V središču

Praskanje


Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 2925

Pridružen: Ne okt 17, 2010 7:21 pm

Odgovor Pe avg 17, 2012 1:34 pm

Praskanje

Zanima me, če ima še kdo problem, da se pes praska zaradi stresa? Jaz namreč opažam, da se pes veliko več praska zdaj, ko sva ga 3x zapored morala dati na čuvanje (kjer se je sicer krasno imel in so zanj zelo lepo poskrbeli), ko sva šla na dopust. Nekaj je verjetno naredila tudi Sora, ker ga nisem prec sprala, potem sem ga sprala pa še ni bilo čisto ok. Že ko sem ga dobila 1 leto nazaj, se je precej praskal, kar se v začasnem domu ni. So mi takrat rekli, da zna biti hrana ali pa je to psihičnega izvora. Pri meni je jedel to, kar je jedel prej, znakov stresa pa ni kazal, samo očitno je v bučki bil mal bogi :scratch: :praising: Potem sem hrano zamenjala in je bilo ok (samo če zdaj nazaj gledam, mislim, da je bil stres, se je pač v tem času navadil in sem praskanje pripisala hrani).
Zadnjič sem ga peljala k pasjji frizerki, da ga fajn spere, našamponira,...da gre ja vsa Sora zagotovo dol. Tudi dlaka mu zelooo odpada in je kar debelo gledala, ko ga je česala. Predlagala mi je spremembo hrane na Flatazor Dermato, zato v sosednji temi tudi sprašujem o izkušnjah. Dala mi je nekaj vzorčkov. Pes se po kopanju resda veliko veliko manj liže in praska pa me še vedno zanima: lahko do tega pride zaradi stresa?
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 8065

Pridružen: Ne sep 26, 2010 2:29 pm

Odgovor Pe avg 17, 2012 2:17 pm

Re: Praskanje

Ja itak, mislim, da je pretiranjo praskanje lahko posledica stresa. Isto kot pretirano lizanje tačk npr. in ostalo tako vedenje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 7013

Pridružen: Po feb 07, 2011 8:24 am

Odgovor Pe jun 28, 2013 6:23 am

Re: Praskanje

Moj Kai se pa praska iz drugačnega razloga: whippet ima tako kratko dlako, da ga lahko popikajo komarji SKOZI dlako! Predvsem po ušesih in po trebuhu je zelo popikan od tigrastih komarjev in se razpraska do krvi.

Moje vprašanje je: a katera od ampul pomaga tudi proti komarjem, tudi tigrastim? Probali smo Biospotix, pa je bilo kot da je ni.

čvekava papiga
čvekava papiga

Prispevkov: 410

Pridružen: Ne sep 12, 2010 12:54 pm

Odgovor Pe jun 28, 2013 11:15 am

Re: Praskanje

Za ampule ne vem, ovratnice pa nekatere delujejo proti komarjem.

Drugače ti preostane tole http://www.aro.si/psi-in-oprema-za-pse/ ... k?sef=hcfp

in filanje psa z večjimi količinami česna oz. česnovimi pripravki, ki se dobijo na trgu.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 5298

Pridružen: Sr sep 08, 2010 11:21 pm

Odgovor Pe jun 28, 2013 11:44 am

Re: Praskanje

Hja, Scalibor ovratnica naj bi bila tudi proti muham, komarjem... Don jo ima šele kratek čas, zato ne morem za ziher povedat, če res.
So pa tudi pri našem pesjanarju problem piki mušic, sploh ušesa so močno na udaru...
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix

Vrni se na Psi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.