh je katastrofa.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor To jan 07, 2014 8:23 pm

kake izkušnje pa imate z eurospinovim posipom 5kg-neobarvan? razen da se malce prijema na dlako se mi zdi ok, lepe grudice nastajajo pa lahko se ga puca, pri dveh(sedaj eni :( ) mačonkah mi traja slab mesec, potem pa zamenjam. Lidlov 10kg je katastrofalen, z drugimi pa nimam izkušenj.

Kaj pa Shah iz hoferja?-posip mislim
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jan 08, 2014 2:34 pm

Shah iz osebnih izkušenj odsvetujem. Enih dvakrat sem ga kupila do sedaj, ko je zmanjkalo zaloge peska
in sem čakala na novo. Zelo slabo je bil vpojen in v WCju se je sprijel kot cement, tako da ga je
bilo potem zelo težko očistiti in zamenjati. Tudi držal je zelo malo časa.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jan 08, 2014 3:17 pm

Shah sem jaz imela pred časom enkrat kot nujno pomoč, in je Milica hodila okoli z veliko kepo sprijetega peska pod repom - potem nismo več ponavljali vaje.

Za Radames smo tukaj svoj čas imeli zelo dobre komentarje, potem so dobre dve leti nazaj zamenjali dobavitelja in vsaj meni pesek ni bil več všeč. Mogoče je zdaj kaj drugače, ne vem.

Moji uporabljajo DM pesek (beli muc z rumenimi očmi) v dveh straniščih in Mueller papirnate pelete v tretjem. Menjam enkrat na 15-20 dni, za eno mačko in tri popišanca - ampak pri nas se porabi veliko posipa tudi zato, ker ga je vsak dan treba vsaj ene 3 deci ven zmetat, ko se zakopava :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Sr jan 08, 2014 3:20 pm

V našem mačjem stranišču je že od začetka Molly pesek, znamka iz Spara. Vmes sem sicer sprobala še nekaj dražjih variant, pa so bile vse obupne. Najboljše se obnese Molly, ob rednem čiščenju ni neprijetnega vonja v stanovanju, raznašanja ni, razen ko gresta ven iz wc-ja, je pač okrog wc-ja, ampak to se pomete, pa je, lepe kepe se naredijo, tudi kakice lepo prekrijejo ... tako da Molly it is :)
Uporabniški avatar

admin
admin

Kraj: Maribor

Odgovor Sr jan 08, 2014 3:29 pm

Mi smo poskusili več nizkocenovnih posipov: oba Radamesa (navadnega in rdečega), nekega bio iz Leclerca in Shah. Od vseh se je Shah najbolje obnesel, tisti iz Leclerca pa je tako zanič, da sem ga drugi dan morala vreči v smeti, ker se sploh ni sprijemal in sem posledično imela luže na tepihu zraven stranišča :negative: Radames je bil na začetku ok, ampak so hitro kepe začele ful razpadat, ko sem ga čistila. Imam raje kompaktne "cementaste" kepe, kot tisto razpadajočo katastrofo, zaradi katere je bilo posip treba večkrat zamenjati. Po sedanjih izkušnjah od cenejših abolutno priporočam Hoferjevega, ker se lepo sprejema in minimalno raznaša.

Od vseh sem še vedno najbolj navdušena nad Oko plus, ampak je pri dveh straniščih precejšnji finančni zalogaj. Zdaj bomo preiskusili Flamingo, pa da vidimo kako bo s tem.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Sr jan 08, 2014 9:52 pm

Bom poskusila Molly pa sporočim kako bo mala mačja rit kakcala :) Hvala za mnenja, z Radamesom zaenkrat nimam nobenih slabih izkušenj razen to da zadimim celo sobo ko ga stresem v wc.... :lol:
Uporabniški avatar

admin
admin

Kraj: Maribor

Odgovor Sr jan 08, 2014 10:04 pm

Joj, sem vedela, da je bilo z Radamesom še nekaj narobe ja. Prašenje. Vedno. Grozljivo! Tisti rdeč je bil malo bolj ok.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr jan 08, 2014 10:29 pm

Sem ravno včeraj s Čombetom imela debato o posipih, ker mi mačke občasno lulajo mimo in sem utopično mislila, da obstaja kakšna šprica, ki bi jim to preprečila :girlblush: . Menda je fajn en iz orehove lupine, samo cena ni ravno fajn za pet mačk :) . Od cenovno ugodnih je bil do zdaj daleč najslabši Lidlov, Radames smrdi že preden je podelan (res pa je, da ga že ene tri leta nisem kupila), Müller in Bio plus sta se obnesla približno tako kot Shah, tako da naše rite še vedno ostajajo na Hoferju, samo zelo na debelo ga je treba nasut, če ne je na dnu skretka beton. Še DM moram probat, če jim bo kaj bolj všeč kot tepih :rolleyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 09, 2014 6:31 am

Tudi jaz ostajam na Hoferjevem Shahu, se mi pri 5 wcjčkih res izredno dobro obnese, pa še cena je super. Ga je pa prejšnji teden zmanjkalo in sem kupila Eurospinov Radames, oranžnega seveda :girlblush: . Res je lep <3 in lepo diši, se pa precej praši in sprijemanje ni dovolj dobro. Tko da ko dobijo spet Shaha, ga nabavim dva kubika, da bo mir za dolgo časa.
Poskusila sem tudi GG, ker so me punce hotele prepričat, da je čudovit in da se tudi cenovno splača - ja pa sori, kakorkoli obračam, mi ni ne čudovit ne cenovno ugoden.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če jan 09, 2014 7:47 am

andreja je napisal/-a:Od vseh sem še vedno najbolj navdušena nad Oko plus, ampak je pri dveh straniščih precejšnji finančni zalogaj. Zdaj bomo preiskusili Flamingo, pa da vidimo kako bo s tem.

Jest sem nabavila FL posip z baby pudrom za Tilka.
Po 10-ih dneh lahko rečem, da se lepo grudi (gruda ne razpade, razen če ne lopataš kot pri mešanju betona :D ), poraba je res minimalna, raznosi se sicer nekaj, ampak večina ostane na tepihu pred wc-jem. Vonj lepo prekriva.
Ima pa en grozen minus. Če prehitro lopataš, se prah dviguje kot v betonarni. Grozno neprijazno (milo rečeno :dash: ) za moja k astmi nagnjena pljuča + skrbi me morebitni efekt na mačkonova pljuča.
Trenutno premetavam kot v slow motion filmu in je bolje, ampak razmišljam o menjavi, ko porabimo to vrečo. Pri čiščenju imam okno vedno na stežaj odprto. HB imam zlatega mačkona, da si to lahko privoščim... :kiss:
andreja - če ima kdorkoli od vas občutljiva pljuča, uporabo odsvetujem.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 09, 2014 8:15 am

Tile posipi, ki imajo pudre, vonjave... Kapavem. To se vse zavleče v dlako, na tace, pol se ližejo in požrejo še te dodatne kemikalije, ki jim imamo dejansko samo zaradi človeškega ugodja. Ne vem, mogoče pretiravam, je pa za v premislek ;)

Od DMa je dober le tisti pesek, ki ima belega mucka z rumenimi očmi. Je še par vrst z drugačnimi mucki in mi niso bili dobri (sploh pa ne tisti, ki se ne grudi, to je bil obup).

Moji fantje imajo radi tudi tiste papirnate pelete - ampak samo za lulanje, kakajo pa vedno v pesek :D
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov