V središču

kaj storiti?


Moderator: renata

nevidna bolha
nevidna bolha

Prispevkov: 13

Pridružen: Pe jun 17, 2011 11:08 pm

Odgovor Ne jul 10, 2011 5:41 pm

kaj storiti?

Ker ne vem, na koga bi se lahko s takšnim vprašanjem, se obračam na vas.

Včeraj sem namreč bila na neki kmetiji, kjer ima domača mačka mlade. Mali so še čisto majhni, stari nekaj tednov (?) - ravno so dobro odprli očke. Načeloma (!) jim zaenkrat nič ne manjka - mačka ima leglo v hiši, ... Zadeva pa je sledeča: ko sem v dobri veri vprašala, če bo mačka kmalu sterilizirana, sem dobila odgovor, da seveda da ne, ker potem mačka ne lovi več... :O :O :O :dash: :dash: :dash:
Nadaljevanje zgodbe je seveda takšno, kot ponavadi na kmetih (čeprav sem srčno upala, da se tudi ljudje na kmetih v vedno večjem številu poslužujejo kakšnih modernejših metod): mace bodo raztalali po vasi (kjer se bodo seveda množile naprej), če jih pa pač nihče ne bo hotel pa ... spet :O (Ali smo res še vedno v srednjem veku???). Seveda so bile te mačice ponujene tudi meni, ko bodo primerno stare. Jaz nimam pogojev, da bi jih vzela v oskrbo niti do oddaje, saj imam doma relativno zatravmirano mačko, ki smo vzeli k sebi pri njenih 4h letih, zaradi tega, ker je bila izrinjena in terorizirana s strani mlajše mačke, ki so jo njeni prejšnji lastniki dobili naknadno. Če ne bi mela teh travm, bi imeli najbrž doma več kot 1 mačko. :girlblush:

Torej: kaj lahko naredim? Mace so 4. Bi bila iskreno hvaležna za kakršen koli nasvet, pomoč,...

LP
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 14424

Pridružen: Sr sep 08, 2010 9:29 pm

Odgovor Ne jul 10, 2011 6:44 pm

Re: kaj storiti?

Najvažnejše je, da poskušaš doseči, da bo mama mačka S. Z vsemi argumenti, med drugimi seveda tudi tem, da NE bo nehala lovit miši (če se malo "pohecam" - v bistvu jih bo lahko še bolj - ker ne bo breja in ne bo zapravljala časa s kotenjem in futranjem tamalih, pa bolj bo močna, ker ne bo izčrpana od brejosti). Če ne bo šlo zlepa, pa pač zgrda - zagroziš s prijavo. Najprej samo omeniš, poveš, kakšne so kazni za neS mačke, ki kar naprej kotijo, če še to ne prime - potem pa od besed k dejanjem (pa vse skupaj se mora odvit prav hitro, dva, tri tedne mogoče, ker sicer bo lahko da že spet prepozno).

Tamaučki so pa drug problem, ker če ne bo šlo zlepa z mamo muco, tudi s tamalimi ne bo šlo :girlsad:

nevidna bolha
nevidna bolha

Prispevkov: 13

Pridružen: Pe jun 17, 2011 11:08 pm

Odgovor Ne jul 10, 2011 10:34 pm

Re: kaj storiti?

Oaza, hvala za nasvet, ampak imam občutek, da ne bo prav dosti pomagalo. :( Bom dala svoje pogajalske sposobnosti na test, vendar ne garantiram uspeha. Bi te lahko mogoče prosila za link oz. dostop do informacij glede prijave, da bom lahko vsaj stala z argumenti za svojim?

Da o temu, da si bodo najbrž itak prej ali slej našli novo mačico, ki bo še naprej kotila, kotila, kotila... sploh ne govorim. Ah. :girlsad:

Hvala!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Prispevkov: 14424

Pridružen: Sr sep 08, 2010 9:29 pm

Odgovor Po jul 11, 2011 6:42 am

Re: kaj storiti?

BubO, če mi pošlješ svoj e-mail na ZS, ti pošljem ene par osnutkov prijav, za take in drugačne ....no, tole ni tema za izraze, ki sem jih imela napisane.....torej - situacije.

Vrni se na Debate

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software.